fugazzi 03.12.03, 11:55 Czy jeżeli zainstaluję pełnego Netscape'a to zaczną mi działać aplety bankowe? Jak na razie na Mozilli (na Galeonie też) działają aplety na czatach, kurniku itp. Pozdrawiam, Fugazzi... Link Zgłoś Obserwuj wątek
fugazzi Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 03.12.03, 15:17 Sprawdziłem Netscape'a i Operę. Nie działają. Moje pytanie staje się bezprzedmiotowe. Fugazzi... Link Zgłoś
caress Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 03.12.03, 18:33 Zainstaluj plugin Javy, beda dzialac. Link Zgłoś
fugazzi Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 03.12.03, 19:29 caress napisał: > Zainstaluj plugin Javy, beda dzialac. Nie będą. Zainstalowany i nie działa. Pozdrawiam, Fugazzi... Link Zgłoś
caress Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 05.12.03, 17:59 Sprawdz w Mozilli, w menu Help\Plug-ins czy jest widoczny plug-in Javy Link Zgłoś
xibi Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 07.12.03, 19:59 Ja wlasnie tak zrobilem - na gorze jest pelna lista pluginow o roznych numerach, a ponizej, jako domyslny plugin - "all types". Czy ten wlasciwy to ten z numerem zgodnym z moja wersja mozill? Czy mam go ustawic na domyslny? Jesli tak, to jak? Poza tym, jak sie importuje wtyczki z mozilli do konquerora? Link Zgłoś
furry Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 08.12.03, 01:36 xibi napisał: > Ja wlasnie tak zrobilem - na gorze jest pelna lista pluginow o roznych numerach > , a > ponizej, jako domyslny plugin - "all types". Czy ten wlasciwy to ten z numerem > zgodnym z moja wersja mozill? Czy mam go ustawic na domyslny? Jesli tak, to jak > ? > wpisz w pasek adresowy (tam gdzie 'www.gazeta.pl') slowa 'about:plugins' powinny wypisac sie zainstalowane wtyczki > Poza tym, jak sie importuje wtyczki z mozilli do konquerora? nie importuje się chyba, no bo jak? pzdr fr Link Zgłoś
xibi Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 08.12.03, 11:43 no to wlasnie tak zrobilem. Piszac o liscie pluginow, mialem na mysli wlasnie ta, ktora pokazala sie po wpisaniu about:plugins. pokazala sie lista wtyczek o roznych numerach. i teraz mozilla mi gasnie, gdy probuje wejsc na strone z czatem. co jeszcze trzeba zrobic? java jest juz sciagnieta, zainstalowana i podwiazana. pozdrowienia Link Zgłoś
orzels Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 20.12.03, 04:41 Z bankami to ciezka sprawa jest. Zwindowsowanie tych instytucji siega piorunochronu, wiec chyba nie bedzie dzialac. I juz. Zadalem jakis czas temu pytanie pracownikowi technicznemu BPH-PBK (do ktorego przelaczono mnie po parunastu minutach walki z BOA tego banku). Chcialem sie od czlowieka dowiedziec dlaczego nie dziala mi applet ze strony BPH na Macintoshu z MacOS 9. I dowiedzialem sie ze nie bedzie dzialac ani pod MacOS 9, ani pod MacOS X, ani nawet na Linuxie. Dlaczego nie bedzie dzialac? Bo applety te sa spreparowane pod Windows i bank nie przewiduje udostepniania swej strony uzytkownikom innych systemow. Taki kraj... :) Link Zgłoś
kell99 Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 20.12.03, 06:04 eh, zastanawiam sie czy banki zamiast informatykow zatrudniaja pseudo-fachowcow po znajomosci. ja tam nie wiem, bank z ktorego korzystam nie uzywa javy tylko ma aplikacje cgi. wszystko super dziala, dzieki aplikacji po stronie serwera a nie uzytkownika dziala tez szybko, w czystym html i standardowo z kazda przegladarka obslugujaca 128bit ssl. ze tez rodzimi fachowcy nigdy nic nie potrafia. Link Zgłoś
caress Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 20.12.03, 12:54 Dlatego, zmieniajac bank poszukalem tego, ktory nie jest zwindowsowany. Korzystam z uslug DB-24, w domu na Linuksie oczywiscie. Link Zgłoś
pawel68 Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 26.12.03, 13:59 ING BSK podobnie jak BPH PBK nie działa w środowisku Linux. Odpowiedziano mi, że gdy powstawał BSK On-line Linux nie był zbyt powszechny!!! Dobrze, że chociaż mBank działa jak należy... Link Zgłoś
thurston Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 03.01.04, 22:57 Bank On Line Banku Śląskiego działa pod Linuxem i to bardzo dobrze. Wystarczy zainstalować starszą przeglądarkę Netscape 4.72 i po sprawie. Sam używam (praktycznie tylko i wyłącznie do tego celu). Pozdrawiam. Link Zgłoś
pawel68 Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 06.01.04, 19:52 Dzięki za pomoc - ściągnąłem, zainstalowałem i działa :-))) Link Zgłoś
thurston Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 06.01.04, 20:26 Cieszę się zę mogłem pomóc. Pozdrawiam Link Zgłoś
orzels Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 06.01.04, 20:40 Ale przeciez za pomoca Mozilli mozna oszukac bank. Ponoc komus udalo sie wejsc na BPH na Mozilli Linuxowej, zreszta powaidomil o tym BPH ze maja swietne zabezpieczenia... Gdzies tam jest zakladka, za pomoca ktorej zmienia sie identyfikacje przegladarki... Czyli da sie. Link Zgłoś
caress 'Przypadki zalosne' 11.01.04, 12:21 Podobne przypadki sie zdarzaly... Na przyklad w pewnym bardzo popularnym portalu mozna bylo sobie sprawdzic poczte dowolnego uzytkownika, korzystajac z odpowiedniej przegladarki Trzeba bylo po prostu po zalogowaniu zrobic 'back' zmienic uzytkownika aby wejsc bez hasla :]]]]]]] Podobno dzialalo tak przynajmniej pol roku ... zalosne Link Zgłoś
makol Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 09.01.04, 08:39 Jezeli chodzi o BSK-online to nie trzeba uzywac starej Netszkapy. Omowienie problemu dostepu pod Mozilla i rozwiazanie masz tutaj - www.mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=564&highlight=bank&sid=93739df71b54c1d3d87fc133efb8cd62 Link Zgłoś
thurston Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 09.01.04, 19:56 Dobrze. Otwieram DOM Inspector'a zmieniam src na 'aconl_applet.html' i co dalej, jak zapisać zmiany tak zaby wszystko poprawnie działało? Link Zgłoś
makol Re: Mozilla, Java i bank przez Internet 13.01.04, 14:31 thurston napisał: > Dobrze. Otwieram DOM Inspector'a zmieniam src na 'aconl_applet.html' i co > dalej, jak zapisać zmiany tak zaby wszystko poprawnie działało? No rzeczywiscie w/g tego opisu mozna jednorazowo dostac sie do banku, ale w dalszych postach ww. watku jest skrypcik, ktory wstawiasz sobie jako bookmark i po nawiazaniu lacznosci z bankiem odpalasz, i wykonuje no wszystkie te podmianki w skrypcie strony za Ciebie (no niestety klikasz go za kazdym razem , ale tylko klikasz a nic nie edytujesz). I jeszcze uwaga ode mnie : u mnie pod J2RE 1_4_1 pokazywala sie okienko logowania po czym Mozlilla zawisala, po wgraniu J2RE_1_4_2 wszystko hula jak nalezy. Link Zgłoś