Dodaj do ulubionych

Chello czy Neostrada?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:16
Mam pytanie. Za miesiac konczy mi sie umowa o Neostrade i w zwiazku z tym
chcialbym spytac czy nie lepiej byloby mi przejsc na chello? Neostrada
wzglednie jest ok ale slyszalem ze chello jest extra i dlatego pytam was o
opinie o tych uslugach.
Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Spec58 Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:35
      Moim zdaniem neostrada jest najlepsza!!
      • Gość: maly Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:37
        Neostrada jest lepsza i szybsza
        • Gość: kalinowski11 Re: Chello czy Neostrada? IP: *.chello.pl 16.11.04, 17:15
          A ja uważam , że Chello :)
          • Gość: kam Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:25
            A moge prosić o jakieś uzasadnienia?
            • kalinowski11 Re: Chello czy Neostrada? 16.11.04, 20:32
              pomoc.upc.com.pl/newsletter/new_doc/parametry_techniczne.pdf
              W tej chwili mam wersję classic , do końca listopada ma ona przyśpieszyć do 1,5
              Mbps i mają podnieść limit do 25 Gb . Miałem przejść na light ale z takim
              przyśpieszeniem to jeszcze zobaczę :)

Pozdrawiam .

home.pol.chello.pl/
      • Gość: VOGEL Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:50
        ZOSTAŃ PRZY NEO BO OD STYCZNIA 2005 NIE BEDZIE JUZ LIMITÓW I BEDĄ TYLKO 3 OPCJE
        512 KB/S 1 MBPS/ 2 MBPS/ BEZ LIMITÓW 99 ZŁ 149 ZŁ 200 ZŁ +VAT 22% WIEC ZASTANÓW
        SIĘ
    • Gość: IBm Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:58
      Nie wiem jakie jest chello ale ja moge ci polecic neostrade, u mnie spisuje sie
      extra i zostan przy niej.
    • Gość: Toudi Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:51
      Neostrada jest najlepsza, bo ja mam 128 kb/s a i tak szybko mi chodzi. Tylko
      jak mam sprawdzić ile już limitu wykorzystałem? A od stycznia 2005 nie będzie
      limitu?????????? Super!!!!!!!
      • 22peter CHELLO 19.11.04, 03:22
      • 2paco Re: up 21.11.04, 01:00
        ja mam od września neo, ale umowa z sierpnia, więc mam 640 i bez limitów - nie wiem, jeśli ma być od stycznia bez limitów i takie opcje jak wyżej napisane, to czy obejmą wszystkich, czy tylko nowych internautów... poczekamy, zobaczymy, to już wkrótce.
        w każdym razie mi neo ani razu nie szwankowała, a codziennie katuję kompa na maksa od połowy września - prędzej mi chyba komp wysiądzie ;)
        pzdr
      • ehmm Re: up 21.11.04, 20:00
        O, widzę że nie jestem samotna- ja też pojęcia nie mam, gdzie się sprawdza
        ilość pobranych danych.. Ale liczę, że ktoś nas oświeci;-)
        • Gość: przecin limit danych IP: *.chello.pl 22.11.04, 02:15
          o ile mnie pamiec nie myli -to owe cudo powinno byc do tego "NeoStat 1.0 PL" -Darmowy program do obliczania limitów danych w usłudze Neostrada; np.stad:
          www.pcworld.pl/news/72284.html
          nie mam pojecia jak dziala,nie probowalem (sam mysle czy na chello by nie zadzialalo?)

Jestem na chello light i sprawuje sie niezle,malutko odczuwalna roznica szybkosci (niz wyzsza wersja) i to w zasadzie tylko w netowym "szczycie"
          pozdr;
          (oczywiscie Mr.Kalinowskiego szczegolnie;)
          • kalinowski11 Re: limit danych 22.11.04, 07:30
            Dzięki za pozdrowienia ... , ja również pozdrawiam :)
            • eloziom14 Re: limit danych 22.11.04, 20:10
              ilość sciąganych danych czasami od czasu do czasu wyskakiwało na stronie gł.
              neostrady po lewej str.
          • ehmm Re: limit danych 22.11.04, 22:43
            Przecin, dzięki wielkie [choć dopiero sprawdzę, cóż to jest;-)].Dziś też kumpel
            mi w pracy opowiadał, że jest jakiś specjalny programik do takich podsumowań-
            trochę mnie to zdziwiło, bo myślałam, że sprawę można załatwićna stronce
            neostrady [tak jak jest to rozwiązane w chello], ale nic takiego nie
            znalazłam...
            Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam;-)
            • Gość: przecin limit danych IP: *.chello.pl 23.11.04, 01:51
              nie ma sprawy chlopaki,ciesze sie iz moglem sie na co sprzydac:-)
              programik podobno dziala na neo i to calkiem niezle z tego com slyszal.
              pozdr z zasniezonej gdyni;
              (Mr.Kalinowski heh juz nie raz tutaj na forum spotykalismy sie,heh zawsze jak jestem w gdyni:-)
              pozdr;
              • ehmm Re: limit danych 23.11.04, 21:54
                Ja też się cieszę, Chłopaki;-)
                Pozdrówka ze Śląska!
                od blondynki;-))))
                • Gość: przecin dla szukajacych jeszcze IP: *.chello.pl 02.12.04, 20:22
                  download.chip.pl/download_119330.html
                  NetMonitor 2.0 pl.-Program służący do bieżącej kontroli przepływu danych z/do Internetu. Podstawowym jego zadaniem jest sprawdzanie pobieranych danych, tak by nie przekroczyć założonych limitów. Dodatkowo program generuje kilkanaście rodzajów statystyk.
                  -nie uzywalem ale ciagle sporo osob sie pyta wiec linka zapodaje.
                  pozdr;
                  • wave32 do ehmm 02.12.04, 21:32
                    Rzeczywiście od pażdziernika nie wyskakuje okno z ilością pobranych
                    danych na panelu głównym neostrady, albo sie pojawia, ale dane są z
                    przed kilku dni.
                    Jeżeli chcesz wiedzieć ile ściągnełaś zrób tak:
                    - na stronie głównej kliknij -> panel
                    -wpisz ID, oraz PIN
                    -kliknij -> zaloguj
                    pojawi się nowe okno
                    -kliknij na -> transfer
                    pojawi się nowe okno, jest tam rubryka "suma ściągniętych w tym miesiącu
                    danych" - a w niej to, czego szukałaś.
                    Jeżeli dodasz tę stronę do ulubionych, to następnym razem kiedy będziesz
                    chciała sprawdzić ile ściągnełaś odpadnie Ci cała ta upierdliwa procedura.
                    Pzdr
                    • ehmm Re: do ehmm 03.12.04, 20:24
                      O, super! Dzięki wielkie za szczegółowe instrukcje;-)))Teraz już na pewno się
                      nie zgubię!
                      Jacy mili Chłopcy są na tym forum;-)))
                      Pozdróweczka!
                      • wave32 Re: do ehmm 03.12.04, 22:54
                        Nie ma za co.
                        Pzdr!
    • Gość: rhemek Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:58
      A ja przeszlem 2 miesiace temu z 640 na 1024 I nie mam limitu. I jak mi
      powiedzieli na razie miec nie bede ;))))
    • Gość: Jerry Re: Chello czy Neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 22:21
      Mam Neostrade 768 i chodzi jak burza. Bez zadnych problemow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka