franek.h Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:56 Stare, ale może ktoś jeszcze nie zna: Żona wysyła męża - programistę do sklepu: - Kup parówki, jak beda jajka, to kup 10. Mąż w sklepie: - Są jajka? - Tak. - To poproszę 10 parówek. Znaleziono martwego z wycieńczenia informatyka pod prysznicem. W ręce miał szampon a na nim instrukcję: - zmoczyć włosy, nałożyć szampon, zmyć, spłukać, czynność powtórzyć. - Dlaczego informatycy mylą Haloween z Bożym Narodzeniem? - Bo 25dec = 31oct Rozmawia dwóch informatyków: - Stary wpadaj do mnie będzie impreza: muzyka, drinki, panienki! - Muzyka ok, drinki ok, a tych panienek ile będzie? - Ze 6 GB - Jakie sa idealne wymiary kobiety informatyka ? - 1024 x 768 Informatyk prosi swego kumpla, też informatyka: - Słuchaj stary, pożycz mi 1000zł. - OK, albo wiesz co, pożyczę ci 1024 dla równego rachunku. - Czym różni się doświadczony informatyk od początkującego? - Początkujący uważa, że 1kB to 1000B, a doświadczony jest pewnien, ze 1km to 1024m. "Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem" Wraca informatyk do domu i zastaje w łóżku żonę z kochankiem. Spojrzał na nich. W ich oczach dostrzegł coś chytrego i pomyslal - coś jest nie tak!... Podbiegł nerwowo do komputera - i rzeczywiście, zmienili mi hasło !! "Uczciwego prawnika oraz zdrowego psychicznie informatyka zatrudni biuro adwokackie." Wsiada informatyk do taksówki. Taksiarz pyta: - Gdzie jedziemy? - 192.168.4.1 Trzy żony opowiadają o miłosnych wyczynach swych mężczyzn: - Mój - mówi pierwsza - jest doradcą w agencji matrymonialnej. Zanim pójdziemy do łóżka, wręcza mi kwiaty, słodycze. Jest nam tak romantycznie. - Mój mąż - rzecze na to druga - jest mechanikiem samochodowym. Najpierw mi przetrzepie skóre, potem sie kochamy. To szalenie podniecające. - Mój pracuje w Microsofcie - na to trzecia - Wieczorem siada na brzegu łóżka i opowiada mi godzinami, jak będzie super, kiedy się do tego już zabierzemy... podobno Microsoft pracuje nad nowym systemem operacyjnym o nazwie WinLux. Będzie posiadał stabilność Windows i łatwość instalacji Linuxa. informatyk zabrał swojego syna do ZOO. Stoją przed wybiegiem dla pingwinów. - Popatrz synku, a to są żyjące na dalekim południu, na Antarktydzie, linuksy... I na końcu o mnie: Przychodzi facet do sklepu zoologicznego i przygląda się zwierzakom na wystawie. W międzyczasie wchodzi inny klient i kupuje małpę z klatki obok. Facet słyszy cenę: 5000. - Czemu ta małpa taka droga? - Ona programuje biegle w C... wie pan... szybki, czysty kod, nie robi błędów... warta jest tej ceny. Obok stała druga klatka a tam cena: 10000 - A ta małpa czemu taka droga? - Bo ta małpa programuje obiektowo w C++, może też pisać w Visual C++, trochę w Javie... wie pan... tego typu. Bardzo przystępna cena. - A ta małpa? - pyta facet wskazując na klatkę z ceną 50000 - Taaaa? Nigdy nie widziałem, by coś robiła, ale mówi, że jest konsultantem. Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:57 OT Po mojemu kretynofil i von.g to ta sama osoba. Bezrobotna. Odpowiedz Link Zgłoś
cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 14:59 Cicho jakoś...kretynofil to chyba poczucia humoru nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 15:18 @cin1977: Nieeee, miałem spotkanie z vendorem. Dowcipy zacne, ale mi przychodzi do głowy tylko jeden. -------- Imprezka informatyków, wszyscy pieprzą o kompilatorach, procesorach, itd. W końcu jeden nieśmiało sugeruje zmianę tematu na coś ciekawszego. Reszta nie ma pomysłu, proszą go o zaproponowanie tematu dyskusji. On po chwili namysłu rzuca żeby pogadać o "dupach" (to tak na marginesie, w temacie wątku). Cisza. Cisza. Cisza. W końcu z kąta dobiega nieśmiały głos: - kupiłem sobie ostatnio nową kartę graficzną i jest do dupy. ------------------- Komodorowiec (bo przecież nie linuksiarz, ich takie rzeczy nie spotykają) na pierwszej "leżącej" randce. Dziewczyna szepcze mu do ucha: - połóż rękę na mym łonie... Komodorowiec na to: - a co to jest mymłon? -------------- Byłoby jeszcze o ku*wie co nie jest termometrem, ale nie będzie bo nie jest na temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
mleczar Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 15:22 Używam Linuxa w domu, przesiadka z Win7. Nie jest źle, ale brakuje niektórych porządnych programów(np odtwarzaczy filmów, muzyki - brak czegoś na kształt winampa z lyrics plugin chociażby). pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 15:26 @kretynofil o dupach - boskie, nie słyszałem jeszcze :D Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 15:32 ah, jeszce coś - bardziej anegdota, niż dowcip: kolega robi jako informatyk na dziale Historii Sztuki. oprócz niego jedyną osobą znającą się na komputerach (znanie się polegało na wiedzy że komputer to ta skrzynka, a nie monitor + klawiatura) była pewna Pani Profesor, która zmontowała jakąś prymitywną bazę danych w excelu. migruje sobie do sqla, migruje, aż tu któregoś dnia sypie się sieć i pare innych rzeczy, akurat w danym momencie potrzebnychm, co sprawia wrażenie cyfrowej apokaplipsy (wszak nie działało wtedy nic co było potrzebne). kolega: nie mam pojęcia co się dzieje, jeszcze wczoraj było OK, a nic nie zmieniałem... pani: a, bo dzisiaj komputery mają ruję, i wszystkie się pie... :D Odpowiedz Link Zgłoś
master4k Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 15:41 @kretynofil Nie wiem czy pamiętasz jak Cię kiedyś zapytałem, czy może Twoja pierwsza żona uciekła z jakimś sweterkiem? Powiedziałeś wtedy, że nie. Po tym co czytam jednak dalej nie potrafię sobie inaczej wytłumaczyć tej już przysłowiowej awersji. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalonik666 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 15:41 Ładny filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 16:05 @master4k: O ile dobrze pamiętam, to żonę miałem tylko jedną i cały czas jesteśmy razem. I żaden sweterek mnie nie skrzywdził, po prostu śmieszy mnie ich szczekanie, ich teorie spiskowe, ich problemy z akceptacją rzeczywistości - nabijam się więc z tego ich kółka wzajemnej masturbacji ;) Teraz pewnie będziesz mi zarzucał że ich nie lubię bo mnie do tego kółka nie wpuścili ;) Cóż, czasami naprawdę trudno udowodnić że nie jest się wielbłądem... Odpowiedz Link Zgłoś
qqwweerrtt1 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 16:48 oj te fora. Lepiej ich nie czytac. Artykul dosc sympatyczny zamienia sie przez jakiegos kretyna w dyskusje o molestowaniu seksualnym na konferncjach open source. Tak na marginesie. Standardowy Linux zawiera sporo kodu zamknietego, a windows zawiera sporo kodu otwartego. Jest tez od groma programow open source na windows. Ten problem wiec dotyczy tez i uzytkownikow windows, wiec i Ciebie kretynofilu. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 16:49 Koledzy - nie karmcie trolla (kretynofila) i tyle. Przecież tutaj chodzi wyłącznie o flame. Na poważną dyskusję nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zeitpoltergeist Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 17:22 Wlasnie przywdzialem swoj sweterek i ide do Kretynofila. Sciagaj majtki slonko, bedziemy sie calowac ;-) Tak serio, to podziwiam Was wszystkich za niezlomnosc. Kretynofila za nieustepliwe szukanie kazdej okazji, by obsmiac spolecznosc linuksowa (ktora pewnie poznal z bajek Andersena) oraz Was wszystkich, za ciagle proby zmiany jego zabetonowanych pogladow. Nie pisze tego z poczuciem dystansu i wyzszosci - Wasze docinki sa czesto cholernie bystre i mozna sie duzo nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 07.04.11, 23:00 kretynofil potrafi wyciagnac 1 z /dev/zero. kretynofil potrafi zmienic prawa dostepu do plikow korzystajac tylko z magnesu i szpilki kretynofil potrafi czytac dane z /dev/null. kretynofil potrafi zaadresowac 8 terabyteow RAM na 32 bitowym systemie. kretynofil potrafi tworzyc hard-linki miedzy urzadzeniami. kretynofil potrafi utworzyc potoki z trzema koncami. kretynofil sni binarnie. kretynofil zjada na sniadanie port seryjny. kretynofil zbudowal prototyp /dev/random korzystajac z czterech wykalaczek i puszki fasolki po bretonsku kretynofil potrafi obalic tautologie. kretynofil nie uzywa malloc do alokacji pamieci. Robi to golymi rekami! kretynofil nie debuguje skryptow. On gapi sie na tty0 az problem zniknie. kretynofil nie korzysta z patentow MS, on opatentowal MS. W belgijskim telco komputery systematycznie sie wieszaja ze strachu, gdy do pokoju wchodzi kretynofi. Kiedys kretynofil zjadl autobus szkolny po czym wydalil kompletny bolid formuly 1 lacznie z kierowca... Oj, co bysmy zrobili bez KF i jego geniuszu? Lista zbudowana na podstawien osiagniec prof Douglasa McIlroya. cheers Odpowiedz Link Zgłoś
cin1977 Re: Linux Foundation rozpoczyna obchody swojego d 09.04.11, 21:49 @mleczar, nie świruj. Jak zainstalujesz cokolwiek, to i tak pewnie ma lyrics. Od A: Amarok, Audacious (klon winampa zresztą, nawet te same skórki)... Odpowiedz Link Zgłoś