14.12.12, 17:14
trwa przedświąteczny szał zakupów, gdzie się nie obejrzę rekalmy o świętach, piosenki o świętach, mikołaje bąbki itp
a ja mam takie małe marzenie:
domek gdzieś w lesie, zasypana śniegiem droga, ciepło kominka ciepły kocyk dobra mocna kawa do tego książka film i ukochana osoba
Gdyby moje marzenie mogło się spełnić to rzucam wszystko w cholerę i wracam po nowym roku
A jak to wygląda u was lubicie ten przedświąteczny szał czy nie?
Obserwuj wątek
    • krytyk-systemu-edukacji Re: marzenie 14.12.12, 17:19
      > domek gdzieś w lesie, zasypana śniegiem droga, ciepło kominka ciepły kocyk dobra
      > mocna kawa do tego książka film i ukochana osoba

Filmów to Ty się chyba już dość naoglądałaś. Ha! ha! :D
    • jeriomina Re: marzenie 14.12.12, 17:19
      Bańki, kurna, nie bombki, a już na pewno nie bąbki.
      • agios_pneumatos Re: marzenie 14.12.12, 22:35
        jeriomina napisała:

> Bańki, kurna, nie bombki, a już na pewno nie bąbki.

I może jeszcze borówki zamiast jagód i cumelek zamiast yyyy... smoczka? :P
    • alpepe Re: marzenie 14.12.12, 17:23
      a drewno do kominka to samo się narąbie i wefrunie do pokoju? A popiół sam się wyniesie? A droga sama odśnieży? Jak sople zarwą linie przesyłowe, to tylko ogień w kominku i świece zostaną, ale bez gazu to i herbaty nie zagotujesz.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: marzenie 14.12.12, 17:30
        > A droga sama odśnieży?

No ale właśnie ona marzy o zasypanej. Swoją drogą ciekawe co, jak które od tego kominkowego ciepełka lub mocnej kawy, nie daj Boże, zawału dostanie – ani zawieźć na pogotowie, ani wezwać ambulans. Droga zasypana na amen, bo się romantyzmu zachciało.
        • good_morning Re: marzenie 14.12.12, 17:35
          21 wiek mamy, helikoptery lataja
          • krytyk-systemu-edukacji Re: marzenie 14.12.12, 17:54
            > 21 wiek mamy, helikoptery lataja

Kolejna kinomanka. Gdzie Ci w Polsce helipokter poleci w coś takiego? Jeszcze w święta!
            • good_morning Re: marzenie 14.12.12, 18:27
              w marzeniach to nawet ja latam helikopterami
              wszedzie
      • six_a Re: marzenie 14.12.12, 17:43
        > a drewno do kominka to samo się narąbie i wefrunie do pokoju?
        od tego jest kopciuszek.
    • six_a Re: marzenie 14.12.12, 17:37
      > domek gdzieś w lesie, zasypana śniegiem droga, ciepło kominka ciepły kocyk dobr
      > a mocna kawa do tego książka film i ukochana osoba

było w filmie holiday. wypożycz sobie.
      stanowczo za mało wątków o świętach, chyba wyprodukuję własny
      ch 15.
      • tymczasowaola Re: marzenie 14.12.12, 18:02
        Oni tam za dużo nie czytali z Judem, więc nie wiem, czy by to autorce pasowało.
    • rb2012 Re: marzenie 14.12.12, 17:43
      błędnie napisałam słowo - ale jestem tylko człowiekiem ważne że przyznaję się do błędu
      filmy lubię oglądać jeszcze wiele mam zamiar obejrzeć - krytykować każdy umie
      o drewno zadbałby mój facet ja o prowiant
      może byłby leśnikiem miał samochód terenowy i po sprawie
      może byłby lekarzem
      z uśmiechem na ustach pozdrawiam wszystkich złośliwców :D
      • krytyk-systemu-edukacji Re: marzenie 14.12.12, 17:52
        > może byłby leśnikiem miał samochód terenowy i po sprawie
        > może byłby lekarzem

Lekarzem to tak, zrozumiałe. Ale leśnik? Jeszcze nie słyszałem, żeby która o leśniku marzyła. No chybaby był kochank… taczy ten… friends with benefits, to tak, owszem. Ale romantyczne chwile przy kominku z leśnikiem?

Chociaż w sumie taki leśnik może być równie dobrze wrażliwym twardzielem z przeszłością i skrywaną tajemnicą – skrył się w lesie przed demonami przeszłości. Albo wiem: pisarz! Wyjechał do leśnego domku w poszukiwaniu natchnienia. Co drugie hamerykańskie romansidło się tak zaczyna. :D

> z uśmiechem na ustach pozdrawiam wszystkich złośliwców :D

Już nas tak nie idealizuj. Jesteśmy nieco złośliwi, ale jak wszyscy ludzie, mamy też wady.
        • jeriomina Re: marzenie 14.12.12, 17:58
          Dobry leśnik nie jest zły. Pensja stała, niezłe zarobki, dobre warunki lokalowe.
          • krytyk-systemu-edukacji Re: marzenie 14.12.12, 18:06
            > Dobry leśnik nie jest zły. Pensja stała, niezłe zarobki, dobre warunki lokalowe

No, na filmach, zwłaszcza amerykańskich. W rzeczywistości owe „dobre warunki lokalowe” to z reguły rudera opalana drewnem bez prądu (wspólne oglądanie filmów stoi pod znakiem zapytania) i nieodśnieżony dojazd.

Poza tym na takim zadupiu sam na sam z jakimś leśnikiem? A co, jeśli facet się okaże psychopatą? Oglądałem kiedyś film Ładunek 200, nigdy nie wiesz.
        • rb2012 Re: marzenie 14.12.12, 18:07
          romanyczne chwile z leśnikiem - przeżyłam i wiesz co było bosko - wprawdzie nie było kominka ale co tam nie można mieć wszystkiego ....
          nie wiem jak zaczynają się romansidła bo nie czytam ale ty kolego chyba tak skoro wiesz : D
          nikogo nie mam w zwyczaju idealizować a już na pewon nie ciebie :D
          • krytyk-systemu-edukacji Re: marzenie 14.12.12, 18:19
            > romanyczne chwile z leśnikiem - przeżyłam i wiesz co było bosko

https://i.imgur.com/A5VVP.jpg?1

> nie wiem jak zaczynają się romansidła bo nie czytam
            > ale ty kolego chyba tak skoro wiesz : D

Umberto Eco powiada, że nawet książki nieprzeczytane wywierają na nas wpływ.
    • charlie_x Re: marzenie 14.12.12, 18:19
      rb2012 napisał(a):

> trwa przedświąteczny szał zakupów, gdzie się nie obejrzę rekalmy o świętach, pi
      > osenki o świętach, mikołaje bąbki itp
      > a ja mam takie małe marzenie:
      > domek gdzieś w lesie, zasypana śniegiem droga, ciepło kominka ciepły kocyk dobr
      > a mocna kawa do tego książka film i ukochana osoba
      > Gdyby moje marzenie mogło się spełnić to rzucam wszystko w cholerę i wracam po
      > nowym roku
      > A jak to wygląda u was lubicie ten przedświąteczny szał czy nie?

u nas dokladnie tak jak sobie wymarzylas,ee.. wiec tak w przyszlym tygodniu razem we dwoje z nasza małą wierna suczką jedziemy do naszego nowego, malego domu z kominkiem i malym ogrodem..beda to prawdziwe swieta tylko we dwoje..dobra kawa w spizarni, karton z winami, filmu ,muzyka i wszystko co mozna we dwoje miłego robić.. ps. no moze poza jednym tu szansa na śnieg w okolicach wigilii jest raczej niewielka.
    • ciastko_z_kota Re: marzenie 14.12.12, 18:45
      wiesz, że Ci się nick przeterminuje za 2 tygodnie?
      • rb2012 Re: marzenie 14.12.12, 19:08
        no to zmienię na rb2013 i po problemie :D
      • kseniainc Re: marzenie 14.12.12, 22:48
        ciastko_z_kota napisała:

> wiesz, że Ci się nick przeterminuje za 2 tygodnie?

najlepszy post w temacie;-p
        Mnie nie dotyczą te święta-w tym roku mam wywalone na wszystko i wszystkich......;-)
    • gr.eenka wyjedziesz jak się odkopiesz z zasp 14.12.12, 20:11
      :)
    • rb2012 Re: marzenie 14.12.12, 20:19
      no przecież zadzwonimy do rolnika, który miesza niedaleko i przybędzie na nowoczesnym traktorze i droga będzie przejezdna
      tylko nie piszcie że nie będzie zasięgu i nie dodzwonię się do niego
      ale jest wyjście:
      eśnik / lekarz lub też mój dzielny facet przebrnie po pas w śniegu do tego rolnika
      wszystko w imię miłości:D
      no zamarzył mi się lekarz ale weterynarii - mam do nich słabość
      • sumire Re: marzenie 14.12.12, 20:37
        a jak zamarznie po drodze?
        • rb2012 Re: marzenie 14.12.12, 20:43
          nie ma takiej opcji...
          wiesz miłośc czyni cuda .....
    • georgia241 Re: marzenie 14.12.12, 20:35
      Oglądałam taki erotyk, w którym bylo to wszystko + skóra niedźwiedzia przed kominkiem.
      Mam inne marzenia - żeby nie było świąt, bo one dotyczą Mitry a nie Jezusa.
      • marguy Re: marzenie 14.12.12, 20:54
        Od dziecka nie lubie swiat, a histeryczna wrecz atmosfera panujaca podczas przygotowan sprawila, ze gdy tylko bylo to mozliwe uciekalam w gory czy wlasnie do lasu. Sama.
    • vandikia Re: marzenie 14.12.12, 23:29
      i wilki za płotem jako najmniejszy problem :>

w tym roku w ogóle żadnego szału przedświątecznego nie odczuwam, wydaje mi się że medialnie jest wyjątkowo cicho, nie słyszałam jeszcze ani razu "last christmas" !! ani "pada śnieg" i innych takich
      • six_a Re: marzenie 14.12.12, 23:35
        >nie słyszałam jeszcze ani razu "last christmas"

to masz szczęście:) tegoroczna wersja jest zmiksowana z gęgam stajl.
        szczerze radzę unikać :D
        • vandikia Re: marzenie 14.12.12, 23:57
          no nie wierzę :D
          cóż, "nie mogę się doczekać"
    • gr.eenka Re: marzenie 15.12.12, 02:33
      ja to bym lato już chciała
      nie lubię zimy :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka