Dodaj do ulubionych

Numer IP jak z horroru

13.03.11, 17:49
Przed chwilą wpisałem post na jednym z forów (konkretnie tutaj) i przy poście pokazał mi się taki adres IP szubin.pdi.net. Problem polega na tym, że mam internet z Netii, więc niby jakim cudem? Czy Netia mogła mi przydzielić taki adres czy może to jest efekt działania programu antyspywarowego, konkretnie "Super Antispyware"? A może Obcy przejęli właśnie kontrolę nad moim komputerem?
Obserwuj wątek
    • Gość: swiergotek_drzewny Re: Numer IP jak z horroru IP: *.szubin.pdi.net 13.03.11, 18:23
      Sprawdziłem IP na stronach typu whatismyipaddress.com/ i tam wyświetla się mój prawidłowy IP z netii. Gazeta.pl fałszuje mój IP?
      • Gość: 802.11n Re: Numer IP jak z horroru IP: *.multimo.pl 13.03.11, 22:40
        Tak. Np. tutaj też taki kwiatek: forum.gazeta.pl/forum/w,34,123167540,123168016,Re_No_to_sie_porobilo_.html
      • manhu Re: Numer IP jak z horroru 14.03.11, 13:33
        Sprawdza się na ripe.net (a nie na nie-wiadomo-czym).
        Ponadto wklep to w nslookup i zobaczysz, że jest OK. Zapewne Netia kupiła pewną klasę adresów, ale one są zarejestrowane w DNS.
        pdi.net to jakiś net radiowy, nie będę szukał co to, albo zwolnili adresy albo kupiła ich Netia itp.
        • Gość: świergotek Re: Numer IP jak z horroru IP: 62.244.153.* 14.03.11, 13:36
          Dzisiaj już mam normalny IP, taki jak wczesniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka