Dodaj do ulubionych

Konflikt z dostawcą internetu

07.04.15, 18:39
Dym mam z dostawcą internetu z którym miałem umowę do końca marca na "sztywne łącze", sprzęt zdjęli umowy nie przedluzalem, ale ich rura mocująca do ściany nadajnik została w murze, z racji tego że zakładali to przed ocieplaniem budynku teraz mi każą to ściągać albo zapłacić. Za kawałek metalowej giętej rury 50zł. Oszaleli? Demontaż bezpłatny a teraz mnie kosztami obciążają? Niby nie majątek ale jak zdejmowali sprzęt kilka dni temu mówili że zostawią te rurę dzisiaj po 16 (biuro mają do 15) dzwoniła sekretarka że mam to zdjąć albo im za to zapłacić. Nie potrafią tego zdjąć z elewacji i mnie chcą obciążyć, a regulamin ich obowiązuje do zdjęcia ich sprzętu w całości bezpłatnie.
Żart?
Może Jeszcze (jak nie) to windykacyjną procedurę uruchomią o kawałek metalowej rury? A zdjąć to ich obowiązek a nie mój.
Obserwuj wątek
    • bezkas Re: Konflikt z dostawcą internetu 08.04.15, 06:42
      Napisz im pismo z prośbą o ściągnięcie tej rury. I że jak tego nie zrobią to zgłosisz sprawę do sądu.
      • piotr111981 Re: Konflikt z dostawcą internetu 08.04.15, 08:42
        A, jak oni się regulaminem zasłonią? Przecież w regulaminie napisane że demontaż bezpłatnie wykonuje firma, a elewację robiła firma budowlana i ja można podciągnąć do odpowiedzialności, może reklamacja i usługi?
        • zanna1977 Re: Konflikt z dostawcą internetu 09.04.15, 11:10
          Jeżeli w regulaminie jest napisane, że demontaż wykonują bezpłatnie, to niech przyjadą i wykonają...
        • seedbankier Re: Konflikt z dostawcą internetu 09.04.15, 14:05
          Jeżeli w regulaminie jest napisane że firma zdemontuje to co zrobiła to powinni to zrobić, ale... problem w tym że w miejscu ich wcześniejszej pracy powstała teraz nowa zrobiona przez firmę budowlaną i wygląda to tak (a nie widzę zdjęć), że nie potrafią zdemontować bo dostęp jest utrudniony. Według mnie mają prawo żądać zwrócenia swojego sprzętu (jeśli demontaż był zbyt trudny przez prace firmy budowlanej) albo kasy za niego. Raczej w sądzie byś przegrał o ile faktycznie dostęp do rury jest teraz utrudniony..
          • piotr111981 Re: Konflikt z dostawcą internetu 09.04.15, 14:57
            Tak? Ale mnie dostęp utrudniony nie interesuje, bo wina leży po stronie firmy wykonującej elewacje. Mogą ze spółdzielnią i firmą wykonującą elewacje to uzgadniać, w ramach reklamacji.
    • bragland Re: Konflikt z dostawcą internetu 09.04.15, 22:16
      Poproś uprzejmie o wydanie oświadczenia o konieczności demontażu. Uprzejmie ich zawiadom, że to dla wiadomości firmy ubezpieczeniowej budynku. Zaraz przylecą i zdemontują!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka