Dodaj do ulubionych

Program TV o nieplodnosci

16.09.03, 14:42
Dziewczyny, jutro o 8.50 w Pytaniu na sniadanie bedzie poruszony temat
nieplodnosci, warto zobaczyc, byl podobny w zeszlym roku. Na pewno beda
eksperci z ktorejs z klinik no i moze dowiemy sie czegos ciekawego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Program TV o nieplodnosci IP: 213.77.9.* 16.09.03, 14:44
      na pewno się dowiem. o tej godzinie jestem w pracy. czemu tak rano?
      • bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 16.09.03, 15:54
        Gość portalu: ania napisał(a):

> na pewno się dowiem. o tej godzinie jestem w pracy. czemu tak rano?

No coz, jest to program pt Pytanie na ŚNIADANIE wiec trudno zeby byl o 21wink
        Zawsze przeciez mozna nagrac na wideo.
        • bas7 Re: Program TV o nieplodnosci 16.09.03, 16:37
          Dzięki bella76 za informację - na pewno będę oglądałasmile
          Anna
          • Gość: mika Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.09.03, 12:49
            Program był, w gruncie rzeczy pocieszający, tylko wszystko w nim jakby na to
            nie patrzeć zmierzało w końcu do in vitro. Poza tym jako pierwsza zadzwoniła
            Pani, która po 18 latach małżeństwa, w wieku 40 lat urodziła bliźniaczki,
            uffff. Może jest na forum?? Aż mi się ciepło zrobiło, że tyle przede mną.
            Miłego dnia
            • Gość: Ryba Re: Program TV o nieplodnosci IP: 195.245.213.* 17.09.03, 12:51
              Mika, usmiałam się z tego co piszesz!!! Dołączam się do Twoich słów! To se
              poczekamy!
    • zuzia1z Re: Program TV o nieplodnosci 17.09.03, 13:25
      cześć bella, to ja... " skacząca" Monika wink))
      oglądałam co nieco, ale my chyba jesteśmy tak biegłe w tych sprawach, że nowego
      to chyba nie dowiedziałyśmy się niczego wink))
      ale napewno program pomógł tym, którzy jeszcze błądzą, którzy nie wiedzą, że to
      może być problem do rozwiązania..
      • bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 17.09.03, 14:07
        zuzia1z napisała:

> cześć bella, to ja... " skacząca" Monika wink))

Aaaa!!!smile czesc!smile

> oglądałam co nieco, ale my chyba jesteśmy tak biegłe w tych sprawach, że
        nowego
        >
        > to chyba nie dowiedziałyśmy się niczego wink))
        > ale napewno program pomógł tym, którzy jeszcze błądzą, którzy nie wiedzą, że
        to
        >
        > może być problem do rozwiązania..

No, masz racje - dla nas to nic nowego. Ale ja sie strasznie ciesze, ze w ogole
        o tym mowia, ze wreszcie poruszaja temat finansowania in vitro itp. Wielkie
        brawa dla TVP ze o tym mysli, naprawde. I mysle, ze dla tych, ktorzy sa na
        poczatku drogi na pewno taki program wiele daje, wiedza, ze nie sa sami, wiedza
        gdzie sie zglosic itp.
        No i poza tym jutro sie pochwale doktorowi Lewandowskiemu ze go ogladalamwink)
      • piegoosek Re: Program TV o nieplodnosci 17.09.03, 14:19
        jest jeszcze cos! zeby mowic o tym problemie, zeby dotarlo w koncu do ludzi
        (szczegolnie tych przy wladzy), ze to jest PROBLEM! ze to nie jest juz tylko
        problem jednostki!
        dobrze, ze si o tym mowi! moze w koncu ktos sie obudzi, i nie bedzie sie mowilo
        tylko o refundacji srodkow anty!
        pozdrawiam
        piegoosek
        ----------------------
        oczekujaca pozytywnego wyniku po IV(juz) iui
        • Gość: sylwiakrol Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.vline.pl / 172.16.3.* 19.09.03, 00:02
          Ja oglądałam ten program już kiedyś, ale tak jak mówicie my już jesteśmy za
          mądre i nic nowego się nie dowiedziałyśmy. Rozmawiano głównie o in vitro co
          jest przecież ostatecznością a gdzie całe leczenie trwające latami?
          A Bella na finansowanie in vitro bym za bardzo nie liczyła bo jeżeli przejdzie
          projekt zmian w kod. etyki lekarskiej to in v. trzeba będzie wykonywać w
          podziemiu albo lepiej za granicą sad(
          • bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 19.09.03, 10:51
            Gość portalu: sylwiakrol napisał(a):

> Ja oglądałam ten program już kiedyś, ale tak jak mówicie my już jesteśmy za
            > mądre i nic nowego się nie dowiedziałyśmy.

Nie moglas go ogladac kiedys bo to byl program na zywo. TEn ktory byl zima, byl
            podobny ale nie taki sam - byli troche inni goscie, ludzie z Bociana itp.

Rozmawiano głównie o in vitro co
            > jest przecież ostatecznością a gdzie całe leczenie trwające latami?
            > A Bella na finansowanie in vitro bym za bardzo nie liczyła bo jeżeli
            przejdzie
            > projekt zmian w kod. etyki lekarskiej to in v. trzeba będzie wykonywać w
            > podziemiu albo lepiej za granicą sad(

Ale przeciez juz wiadomo ze nie przejdzie wiec ja licze na to ze jednak zaczna
            nam to finansowac.
            Pozdrawiam i troche wiecej optymizmu!smile
            • Gość: sylwiakrol Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.vline.pl / 172.16.3.* 19.09.03, 18:58
              bella76 napisała:

> Gość portalu: sylwiakrol napisał(a):
              >
              > > Ja oglądałam ten program już kiedyś, ale tak jak mówicie my już jesteśmy z
              > a
              > > mądre i nic nowego się nie dowiedziałyśmy.
              >
              > Nie moglas go ogladac kiedys bo to byl program na zywo. TEn ktory byl zima,
              byl
              >
              > podobny ale nie taki sam - byli troche inni goscie, ludzie z Bociana itp.
              >
              > Rozmawiano głównie o in vitro co
              > > jest przecież ostatecznością a gdzie całe leczenie trwające latami?
              > > A Bella na finansowanie in vitro bym za bardzo nie liczyła bo jeżeli
              > przejdzie
              > > projekt zmian w kod. etyki lekarskiej to in v. trzeba będzie wykonywać w
              > > podziemiu albo lepiej za granicą sad(
              >
              > Ale przeciez juz wiadomo ze nie przejdzie wiec ja licze na to ze jednak
              zaczna
              > nam to finansowac.
              > Pozdrawiam i troche wiecej optymizmu!smile

No faktycznie może to nie ten sam program. Wtedy też byli zaproszeni ludzie z
              Bociana i jakaś para z dzieckiem.
              A co do nowelizacji zmian to jeszcze nic nie wiadomo.Przecież zjazd lekarzy
              dopiero się zaczął. A u nas w Polsce niestety wszystko jest możliwe sad
        • manus2 Program TV o nieplodnosci 04.11.03, 15:00
          piegoosek napisała:

> jest jeszcze cos! zeby mowic o tym problemie, zeby dotarlo w koncu do ludzi
          > (szczegolnie tych przy wladzy), ze to jest PROBLEM! ze to nie jest juz tylko
          > problem jednostki!

Dziewczyny, zainspirował mnie ten post o programie TV dot. niepłodności. Sama
          na własnej skórze zmagam się z tym problemem już od 2,5 lat i wciąż nie widzę
          światełka w tunelu choć dalej mam nadzieję i wierzę, że kiedyś zostanę
          szczęśliwą matką.
          Chce pomóc i mam nadzieję, że z waszą pomocą mi się uda.
          W TVP1 jest program Iwony Schymalli - "Od A do Zdrowia" na moją prośbę Iwona
          zgodziła się przygotować jeden program właśnie o tej tematyce. Jako, że osoby,
          które nie bardzo miały styczność z problemem niepłodności nie bardzo wiedzą
          nawet o co pytać więc zwracam się do was z prośbą o poddanie mi kilku tematów
          do rozważań, nazwisk specjalistów, których warto zaprosić (Lewandowski,
          Szamotowicz???) oraz jakie są nasze główne problemy zarówno natury poczęcia jak
          i finansowe - za co może nie powinno się płacić etc.
          Na końcu mojego postu, jedno chyba najtrudniejsze pytanie, czy któraś z was
          chciałaby wziąć udział w programie - zaznaczam, iż nikogo nie zmuszam oraz
          zapraszam też do współpracy te najszczęśliwsze z nas, czyli te, które już są,
          albo niebawem będą matkami. Pokażmy innym kobietom, że warto, że zawsze jest
          jakaś szansa.
          Od A do Zdrowia to specjalistyczny program medyczny, żadne "talk show'y" więc
          proszę spójrzcie na mnie łaskawie.

Pozdrawiam was serdecznie,
          Małgosia
          • bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 04.11.03, 16:52
            Ja mogę Ci napisać "referat" pt. O co pytać o co nie itpwink ale może dasz
            jakieś namiary na priwa? Chętnie Ci pomogę i chwała Ci za to,że poszłaś tym
            tropem - każdy kolejny program to duża rzecz dla nas, niepłodnychsmile
            • Gość: Manus2 Re: Program TV o nieplodnosci IP: 195.245.213.* 05.11.03, 09:48
              Bella,
              pisz do mnie na priva
              manus2@gazeta.pl
              Czekam, tam podam ci dokladniejsze namiary.
              Pozdrawiam i dziękuję.
              • bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 05.11.03, 10:45
                Gość portalu: Manus2 napisał(a):

> Bella,
                > pisz do mnie na priva
                > manus2@gazeta.pl
                > Czekam, tam podam ci dokladniejsze namiary.

Dobrze, postaram sie najpóźniej do jutra wszystko Ci napisać co przychodzi mi
                do głowysmile
                Pozdrawiamsmile
                • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 05.11.03, 11:07
                  Bella, bardzo Ci dziękuję.
                  Obiecuję wszystkim wam przedstawić na forum o czym zamierzamy mówić i jakie
                  tematy poruszyć. Poza tym miejmy nadzieję, że to dopiero początek .... Razem
                  uda nam się zrobić wiele dobrego.
                  Pozdrawiam.
                  • eliszka29 Re: Program TV o nieplodnosci 05.11.03, 15:25
                    a ja czekam ne termin programu w TV, chyba podacie go tutaj wszystkim
                    zainteresowanym?
                    pozdrawiam
                    E.
                    • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 05.11.03, 15:42
                      Program będzie na antenie TVP1 28 grudnia, a nagrywamy go ok. 22 grudnia.
                      Na razie staramy się ustalić jak mógłby on wyglądać, tzn. nie zrozumncie mnie
                      źle - mozna zrobić program, który nic nie wniesie, a można też zrobić taki,
                      dzięki któremu coś uzyskamy. Nie wiem, czy do końca potraficie mnie zrozumieć.
                      Mnie naprawdę zależy aby temat niepłodności zaistniał w naszych świadomościach,
                      jak wiele innych, dzięki czemu teraz niejednej osobie jest lepiej - ma dostęp
                      do pewnych usług, szeroką informację o możliwościach i miejscach, gdzie można
                      uzyskać pomoc. Może coś by nam Państwo wkońcu pomogło???? Ja też mam już suchy
                      portfel....Ważne jest też, aby wiele z nas, którym lekarze nie dają większych
                      szans wiedziały, że jest gdzieś światełko i nigdy nie nalezy tracić nadziei.
                      Może, któraś z was, której po długich staraniach się udało, chciałaby się
                      podzielić tym szczęściem?????? Jeśli nie, oczywiście zrozumiem.
                      Tym z was, które nie chcą pisać na forum podaję adres emaila: manus2@gazeta.pl
                      Pozdrawiam.

• bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 05.11.03, 19:37
                        Manus, jeszcze nie zdążyłam niestety miałam dzisiaj dużo spraw na głowie, ale
                        jutro postaram się wysłać maila.
                        Chciałam tylko słówko na temat tych osób zaproszonych - dlaczego upierasz się
                        przy tych którym się udało?? mnie to zawsze denerwuje że w takich programach
                        ZAWSZE są osoby którym sie udało i to zazwyczaj za pierwszym razem. A co z tymi
                        którym się nie udaje, dlaczego nikogo nie interesuje ich droga, co one czują,
                        skąd biorą kasęwink Mógłby ktoś w końcu też zaprosic kogos komu się nie udaje.
                        Bo potem nie ma co się dziwić ze jak komuś niewtajemniczonemu mówimy ze
                        będziemy mieć in vitro i potem nie wychodzi to nam nie chcą wierzyć - ludzie
                        myślą że in vitro to PEWNA ciąża. A trzeba pokazać że nie!
                        • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 10:20
                          Bella, zgadzam się, ten program będzie przygotowany przez nas, nie przez ludzi,
                          którzy nie mają o tym pojęcia. Czekam na wasze propozycje i właśnie tu na forum
                          wszystkie możemy ułożyć scenariusz programu. To zależy tylko od nas, ale sama
                          widzisz, nie bardzo jest zainteresowanie problemem.
                          Pozdrawiam.
                          Bella, nie przejmuj sie wczorajszymi wynikami, to szczęście z pewnością gdzieś
                          na Ciebie czeka, niektórzy tylko muszą dłużej czekać. Ściskam.
                          • bella76 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 10:51
                            manus2 napisała:

> Bella, zgadzam się, ten program będzie przygotowany przez nas, nie przez
                            ludzi,
                            >
                            > którzy nie mają o tym pojęcia. Czekam na wasze propozycje i właśnie tu na
                            forum
                            >
                            > wszystkie możemy ułożyć scenariusz programu. To zależy tylko od nas, ale sama
                            > widzisz, nie bardzo jest zainteresowanie problemem.

No właśnie widzęsad( Dziewczyny, co jest?? Pomóżcie! Tak to wszystkie krzyczą że
                            się o tym za mało mówi nikt się nami nie interesuje a w końcu jak ktoś się
                            zainteresował to nikt nie chce pomócsad

> Bella, nie przejmuj sie wczorajszymi wynikami, to szczęście z pewnością
                            gdzieś
                            > na Ciebie czeka, niektórzy tylko muszą dłużej czekać. Ściskam.

Wiem, wiemsmile jestem pewna że w końcu się uda, na szczęście jestem jeszcze mloda
                            więc to jeszcze nie koniec światasmile
                            Pozdrawiam serdeczniesmile
                            • Gość: agata30 Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:37
                              To mi sie podobasmile Moze warto do takiego programu zaproscic tez Stowarzyszenie
                              Nasz Bocian??
                              Manus2 moze napiszesz tez o tym na www.nasz-bocian.pl ??
                              Ja zgadzam sie z Bella ze powinni sie mowic ze IVF to nie jest tak "hop na
                              krowe i juz ciele", to czesto lata porazek, masa wyrzeczen, trzeba o tym mowic
                              bo inaczej zawsze bedziemy tymi grzesznikami ktorych Bog chce doswiadczyc
                              brakiem dziecka a oni wojuja a lekarzami nieczystymi mocami.

Agata
                            • Gość: Nova Re: Program TV o nieplodnosci IP: 149.156.31.* 06.11.03, 11:42
                              OK, chetnie pomoge w miare moich skromnych mozliwosci. Mnie sie nie udalo i nie
                              udaje mi sie juz tak 3 lata, ale raczej nie wystapie w telewizji - do tego sie
                              nie nadaje. Chcialabym wierzyc, ze taki program cos pomoze. To dobrze, ze komus
                              sie chce tym zajac. Tylko w tej sytuacji, w jakiej jest nasze Panstwo - nic sie
                              nie zmieni. Pieniadze nie biora sie znikad, finanse publiczne sa w
                              katastrofalnym stanie. Emerytom leki za zlotowke obiecac mozna - emerytow jest
                              wiecej i stanowia jakis elektorat. My nie - bo jest nas, mimo skali problemu,
                              po prostu za malo. No i leki i procedury sa znacznie, znacznie drozsze. Ale
                              coz, rzeczywiscie nie mozna tylko narzekac, trzeba cos robic w tej sprawie.
                              Cokolwiek. Program moze byc dobrym poczatkiem. smile W jakich godzinach jest
                              nadawany? Nova
                              • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 11:55
                                O jak to dobrze, że się odezwałyście. Program Iwony Schymalli emitowany jest co
                                dwa tygodnie w niedzielę około godz. 11.30. W każdym z nich poruszane są różne
                                ważne tematy dotyczące zdrowia. To chyba właśnie dzięki Iwonie, wiele problemów
                                medycznych ujrzało światło dzienne....
                                Agata30, myslę, że możnaby zaprosić kogoś z bociana, tylko kogo radzicie i jaki
                                temat podjąć?!
                                Nova, muszę ci powiedzieć, że dokładnie tak jak Ty, ja panicznie boję się
                                kamery i nie zaciągnęliby mnie przed nie nigdy, ale mam nadzieję, że są gdzieś
                                takie osoby, które nie mają takiego panicznego strachu przed szklaną szybką.
                                Tak naprawdę to chciałabym usystematyzować co powinno znaleźć się w tym
                                programie, jakie tematy poruszyć i kogo zaprosić?!!! Piszcie..
                                • kinia251 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 12:02
                                  Jestem z Wami tylko nie bardzo wiem jak mogłabym pomóc.
                                  Uważam, że sama idea programu jest świetna.
                                  Mnie najbardziej denerwuje, że szanse na dziecko mają tylko osoby zamożne.
                                  Jeśli nie masz pieniędzy wszystko strasznie się przeciąga a przecież w między
                                  czasie mogą się pogorszyć warunki (zdrowotne) i nic już nie pomoże.
                                  Na państwową służbę zdrowia nie ma co liczyć jak tylko dowiedzą się, że leczysz
                                  się prywatnie to nie ma mowy o żadnym skierowaniu, nawet głupiego zastrzyku nie
                                  zrobią za darmo.
                                  Dla mnie to jest największym problemem, że z nikąd bezinteresownej pomocy. Sama
                                  próbowałam na początku u lekarzy państwowych - zero zainteresowania. Zawsze to
                                  samo za krótko Pani próbuje, za słabo się Pani stara, myśli Pani że to tak od
                                  razu, jedna zachodzi za pierwszym razem inna musi się pomęczyć.

Pozdrawiam
                                  P.S. Jeśli mogę jakoś pomóc kinia251@gazeta.pl
                                  • Gość: agata30 Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 12:17
                                    Tak to jest problem ze nieplodnos mozna u nas leczyc ale za duze pieniadze.
                                    Sama probowalam u "normalnych" ginekologow,ale takiego OK to mozna ze swieca
                                    szujakc, ja trafilam raz na porzadnego ktory robil mi monitoring cylku bez
                                    skierowania, poza kolejka, bezinteresownie. Niestety nie mogl nam pomoc, bo w
                                    gre wchodzi tylko ICSI. I czas................to jest koszmarnie trudne,
                                    zbieramy na te swoje proby czasem latami, kiedy wiadomo jak czas wplywa na
                                    nasza niekorzysc. A kiedy nam sie nie udaje, probojemy dalej, bo to troszke
                                    jest jak hazard. I moze nigdy nie bede mialam szafy w domu tylko pudla to
                                    zrobei wszystko zeby sie udalo. Teraz jestem 3 dzien po transferze 3
                                    ludzikow smile
                                    • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 12:19
                                      Oj, Agata 30, to może niebawem staniesz się naszą nadzieją....a szafy to już
                                      wyszły z mody, pudła są na czasie.
                                • Gość: agata30 Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 12:05
                                  Ja proponuje zamiescic ogolszenie, post na bocianie, tam zaglada naprawde
                                  wiecej ludzi niz tutaj smile . Z tymi wystepami przed kamera to jest roznie. ja
                                  na przyklad nie mam nic przeciwko temu zeby opowiadac oi swoich
                                  problemach "dzieciowych", co robie namietnie w sieci. Ale..... niestety w etj
                                  chwili moj maz nie jest zdolny do tego zeby mowic o tym przezd milionami. I ja
                                  musze to uszanowac.To jest nasz problem nie tylko moj czy jego.
                                  • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 12:18
                                    Mam dwa pytania, jedno do Agata30 - nie bardzo potrafię korzystać z tego
                                    bociana, muszę przyznać, że się nawet tam zalogowałam już jakiś czas temu, ale
                                    nie bardzo sobie z nim radzę, może pomożesz???!!!
                                    Drugie pytanie to o to finansowanie. Nigdy nie korzystałam z państwowej służby
                                    zdrowia i nie bardzo mam pojęcie czy takie inseminacje, in vitro to można
                                    zrobić państwowo? Oczywiście dłużej czekając? A jak wygląda sprawa z
                                    laparoskopią, prywatnie kosztuje ona 2500-4000pln, a państwowo?
                                    • kinia251 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 12:28
                                      Jeśli chodzi o stronę finansową leczenia to po części (teroretycznie) istnieje
                                      możliwość wykonania pewnych badań, np. badanie nasienia, wizyta u androloga,
                                      HSG, monitorowanie cyklu. Na wizytę wstępną (kobieta) trzeba czekać ok. 1-2
                                      miesięcy, tam dostaje się skierowanie na badania - większość odpłatne (nawet
                                      badanie gr. krwi). Następnie (mężczyzna) wizyta u androloga ok. 2-3 m-c
                                      czekania i badanie nasienia. Kolejna wizyta (razem) ok. 1-2 m-c - decyzja o
                                      dalszych badaniach lub monitorowaniu itd. .....
                                      Laparoskopie niektórym udaje się zrobić na kasę chorych, ale kiedy się
                                      dowiadywałam sama, niestety nie. Reszta raczej płatna, z tego co wiem.
                                    • Gość: agata30 Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 12:57
                                      manus2 napisała:

> Mam dwa pytania, jedno do Agata30 - nie bardzo potrafię korzystać z tego
                                      > bociana, muszę przyznać, że się nawet tam zalogowałam już jakiś czas temu,
                                      ale
                                      > nie bardzo sobie z nim radzę, może pomożesz???!!!

Juz pomagam. Proponuje napisac post w dziale" Z zycia stowarzyszenia" lub
                                      najlepiej bezposrednio mailem do Michala, Rebasaa lub Krzyska.Oni juz beda
                                      wiedziec jak i gdzie umiescic Twoja prosbe w najbardziej widocznym miejscu.

> Drugie pytanie to o to finansowanie. Nigdy nie korzystałam z państwowej
                                      służby
                                      > zdrowia i nie bardzo mam pojęcie czy takie inseminacje, in vitro to można
                                      > zrobić państwowo? Oczywiście dłużej czekając? A jak wygląda sprawa z
                                      > laparoskopią, prywatnie kosztuje ona 2500-4000pln, a państwowo?

Z finansowaniem leczenia nieplodnosci jest ciezko. Bo wiadomo ze ginekolog
                                      jest ogolnie dostepny i bezplatny, ale......
                                      Po roku niepowodzen proponujea badania hormonalne. Te oczywiscei musisz zrobic
                                      odplatnei,choc kasa chorych je refunduje (pytalam u zrodla!)ale lekarz nei da
                                      Ci na nie skierownia, wiec zostale prywatne lab. Druga sprawa to androlog dla
                                      meza. Jesli gin w porzadku tood razu uswiadomi kobiete ze bez wynikow meza
                                      niem co tu sie leczyc. A wiec fecet musi isc do swojego lekarza I kontaktu po
                                      skierowanie do androloga. Z tym skierowaneim no przychodni a w W-wie np. to
                                      takichj andrologow na kese chorych tochyba jest 2 albo 3. Wiec musiasz swoje
                                      odczekac. Potem badanie w koszmarnych warunkach !!!! I wyniki. Jesli dobre to
                                      OK wraczasz do gina i badamy Ciebie. Laparoskopia czy histeroskopia jest
                                      refundowana. Oczywiscie wiaze sie to z dluzszym czasem oczekiwania, ale da sie
                                      przezyc. Jesli okaze sie ze z plemnkami cos nietak, to le[iej od razu do
                                      specjalistycznbej kliniki. I tu znowu jest wybor: taniej w Bialymstoku w AM,
                                      ale dochodza Ci noclegi itpm w d rozej w prywatnych klinikach. Koszty i tak sa
                                      porownywalne. Na bocianie sa ankiety o klinikach z cenami itp.

A.
                                      • manus2 Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 15:09
                                        Dziewczyny,
                                        muszę wyjść z pracy i tak naprawde do przyszłej środy nie będę miała okazji
                                        skorzystać z internetu. Tak więc piszcie i nie obawiajcie się, ze nie
                                        odpowieadam. W przyszłym tygodniu obiecuję zabrać się ostro do roboty i
                                        poinformuję was o planach na nasz program.
                                        Trzymajcie się cieplutko.
    • ez_analityk Re: Program TV o nieplodnosci 06.11.03, 19:33
      a na Merlinie widziałam książkę
      www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=261455&zet=bqutdkifrqfshupjzhsopuhwqitehe&ret=wys35199216
      ktoś czytał
      • Gość: a.p5 Re: Program TV o nieplodnosci IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.11.03, 19:58
        Pisałyśmy o niej w poście "literatura". Przerost formy nad treścią.
        Książka w Empiku na Marszałkowskiej.Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka