Dodaj do ulubionych

Strona za 150 pomocy

04.02.11, 16:24
Dostałem ofertę na wykonanie strony firmowej (o nas/kontakt/galeria/newsy + grafika) za 150 zł. Czy za taką kwotę można dostać faktycznie coś dobrego? Z tego co zaobserwowałem na kilku portalach ze zleceniami ceny wahają się między wspomniane 150 a nawet 5000. No to na co ja mam się zdecydować skoro nie chcę utopić kasy, a skąd mogę wiedzieć, że te droższe oferty będą faktycznie lepsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Strona za 150 pomocy IP: *.multimo.pl 04.02.11, 17:30
      Poproś o portfolio. Nie jestem jakimś wielkim webmasterem, ale postawiłem kilka stron - niemniej za 150 zł to mi by się nie chciało nawet zasiadać do kompa.
    • joannagw1 Re: Strona za 150 pomocy 04.02.11, 18:01
      Strona niezbyt rozwinięta, jeżeli ktoś ma już wypracowany jakiś wzór to dla niego chwila roboty podmienić kilka rzeczy, ludzie szukają wszędzie kasy. Myślę, że za tą kasę da się stworzyć przyzwoitą stronkę. Tylko, wiesz... najpierw strona później kasa, tak robią profesjonaliści, także bez obaw.
    • swpc Re: Strona za 150 pomocy 06.02.11, 09:27
      Prawdopodobnie to darmowy cms z gotowym szablonem i strona będzie kopią wielu innych, to w najlepszym przypadku. Może być dużo gorzej, kilka razy robiłem od nowa po takich specjalistach za 150zł gdzie strona nawet do za indeksowania w googlach się nie nadawała. Reguły nie ma, zdarzają się zdolni 15 latkowie co potrafią zrobić świetną grafikę lepszą niż większość firm.

Najlepiej stwórz konkretną specyfikacje, popatrz na strony konkurencji, przygotuj treści na stronę które będą zawierać informacje przydatne dla klienta, pokażą mocne strony twojej firmy i zachęcą do skorzystania z usług. Dobry plan to podstawa a jak sam nie wiesz co chcesz mieć na stronie i masz na to 150 zł to lepiej sobie daruj bo nic dobrego z tego nie będzie.
      _
      programy / strony internetowe / bazy danych
      • kontabankowe.biz Re: Strona za 150 pomocy 06.02.11, 13:03
        oczywiście że da się stworzyć stronę za 150 zł wszystko szczególnie tak prosta jak piszesz

strona głowna i 3 ~ 4 podstrony choc wszystko zalezy od tego czy chcesz miec naprawde ciekawa grafike na stronie czy cos standardowego bez urzycia duzej ilosci plików graicznych tylko bazujacej na kolorach i jednej grafice LOGO.

Ogólnie 400~700 zł można mieć już coś bardzo fajnego przy tak małej ilosci podstron i skomplikowania

Konto firmowe bez tajemnic !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka