sprzeniewierzenie 15.03.11, 16:47 dziwne, inne przegladarki mozna instalowac na xp - cos sciemniacie microsofty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buraque Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 17:03 zainstalowałem, nawet chodzi, ale dalej nie ma blokowania reklam, a więc zostaję przy FF Odpowiedz Link Zgłoś
netpluss Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 17:13 Szybkosc sie poporawila (aczkolwiek korzysta sie z IE9 zauwazalnie wolniej niz z Opery czy Chrome), zgodnosc ze standardami sieciowymi tez. Wada jak dala mnie jest mala ilosc miejsca na taby: podobno z badan MS wynika, ze ludzie nie uzywaja rownoczesnie wiecej niz osmiu kart, ja jestem jednak w tej dziedzinie zdecydowanym wyjatkiem ;) Najfajniejszy jest jednak praca w trybie pelnoekranowym i pojawiajace sie na zadanie menu. Jak pokazali tutaj, w tescie porownawczym przegladarek, bardzo przydatna cecha dla uzytkownikow netbookow: netpozytywny.pl/oprogramowanie/367-netpozytywna-przegladarka-na-netbooka Odpowiedz Link Zgłoś
miskidomleka Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 17:46 @netpluss kliknij prawym na taby, tam jest opcja pozwalająca na wyświetlanie tabów poniżej paska adresu, a nie obok. Wtedy jest więcej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 17:54 "Co trzeba o nim wiedzieć?" A po co cokolwiek o nim wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 18:38 nie zamierzam rezygnować z xp więc zostaję przy firefoxie. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 18:55 Zupełnie jak w parodii reklamy Kinecta (vs. Wii). Mamy to, mamy to, mamy tamto... zupełnie jak Chrome... 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mleczar Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 19:14 Chrome pfff śledzi każdy twój ruch w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
sud00 Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 19:30 ?5. Pasek adresu, czyli pasek wyszukiwania. To rozwiązanie znamy z przeglądarki Google Chrome. W nowym IE9 pasek adresu nie służy wyłącznie do nawigacji po stronach internetowych - równie dobrze można wpisać w niego frazę, którą chce się wyszukać.? W Firefoksie, to przecież jest od dawna. Więc dlaczego wymienia się GoogleChrome. To jest naprawdę nowość w IE9? W pracy ciągle mam IE6 i wpisanie w pasku adresu frazy do wyszukania powoduje wyszukanie w Googlu (domyślnie jest wyszukiwarka Microsoftu, ale można to zmienić). Odpowiedz Link Zgłoś
uii Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 20:44 Wyszukiwanie poprzez pasek adresu bylo od zawsze a przynajmniej od wersji 6. Odpowiedz Link Zgłoś
ssee Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 21:29 ffamousffatmana znowu poniosła linuksiarska fantazja: Chrome nie ma trzech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 22:29 A ma jakieś zalety? Lepiej niech wypuszczą IE6 na Windows7. Cecha 2 to straszna wada, brak menu oznacza okrojenie funkcionalności. Cecha 3 to też wada, bo całe to przypinanie i ochydny wielki pas zadań to straszna wada Windows 7. Pierwszą z rzeczy jakie robię po instalacji Windows 7 jest przełączenie na normalny pasek, wyłaczenie przypinania i włączenie Quick Launch. Prawdziwie zintegrowany to jest IE6 z Windows XP. wystarczy w pasku adresu wpisać c: i widzimy zawartośc dysku wewnątrz IE. Cecha 4: a po co komu animowany Bing? Wogóle nie powinno być animacji na stronach,tylko niepotrzebnie zabierają zasoby i służą głównie do irytujących reklam. Cecha 5: to największa wada. Pasek adresu służy do wpisywania adresu i tylko do wpisywania adresu! Jak chcę sobie wyszukiwac to wpisuję w pasku adresu bi, wciskam strzałkę w dół wybieram z listy bing.com i tam szukam. Juz w IE8 jest popsuty pasek adresu i podpowiada strony na podstawie wyników wyszukiwania a nie adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
uii Re: Internet Explorer 9 w pigułce 15.03.11, 23:07 @trini. W IE9 jest pasek menu i wszystko inne tylko domyslnie wylaczone. I rownież mozna sobie wpisac c: Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 01:51 jeśli nie będzie żadnej "wtyczki" do ściągania plików wideo flv z youtube jak w IE8 to zostaję przy firefoxie Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 04:45 Jak widać niewiele się komentarze zmieniły od czasu wejścia Visty, większość "specjalistów" wtedy także narzekała,ale jak widać pracują na złomie z przed lat i na starych systemach, więc krytykują na potęgę.Aktualnie komputer poniżej 5 tyś. zł, może służyć do zabawy w ściąganie filmów i gry w kretyńskie strzelanki dla małolatów... Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 04:54 Zapomniałem dodać, że używanie monitora poniżej 24",już nie jest śmieszne, tylko żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 05:20 @mleczar: Twój dostarczyciel netu cię śledzi. Gazeta cię śledzi. @ssee: No to masz wersję poprawioną: "Zupełnie jak w parodii reklamy Kinecta (vs. Wii). Mamy to, mamy to, mamy tamto... zupełnie jak Chrome... 2 i pół roku temu." Odpowiedz Link Zgłoś
rybirek Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 09:35 >Microsoft tłumaczy, że związane jest to z >dostosowaniem przeglądarki do wykorzystywania >procesorów wielordzeniowych. ??? NT 4.0, Windows 2000, Windows XP obsługiwały konfiguracje wieloprocesorowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 10:29 @ffamousffatman: niemniej zgodzisz się, że Google robi to znacznie skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 10:36 @inkwizytorstarszy Tak jest, internet i komputery sa wylacznie dla pieknych, mlodych i bogatych. Wszyscy, ktorych nie stac i/lub ktorzy nie sa zainteresowani upgradem co pol roku (na oko 60% populacji) powinni wyper*alac. "Aktualnie komputer poniżej 5 tyś. zł, może służyć do zabawy w ściąganie filmów i gry w kretyńskie strzelanki dla małolatów..." Moj 60+ ojciec ma komputer za 2 tysiace. Sluzy mu do przegladania internetu i utrzymywania kontaktu z rodzina i znajomymi. Marginalizowanie uzytkownikow jest duzo wiekszym idiotyzmem, niz trzymanie sie WinXP. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny_raban_z_zagety Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 10:43 Jak będę w nim mógł tak (img6.imageshack.us/img6/7980/gazeta1h.jpg) przefiltrować gazetę, to OK. Ale wiem, że nie będę mógł, więc dziękuję, nie muszę o nim wiedzieć NIC więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mentatd_at_gmail Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 10:48 Nie widziałem jeszcze WindowsaXP który nie obsługiwałby dwóch rdzeni. Więc to akurat bełkot typowo micro$oftowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wookiee.chewbacca Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 12:23 "ale dalej nie ma blokowania reklam, a więc zostaję przy FF" NIE OPOWIADAJ BZUDR. Blokowanie reklam jest i to zintegrowane. W IE8 nazywało się InPrivate filtering a w IE9 Tracking Protection. Tylko prawdą jest, że trzeba mieć minimu inteligencji, aby z tego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
wookiee.chewbacca Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 12:28 "Wada jak dala mnie jest mala ilosc miejsca na taby" Denerwujący są ludzie, którzy cyba juz zawodowo pier'dolą głupoty. Pasek z kartami można mieć obok adresowego (mniej miejsca, ale oszczędność ekranu), albo jako oddzielny pasek od lewe do prawej strony ekranu (więcej miejsca na karty, ale za to mniej na przeglądanie stron) Odpowiedz Link Zgłoś
meeg900 Re: Internet Explorer 9 w pigułce 16.03.11, 13:39 Chrome jest świetny, testowałem IE9 ostatnio również FF4 RC i szczerze Chrom najszybciej otwiera strony, ładuje filmy i zarządzanie zakładkami jest świetne zwłaszcza po aktualizacji do wersji 10. Odpowiedz Link Zgłoś