Dodaj do ulubionych

Internet w Dialogu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 22:06
Posiadam dostęp do internetu (komutowany) w sieci Dialog .Modem to Rockwell.
Mimo , iz poprawnie jest skonfigurowany Dial-Up połączenie zrywa się bardzo
często , trwa kilka kilkanaście minut i prrr.. Jeśli ktoś będzie wiedział co z
tym zrobić będę wdzięczny.
mascote@o2.pl
gg 3746308

Obserwuj wątek
    • Gość: smutny Re: Internet w Dialogu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 01:27
      U mnie to samo. DIalog łaczy sie ze dwadzieścia minut czasem, rwie połaczenia
      kiedy mu sie chce i w ogóle mnóstwo z kim problemów.

• Gość: kelter Re: Internet w Dialogu IP: *.pedagog.uw.edu.pl 19.07.02, 15:55
      Nie znam się zbyt dobrze na int. ale wydaje mi się, że nie wazny modem i itd.
      nawet czy łączysz się z AsterCity lub Netią, bo itak musi wszystko przejść
      przez kable tepsy. Mi też zrywa Pentagram Diablo na Pentium I 133Mhz
    • _helga Powaznie? Klopoty w Dialogu? 24.07.02, 03:21
      Gość portalu: mascote napisał(a):

> Posiadam dostęp do internetu (komutowany) w sieci Dialog .Modem to Rockwell.
      > Mimo , iz poprawnie jest skonfigurowany Dial-Up połączenie zrywa się bardzo
      > często , trwa kilka kilkanaście minut i prrr.. Jeśli ktoś będzie wiedział co
      z
      > tym zrobić będę wdzięczny.
      > mascote@o2.pl
      > gg 3746308
      >

ja tez wisze na Dialogu, dostep bardzo szybki, skuteczny i o kazdej porze.
      Przeszlam z Tepsy rok temu i jeszcze ani razu mi zadnego polaczenia nie
      zerwalo. A moze masz zle skonfigurowane oprogramowanie na twoim kompie? Sprawdz.
      • Gość: Virge Re: Powaznie? Klopoty w Dialogu? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.02, 14:18
        Też korzystam z Dialogu i jak miałam zainstalowanego jeszcze win98 modem
        często miał problemy z nawiązaniem połączenia oraz bywało, że połączenie się
        zrywało. Od czasu XP modem (ten sam) łączy się o wiele szybciej, nie ma
        problemów z uzyskaniem połączenia oraz już uzyskanego połączenia nie zrywa.
    • Gość: Hollow Re: Internet w Dialogu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.02, 15:26
      A ja mam xp i też mi często rozłącza. Też jestem z Wrocławia- może po prostu
      tylko u nas tak w chuja lecą.
    • the_foe Re: Internet w Dialogu 09.08.02, 02:55
      Ja tez mam dialoga (Dzierzoniow). Nigdy nie zerwalo mi polaczenia (chyba ze
      minelo 10h non stop siedzenia! ;). Zadnych klopotow, cudne transfery, net
      chodzi jak burza, choc jestem na analogu. Tak sie sklada ze testowalem nest na
      trzech systemach i dwoch komputerach:

Pentium Celeron 1200 Tualation, ECS P6IPAT, Chipset Intel 815 Ep (Solano), 128
      MB RAMU, Modem Microcom In Porte Voice (wew) V 90/ K56fleks.

systemy: WiNDOWS XP PRO, WINDOWS ME

Pentium Celeron 333, Chipset Intel 440LX, 32 MB RAMU, Modem Zoltrix, wew, V.36

system: WINDOWS 98, WINDOWS ME

W kazdym przypadku zero problemow. Jedyny jaki mnie spotyka to wtedy kiedy
      loguje sie do netu tuz po jego wylaczeniu. Kompy dialoga jeszcze nie zalapuja
      ze mnie nie ma w necie i nie chca mnie zalogowac. Za druga proba juz wchodzi.
      Jednak podczas bycia w necie, KOMPLETNIE zadnych problemow. Jest git.

Jescze jedna sprawa: kiesy kupowalem kompa i modem do niego chcialem kupic
      pentagram, godciu mi odradzil, nie powiedzial czemu. Potem gdzies przeczytalem
      ze Pentagramy kloca sie z wieloma plytami glownymi, a przede wszystkim z
      ECSami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka