umfana 31.01.05, 20:43 Mam najnowszego Avasta, więc zrezygnowałam z firewalla Kerio. Czy zrobiłam słusznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tio Re: avast! i kerio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:47 nie znam najnowszego avasta - lecz jesli ma w sobie firewalla (choc watpie, bo to chyba darmowy antywir) to zrobilas slusznie - ale jesli to TYLKO antywir, to raczej niezbyt slusznie. poza tym chyba sama wiesz najlepiej, dlaczego najnowsza wersja avasta skonila Cie do rezygnacji z kerio...;) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: avast! i kerio 31.01.05, 21:05 no właśnie teraz ma firewalla avast nowy ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: NIE n/t ??? 31.01.05, 21:18 nie zrobiłam słusznie? Więc mam kerio zainstalować ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: NIE n/t ??? 31.01.05, 21:51 Tak. Avast nie posiada wbudowanego firewalla. Oczywiscie jesli mowimy o wersji 4.5 Home dostepnej za darmo ze strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tio Re: avast! i kerio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:04 nie wiem w koncu, czy ten avast ma firewalla czy nie. ale zasada jest jedna Droga umfana - nie powinno sie miec (czytaj: nie mozna) zainstalowanych naraz ani dwoch antywirow ani dwoch firewalli. bo moze spowodowac to rozne "dziwne" rzeczy w kompie. czyli krotko: jeden firewall i jeden antywir (ewentualnie firewall i antywir w jednym). Odpowiedz Link Zgłoś