Dodaj do ulubionych

Internet mi się zacina..?

28.02.12, 13:29
Witam,
od jakiś 2 miesięcy mam pewien problem. Totalnie się nie znam na komputerze & Internecie, więc nie wiem co z tym zrobić. Chodzi o to, że jak już wspomniałam od 2 miesięcy coś dziwnego dzieje się z moim internetem (bądź komputerem - nie wiem), teledyski na youtube.com co 20 sek mi się zatrzymują i nie idą dalej, z każdym tak jest! Żadnego filmu nie mogę obejrzeć w internecie, gdyż też mi się co chwilę zatrzymuje.. Nie mogę niczego powyżej 2mb pobrać z internetu, bo zacina mi się pobieranie po krótkim czasie.. nie wiem co robić. Początkowo myślałam, że to wina internetu, jednak podłączona jestem do routera z trzema innymi komputerami i na żadnym innym nic takiego się nie dzieje.. wszystko chodzi tak jak powinno. Pomocy, bardzo proszę o wszelkie info jak z tym walczyć.

z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekSZ Re: Internet mi się zacina..? IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 16:31
      zmień dostawcę najlepiej. u mnie na przykład słabo chodził internet z play, przeszedłem do Heyah i od razu niebo lepiej :)
    • wariant_b Re: Internet mi się zacina..? 29.02.12, 19:44
      Za mało wiemy o twoim komputerze, żeby coś doradzić.
      Bardzo pomogłoby, gdybyś zrobiła raport z Aida64 i udostępniła.

A tak bardziej ogólnie - poproś użytkownika któregoś z sąsiednich
      komputerów, żeby ściągnął i wypalił krążek "hiren's" - przyda się.
      Trzeba będzie zdiagnozować dysk i kartę sieciową.

Doraźnie możesz odinstalować antywirusy, firewalle i wszystkie tego
      typu programy - bardzo często są przyczyną problemów z komputerem.
      Jak komputer zacznie działać - zainstalujesz je ponownie.
    • prze-mcio Re: Internet mi się zacina..? 06.03.12, 18:41
      Hm, radziłbym Ci zmiane operatora, ale zależy ile internetu potrzebujesz.. bo ja na przykład korzystam z takiego rozwiązania. Mając smartfona z Androidem mogę sobie stworzyć punkt dostępu z telefonu i korzystać z paczki danych. Do Heyah doszły ostatnio duże paczki 600 MB i 1,2 GB. Na dobrą sprawę nie potrzebuję modemu, wystarczy mi sam telefon i paczka danych bez utraty łączności ze światem i płacenia abonamentów.
      • miroslaw.pawelski Re: Internet mi się zacina..? 09.03.12, 10:53
        tez bym obstawial wine providera internetowego...
    • wolfone Re: Internet mi się zacina..? 29.03.12, 00:37
      polecam firmę adacom usługi informatyczne dla firm warszawa
      ja w firmie miałem problem wykupiłem ich usługi i mam święty spokój wreście
    • indzoj Wyczyść sprzęt (programowo i sprzętowo) 29.03.12, 12:26
      1. Zainstaluj antywirusa i przeskanuj komputer. Wszystko co znajdzie usuń.
      2. Możesz rozkręcić komputer i go odkurzyć (trudniej jeżeli masz laptopa).
      3. Przydało by się sformatowanie dysku i usunięcie niepotrzebnych plików, a system postawić na nowo. Po takich "operacjach" myślę, że Twój sprzęt powinien działać 100-kroć lepiej. Niestety (szczególnie mało zaawansowani użytkownicy) nie dbają o system (przez niewiedzę, nikomu nic nie zarzucam - żeby nie było) i można go szybko zaśmiecić wirusami i innymi programami, które powodują właśnie takie problemy jak Ty masz.
      • Gość: roxyolsen Re: Wyczyść sprzęt (programowo i sprzętowo) IP: *.ip.jarsat.pl 29.03.12, 19:51
        Mam laptopa od 6 miesięcy! Skanuje mi codziennie cały komputer oraz internet (dwa antywirusy). Od jakiś 4 miesięcy nie mogę oglądać filmów i youtube'a, jak już wcześniej wwspominałam, nie wiem co robić, proszę o dokładną intrsukcje co mam robić po kolei ;(
    • Gość: Thomasena Re: Internet mi si? zacina..? IP: *.virtua.com.br 31.05.12, 15:38
      Film Elita zabójców (2011) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka