dziadek121 10.08.04, 22:22 Najpierw zamówiłem neo a potem przeczytałem opinie na temat Neostrady i teraz nie wiem czy odrazu się powiesić czy dopiero po odebraniu modemu Mam już kupę lat to rządowi RP było by nawet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepe Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:10 spoko dziadek, a czegos to się naczytał takiego złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koar Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:51 Nic złego o neo powiedzieć nie mogę, a mam już dwa miesiące (najtańszą opcję za 59 zł/mies). Tylko bywały problemy z połączeniem, ponieważ aplikacja dostarczona w zestawie (Wanadoo)czasami nie uruchamiała się(pomagał restart komputera). Teraz nie używam tej aplikacji tylko łączę się przez połączenie dial-up i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek121 Re: neo 11.08.04, 17:50 Mam pytanie .Piszesz o połączeniu przez dial-up.Czy w XP to można zrobić keatorem jako telefoniczne?Cały czas odkąd mam XP miałem połączenie radiowe/niech go cholera/stąd moje pytaniei przepraszam za zawracanie głowy prostym pytaniem.dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:33 Tak, to się robi identycznie, z tym że: 1. najpierw instaluje się sterowniki modemu, 2. potem konfiguruje połącznie na tym nowym modemie, z tym że zamiast ppp i ppp jako nazwę użytkownika podaje się rejestracja@neostrada.pl, a jako hasło rejestracja, 3. wchodzi się na stronę www.rejestracja.neostrada.pl/NEOSTRADA/form-0-neopreface.jsp 4. przchodzi się proces rejestracji i rozłącza połączenie, 5. w utworzonym uprzednio połączeniu zmienia się użytkownika i hasło na te podane podczas rejestracji (np. DFIY3fds@neostrada.pl, EDIU98u34). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycuś Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:37 U mnie biega spoczko, żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: neo 11.08.04, 13:28 Mieszkam na Śląsku. Neo (z opcją 128 kb/s) mam od prawie tygodnia i jak narazie cały czas śmiga! Jak narazie jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek121 Re: neo 11.08.04, 17:43 Znalazłem grupę dyskusyjną "neostrada alt.pl"co prawda w 90%nie wiem o co im tam chodzi choć może też być tak że szukają dziury w całym ale jak to się czyta to niewiadomo jak oni to wysyłają skoro neo im nie chodzi.dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:13 Mam opcję 640 od 4 miesięcy. Tydzień temu miałem dwie 1,5 godzinne przerwy. Reszta całkowicie ok. Każda usługa ma swoje usterki. Jak na razie nie narzekam. Oczywiście 1 sierpnia nie podnieśli mi prędkosći z 512 na 640 ale zamierzam interweniować. Na alt.pl.neostrada piszą zwykle o problemach. Czasami za bardzo się rozwodzą co niektórzy, nad limitami i innymi pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:07 ja mam pytanie czemu nie chodzi mi kazaa - to przez neo??? bo nie mam polaczenia..buuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavier88 Re: neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:51 Cześć. Ja mam neostrade od lutego i jeszcze nigdy nie miałem nawet jednej sekundy przerwy. (mieszkam na śląsku) Działa super, a jak jeszcze podnieśli prędkość to hula aż miło. Shreka przeż DC++ dwa dni ściągałem po 3 godziny. Cena 139 też jest do zaakceptowania. PAMIĘTAJ JEDNAK ABY 30 DNI PRZED KOŃCEM UMOWY (jeśli masz na czas określony) ZGŁOSIĆ SIĘ DO TELEPUNKTU, BO JAK NIE ONI POTRAKTUJĄ JAKO PRZEDŁUŻENIE UMOWY NA CZAS NIEOKREŚLONY I BĘDĄ CI LICZYĆ PO 186 ZŁ NETTO PAMIĘTAJ !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś