Gość: Jarek Ossowski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.04.04, 13:44 Informuję szanownych administratorów, że serwer news.gazeta.pl nie działa. Czyżby znowu ktoś przypuścił na niego DoS? -- Pozdrawiam, Jarek Ossowski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sal Re: Serwer news.gazeta.pl padł. 24.04.04, 23:48 Gość portalu: Jarek Ossowski napisał(a): > Informuję szanownych administratorów, że serwer news.gazeta.pl nie działa. A co konkretnie, bo serwer pracuje dzisiaj cały dzień bez jakichkolwiek problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Ossowski Re: Serwer news.gazeta.pl padł. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.04, 23:28 Teraz działa poprawnie ale w sobotę pomiędzy godzinami 9 a 14:30 był niedostępny z poziomu newsreadera. -- Pozdrawiam, Jarek Ossowski Odpowiedz Link Zgłoś
sal Re: Serwer news.gazeta.pl padł. 26.04.04, 12:07 Gość portalu: Jarek Ossowski napisał(a): > Teraz działa poprawnie ale w sobotę pomiędzy godzinami 9 a 14:30 był > niedostępny z poziomu newsreadera. Prosiłem o konkretne komunikaty błędów. Niestety informacja, że 'serwer nie był dostępny' nic nie mówi o ewentualnych problemach (które mogli doświadczyć np. tylko niektórzy użytkownicy). Sam serwer w sobotę pracował non-stop bez żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Ossowski Re: Serwer news.gazeta.pl padł. IP: *.zapora / 212.160.172.* 06.05.04, 20:50 "Brak połączenia z serwerem news.gazeta.pl" i pod spodem dane serwera takie jak jego adres, port itp. Dokładnie taki komunikat się pojawił. Pragnę zauważyć, że sieć w tym czasie pracowała normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sal Re: Serwer news.gazeta.pl padł. 06.05.04, 20:54 Gość portalu: Jarek Ossowski napisał(a): > "Brak połączenia z serwerem news.gazeta.pl" i pod spodem dane serwera takie jak > > jego adres, port itp. Dokładnie taki komunikat się pojawił. Pragnę zauważyć, że > > sieć w tym czasie pracowała normalnie. Musiał to być w takim razie problem gdzieś na łączach po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Ossowski Re: Serwer news.gazeta.pl padł. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.04, 23:27 Teraz działa poprawnie ale w sobotę pomiędzy godzinami 9 a 14:30 był niedostępny z poziomu newsreader'a. -- Pozdrawiam, Jarek Ossowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEVEN ZNOWU PADL IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 12:58 szlag mnie jasny trafia- chce przeczytac 3 watki, otwiera sie jeden bez problemow, a przy reszcie mi pisze "brak polaczenia z serwerem news.gazeta.pl" -> i tak caly czas- czesc watkow sie otwiera, a czesc nie, a czlowiek tylko rzuca kur... Odpowiedz Link Zgłoś
sal Re: ZNOWU PADL 06.05.04, 20:55 Gość portalu: SEVEN napisał(a): > szlag mnie jasny trafia- chce przeczytac 3 watki, otwiera sie jeden bez problem > ow, a przy > reszcie mi pisze "brak polaczenia z serwerem news.gazeta.pl" -> i tak caly c > zas- czesc watkow > sie otwiera, a czesc nie, a czlowiek tylko rzuca kur... Pokazuje się Panu taki komunikat w czytniku news? Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: ZNOWU PADL 07.05.04, 09:30 To ja tylko dodam, ze brakuje wiadomosci na pl.rec.gory, ostatnia mam z wczoraj okolo 16. A z tego co widze u konkurencji nowe doszly. Mors Odpowiedz Link Zgłoś