Gość: Rafal Glogowski IP: *.essex.ac.uk 27.12.04, 02:29 Z artykulu wynika, ze zysk polskiej Cyfry powstal przede wszsystkim dziéki ciéciom. Ale ograniczac koszty mozna do pewnego mementu. Obecny wynik wcale nie daje dobrych prognoz tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom K. I tak trzymać! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.12.04, 06:29 Albo zejdą z cenami pakietów do rozsądnych rozmiarów, albo na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Skoro tak drogi w C+ jest sport, to czemu nie ... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.04, 14:52 Skoro tak drogi w C+ jest sport, to czemu nie stworzyć odrębnej płatnej oferty sportowej przeznaczonej dla zainteresowanych ? - Ja nie oglądam w TV sportu i nie kupię tak drogiej C+ tylko po to, aby komuś innemu fundować oglądanie hiszpańskiej czy włoskiej ligi. A gdybym nie musiał płacić za sport - pewnie abonament kosztowałby kilkadziesiąt procent taniej (na poziomie kosztu tv kablowej) - i wtedy rozważyłbym skorzystanie z oferty C+, wszak jakość lepsza. A pakiet z kanałami filmowymi za 90 - 100 zł miesięcznie to niestety przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Cyfra+ na plusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:31 czy 122 za same powtorki w swieta to malo brak wyboru kanalow i doplaty dodatkowe za co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cooco Re: Cyfra+ na plusie IP: *.piotrowice.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:20 > czy 122 za same powtorki w swieta to malo brak wyboru kanalow i doplaty > dodatkowe za co Zgadza się!!!! Uczciwie tym Choujom płacę za dwa abonamenty (za mnie i za Ojca) 2 x po 1300 PLN rocznie i aby za taki szmal nie mogli puścić żadnych nowości i hitów kinowych przez Święta???!!! To na pirackich TPSach muszę po francusku oglądać np. Ostatniego Samuraja!!! Bo te ggnooje mają zyski w firmie!!! Złodzieje i nic więcej!! Chyba lepiej przejdę na piracką Syfrę+ to będą mieli więcej i się nachapią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymamail kaucji nie oddali do dzisiaj! i dlatego jest zysk IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:03 nie oddali kaucji!! juz ponad trzy lata czekam na zwrot!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: kaucji nie oddali do dzisiaj! i dlatego jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.04, 13:53 Napisz do nich. Pewnie Ci odpisza ze kaucja poszla na pokrycie Twoich zobowiazan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: kaucji nie oddali do dzisiaj! i dlatego jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 16:48 Zapewne będzie tak, jak piszesz. Z ta bandycką firmą miałem do czynienia przez 3 lata i ledwo ledwo pozbyłem się jej. Niestety, swoje nalezności musiałem odebrać sobie poprzez obieranie programu na pirackiej karcie przez 3 miesiące, bo inaczej nie było siły. Ciekawe czy ten bandytyzm trochę zmalał czy przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś wiem Re: kaucji nie oddali do dzisiaj! i dlatego jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 23:03 upomnij sie to na pewno to ktoś sprawdzi czy kaucja była czy jej nie było a jesli była to czemu nie została zwrócona. Prawda jest taka że wielu takich jak ty rzuca się i wrzeszczy że zwrotu kaucji nie dostali a okazuje sie ze takowej nie wplacali :)) sprawdz lepiej na umowie i na infolinii czy to nie była przypadkiem opłata aktywacyjna i czy uregulowałeś wszelkie zobowiązania wobec tej telewizji, a jeśli się okaże że faktycznie błąd wynikł po ich stronie, i ze faktycznie z jakiegoś powodu kaucje która faktycznie wpłaciłes oni Ci nie odesłali to zrobia to teraz :) i już. wiem coś o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: kaucji nie oddali do dzisiaj! i dlatego jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:07 Ty wiesz swoje, a inni wiedzą swoje. Ja miałem sytuację ewidentną - wydana mi karta nie działała. Przez 2 tygodnie dystrybutor wmawiał mi, że jeszcze nie przesłano mi kodów, bo jest duży tłok w aktywacji, potem miała być rzekomo jakaś awaria satelity, a wreszcie - kiedy uparłem się i zażądałem od dilera wyjaśnienia sytuacji z centralą Cyfry przez telefon i w mojej obecności, okazało się, że ... moja karta jest uszkodzona. Trwało to w sumie ponad miesiąc, zanim po raz pierwszy od wykupienia abonamentu zobaczyłem obraz z Cyfry. Pomimo, że kartę wymieniono mi protokolarnie, nie mogłem za żadne skarby odzyskać tego miesiąca abonamentu - wciąż liczono mi należność od daty, kiedy nieopatrznie zapłaciłem za cały rok z góry. Ponieważ za następny rok zapłaciłem zgodnie z faktyczną datą uzyskania dostępu do programu, kolejnego roku, kiedy postanowiłem (po 24 mies.) zakończyć umowę z nieuczciwą Cyfrą, uparto się, że termin rozwiązania minął miesiąc wcześniej i umowa automatycznie przedłużyła się o następny rok. Itd itp. W sumie straciłem wiele nerwów, czasu i pieniędzy na jałową korespondencję zanim udało mi się wyplątać z tej matni. Pikanterii sprawie dodaje jeszcze i to, że pomimo, iż po pierwszych 24 mies. oświadczyłem, że - zgodnie z umową - przejmuję na własność antenę i konwerter i zapłaciłem za nie przelewem 1 zł, to po ustaniu umowy domagano sie jeszcze raz zawarcia umowy sprzedaży i zapłacenia 1 zł, jak gdyby ta sprawa nie została wczesniej w ogóle załatwiona. Jednym słowem ówczesna Cyfra to bałagan oraz draństwo i lekceważenie klientów. Nie wiem jak jest obecnie, ale podejrzewam, że wiele się nie zmieniło, bo były to raczej "cechy systemowe" niz doraźne niedociągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: kaucji nie oddali do dzisiaj! i dlatego jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:31 burdel jaki był, taki jest. Ja rezygnowałem z cyfry pod koniec sierpnia (po 5 latach korzystania z najdroższego abonamentu). Moje dane trafiły nawet do firmy windykacyjnej, bo biedactwa nie miały potwierdzenia, że zdałem sprzęt. Pisać mi się nawet nie chce o pannie z działu windykacji, która najpierw starszyła mnie pisemnie sądem, a potem telefonicznie jeszcze "poważniejszymi" konsekwencjami tylko dlatego, że gdzieś zginął im papierek potwierdzający fakt, że jestem z nimi rozliczony i mogą mnie pocałować w pewną część ciała. Ale zaliczyłem pierwszy sukces, bo 2 osoby odwiodłem od zakupu zestawu cyfry, opowiadając im o tym, jak mnie potraktowano na zakończenie. :-) Oczywiście nadal będę informował wszystkich, którzy myślą o zakupie cyfry, jak ta firma kończy współpracę z klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x "doznał przyspieszenia" - brawo redaktÓr !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:23 ale nędza, kto szkoli te dziennikarzyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew Rywin Re: Cyfra+ na plusie IP: *.pl / 195.116.200.* 27.12.04, 21:45 Lwa Rywina brak niema kto kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowany. Ostatni raz zaplacilem abo. IP: *.dial4.jtfreesurf.co.uk 27.12.04, 23:26 Witam. Ostatni raz zaplacilem abo i nie zamierzam go odnawiac z kilku przyczyn: - fatalna jakosc techniczna przekazu, - brak Formuly 1 - brak nowosci filmowych - restrukturyzacja mojego portfela;). Zamierzam w przyszlym roku abonowac Premiere ze wzgledu na HDTV. Czy jest ktos, na forum ze Stanow lub Japonii kto ma high-def i moglby sie podzielic wrazeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 @Rozczarowany. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 11:48 na astrze masz euro 1080 w hdtv a na eutelsacie HD_FORUM tps,też w hdtv cyfra to straszny shit - a to dlatego że nie ma u nas konkurencji tylko polsat Odpowiedz Link Zgłoś