Dodaj do ulubionych

Problem z Internetem geezzz :(

27.02.05, 19:29
:(
Od dobrych kilku(nastu?) dni baaardzo słabo chodzi mi Internet. Lacze mam
stale radiowe. Strony otwierają się wolno, na gg wiekszosc wiadomosci do mnie
nie dochodzi etc...W stanie polaczenia lokalnego mam o wiele wiecej wyslanych
niz odebranych :|Czy cos moge sama na to poradzic czy konieczna jest pomoc
tych uslugodawcow ? ;/
Plz help me :)

Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z Internetem geezzz :( IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.02.05, 19:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=20806869&a=20889125
      • Gość: piecyk gazowy PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.02.05, 19:39
        Masz rozwalającego nicka! ROTFL! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: fanka grzesiow :( Re: PS IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 27.02.05, 21:04
          Nie moge sciagnac tego CZEGOS (wybacz, ale ja sie na tym w ogole nie znam...),
          bo wyskakuje mi "Zadany URL nie moze zostac sprawdzony"
          Cos czuje,ze zaraz popadne w jakas psychoze, nawet normalnie nie moge stron
          pzregladac ;(
          Piecyku, jest jeszzce jakis sposob ?

P.S Twoj nick tez jest hmmm...orginalny imfao =)
          • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.02.05, 21:16
            Alternatywne linki, może któryś zadziała:
            spywareinfo.globalservers.com/~merijn/files/HijackThis.exe
            www.spywareinfo.com/~merijn/files/HijackThis.exe
            tomcoyote.org/hjt/hijackthis.zip
            • Gość: fanka Re: PS IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 27.02.05, 21:37
              ok, juz sciagnelam, zrobilam wszystko wg instrukcji.
              Zapisalam ten log, ale co dalej ? :)
              • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.02.05, 21:48
                Wklej go tutaj.
                • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: PS 28.02.05, 15:15
                  Logfile of HijackThis v1.99.1
                  Scan saved at 15:08:31, on 2005-02-28
                  Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
                  MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
                  C:\WINDOWS\System32\smss.exe
                  C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
                  C:\WINDOWS\system32\services.exe
                  C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
                  C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
                  C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
                  C:\WINDOWS\Explorer.EXE
                  C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
                  C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
                  C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
                  C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
                  C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
                  C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
                  C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
                  C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\Moje obrazy\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
                  www.onet.pl/
                  R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
                  O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} -
                  C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
                  O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
                  O4 - HKLM\..\Run: [KAZAA] "C:\Program Files\Kazaa K++\kpp.exe" "C:\Program
                  Files\Kazaa K++\Kazaa.kpp" /SYSTRAY
                  O4 - HKLM\..\Run: [MKS_MENU] C:\Program Files\MKS\Bin\mks_menu.exe
                  O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
                  O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
                  O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN
                  Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
                  O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft
                  Office\Office\OSA9.EXE
                  O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} -
                  C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
                  O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-
                  00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
                  O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{1924B71B-E9A8-41D0-B62A-BB6E163E8ACD}:
                  NameServer = 213.77.75.2,213.77.75.100
                  O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{CA5C03A2-75DA-4E16-B817-623881C2E97F}:
                  NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34
                  O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{1924B71B-E9A8-41D0-B62A-BB6E163E8ACD}:
                  O23 - Service: MkS_Vir Monitor (MksVirMonSvc) - Unknown owner - C:\Program
                  Files\MKS\Bin\mksmonsv.exe (file missing)

To jest dzisiejszy log. Wczoraj nie moglam go wkleic; pol godziny probowalam :(
                  • cnjry Re: PS 28.02.05, 15:55
                    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{1924B71B-E9A8-41D0-B62A-BB6E163E8ACD}:
                    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{CA5C03A2-75DA-4E16-B817-623881C2E97F}:
                    NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34
                    O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{1924B71B-E9A8-41D0-B62A-BB6E163E8ACD}:
                    Usun

MSN Messenger
                    Odinstaluj jak nie uzywasz

Ta kaza to lite ?
                    • Gość: fanka Re: PS IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 28.02.05, 18:58
                      Zadam niedyskretne pytanie

Gdzie mam szukac tych plikow, zeby je usunac ? =)
                      • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.05, 19:35
                        Odpowiem równie niedyskretnie - jak usuniesz podane wyżej wpisy, stracisz
                        połączenie z Internetem.

Usuwanie wpisów w HijackThis: uruchamiasz, wybierasz Do a system scan,
                        zaznaczasz wybrane pozycje i wciskasz Fix Checked.
                        • cnjry Re: PS 01.03.05, 13:15
                          Sorry za te DNSy ale tak nie lubie TP ze wszystko co z nimi zwiazane to
                          podswiadomie zaliczam do syfu.

@piecyk gazowy dzieki za pociagniecie tematu
                  • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.05, 18:51
                    Log czysty (tylko zbędny ostatni wpis, możesz usunąć).

Wyłącz Kazę. Przeskanuj system antywirusem, Ad-aware (znalezionymi cookies się
                    nie przejmuj, ale usuń), jak niczego nie znajdziesz i dalej będzie tak samo,
                    ścigaj operatora, bo to jego wina.
                    • Gość: fanka Re: PS IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 28.02.05, 19:35
                      Nie mam Kazy, tylko eMule.

Usunac ? :)
                      • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.05, 19:47
                        Gość portalu: fanka napisał(a):

> Nie mam Kazy, tylko eMule.

A w logu jest Kazaa, eMule'a nie ma:

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
                        O4 - HKLM\..\Run: [KAZAA] "C:\Program Files\Kazaa K++\kpp.exe" "C:\Program
                        Files\Kazaa K++\Kazaa.kpp" /SYSTRAY
                        O4 - HKLM\..\Run: [MKS_MENU] C:\Program Files\MKS\Bin\mks_menu.exe
                        O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
                        O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
                        O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN
                        Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
                        O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft
                        Office\Office\OSA9.EXE

> Usunac ? :)

Chodzi o to, by wyłączyć programy P2P i zobaczyć, czy to wpłynie na prędkość
                        działania Sieci - po to by się upewnić, że wina nie leży po Twojej stronie.
                        • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.05, 19:48
                          Mówisz, że nie masz Kazy? Wyrzuć ten wpis:

> O4 - HKLM\..\Run: [KAZAA] "C:\Program Files\Kazaa K++\kpp.exe" "C:\Program
                          > Files\Kazaa K++\Kazaa.kpp" /SYSTRAY

Zahaczykuj i wciśnij Fix Checked.
                          • Gość: fanka_grzesiów Re: PS IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 28.02.05, 21:24
                            A wiec tak :
                            Kaze mialam jakis czas temu przez 2 dni chyba, ale skasowalam ja, bo nie
                            chciala sie uruchomic. Wtedy zaisntalowalam eMule i wszystko bylo ok.
                            Nie wiem co jest grane, na kompie mojego brata wszystko chodzi normalnie, tylko
                            u mnie tak....:(
                            Niezły hardcore ;))
                            • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.05, 22:43
                              Brat wpięty do tego samego łącza czy ma oddzielne?
                              • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: PS 01.03.05, 15:43
                                To samo łącze.
                                Jesli moj komputer jest wylaczony, on nie moze u siebie polaczyc sie z netem :)
                                • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.03.05, 17:28
                                  A może brat coś ściąga i Ci zapycha łącze? Jak jego komputer nie działa, to net
                                  dobrze chodzi?
    • Gość: Wisi Re: Problem z Internetem geezzz :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:03
      A jezeli masz Neo to pewnie przekroczylas limit GB , mozesz poczekac do nowego
      miesiaca lub mozesz dokupic GB .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka