Dodaj do ulubionych

Jak ustawic w Firefoxie?

IP: 80.51.179.* 11.03.05, 21:05
Sciagnalem Firefoxa bo w explorerze denerwowalo mnie to iz gdy pootwieralem
wieksza liczbe stron to nie byly one wszystkie umieszczone na pasku narzedzi
tylko trzeba bylo za kazdym razem rozwijac liste gdy chcialem wybrac inna
strone. Wiem ze w Firefoxie jest mozliwosc aby strony te byly umieszczone jako
zakladki ale ja tak nie mam. Gdzie sie to ustawia??
Z Góry Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: caroll Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 21:31
      Firefox umożliwia przeglądanie stron w panelach - bardzo wygodna i dopracowana
      funkcja.Przesunięcie myszy po panelach powoduje błyskawiczne przechodzenie
      pomiędzy stronami.Aby móc w pełni wykorzystywać tę funkcję,potrzebujesz
      doinstalować dodatek: TabMix(ostatnio powszechny jest pogląd, że jest
      najstabilniejszy), lub Tabbrowser Extensions.Jeden z dwóch, nie razem. Przyjrzyj
      się im, ewentualnie(a nawet koniecznie) poczytaj opinie na forum mozilli, a
      linki poniżej:
      mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/przegladanie_przy_uzyciu_paneli/tab_mix
      mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/przegladanie_przy_uzyciu_paneli/tabbrowser_extensions
    • Gość: aqar Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:58
      > ...[ciach]gdy pootwieralem
      > wieksza liczbe stron to nie byly one wszystkie umieszczone na pasku narzedzi
      > tylko trzeba bylo za kazdym razem rozwijac liste[ciach]...

Raczej to nie wina IE lecz ustawien Windows XP.

Kliknij prawym przyciskiem myszy na pasku zadan -> wlasciwosci i tam odhacz
      "Grupuj podobne przyciski paska zadan" ;)

A co do zakladek w Firefoxie... mozesz przegladac okna klikajac na CTRL + link
      do danej strony :)
      • Gość: Kapiszon Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: 80.51.233.* 12.03.05, 09:25
        Gość portalu: aqar napisał(a):
        > A co do zakladek w Firefoxie... mozesz przegladac okna klikajac na CTRL + link
        > do danej strony :)
        Pewno, że można, ale to nie po nowoczesnemu :)
        Aby zaoszczędzić jeden ruch ręki, zainstaluj Tabb. Ext jak proponuje kolega wyżej.
        Warto również zainstalować jakieś gesty, bo dzięki temu jednym ruchem myszki
        otworzysz w zakładkach wszystkie/zgrupowane linki.
      • Gość: zenek Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.03.05, 17:08
        Gość portalu: aqar napisał(a):

> A co do zakladek w Firefoxie... mozesz przegladac okna klikajac na CTRL + link

Niezłe z tym Controlem :-)
      • pocominowymail Re: Jak ustawic w Firefoxie? 18.03.05, 09:35

to samo uzyskasz naciskając środkowy przycisk myszki (jeżeli masz)
    • blekot Re: Jak ustawic w Firefoxie? 12.03.05, 14:01
      a ja uważam, że dla początkującego TBE czy TM to za dużo,
      TBE ma tyle wszelakich ustawień że jest ptoblek żeby się nie pogubić, niemal
      konieczna jest wersja polskojęzyczna

żeby otworzyć stronę w nowym panelu wystarczy jak napisał aqar, klikać na link z
      wciśniętym ctrl`em
      albo rolką myszki (!) jeśli masz

po pewnym czasie jak się wkręcisz w FF to sobie zainstalujesz rozszerzenie

p_em
      p_em
      • Gość: caroll Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.toya.net.pl 12.03.05, 15:03
        blekot napisał:

> a ja uważam, że dla początkującego TBE czy TM to za dużo,
        > TBE ma tyle wszelakich ustawień że jest ptoblek żeby się nie pogubić, niemal
        > konieczna jest wersja polskojęzyczna
        >
        I tu bardzo się mylisz.Masz firefoxa z Tabbrowser Extension(PL!)? Rozwiń sobie
        Panele. I co widzisz? Wszystki dostępne funkcje. W jakim języku? Jeśli mnie
        wzrok nie myli, to jest nasz język ojczysty.Nie plącz człowiekowi w głowie - to
        rozszerzenie jest potrzebne każdemu użytkownikowi, SZCZEGÓLNIE zaś temu, kto
        dopiero zaczyna przygodę z firefoxem.
        > żeby otworzyć stronę w nowym panelu wystarczy jak napisał aqar, klikać na link
        > z
        > wciśniętym ctrl`em
        > albo rolką myszki (!) jeśli masz
        Takie rady mogą jedynie zniechęcić nowego użytkownika, który po to przesiada się
        z IE, by wyrażnie odczuć komfort, jaki daje firefox.
        > po pewnym czasie jak się wkręcisz w FF to sobie zainstalujesz rozszerzenie
        A tymczasem niech sobie z pół roku na gołym polata.
        My tymczasem cieszmy się z full wypasu naszej wspaniałej przeglądarki, za pół
        roku podpowiemy autorowi wątku, co może już sobie doinstalować.
        • blekot Re: Jak ustawic w Firefoxie? 12.03.05, 15:34
          Gość portalu: caroll napisał(a):

> I tu bardzo się mylisz.

nie sądzę

> Masz firefoxa z Tabbrowser Extension(PL!)?

mam

> Rozwiń sobie
          > Panele. I co widzisz? Wszystki dostępne funkcje. W jakim języku? Jeśli mnie
          > wzrok nie myli, to jest nasz język ojczysty.

jeśli ściągasz PL to masz PL, ameryki nie odrywasz
          czy mi się wydaje czy ja napisałem że "konieczna" (m.in. =najlpsza) jest wersja
          polskojęzyczna?

> Nie plącz człowiekowi w głowie

nie plączę tylko podpowiadam, co ma zrobić żeby się na samym początku nie zraził,
          poczytał byś grupę dyskusyjną mozilla.pl to byś wiedział ile z tym rozszerzeniem
          jest kłopotów
          ostatnio wzbogacono TBE w moduł do blokowania popupów, i co? i to że może to
          powodować blokowanie wyświetlanych obrazków pojawiających się normalnie po
          kliknięciu nań, sam tak miałem na gazecie
          i myślisz że koleś będzie umiał dojść czemu mu się to nie otwiera? nie! po
          prostu wróci do IE

> rozszerzenie jest potrzebne każdemu użytkownikowi, SZCZEGÓLNIE zaś temu, kto
          > dopiero zaczyna przygodę z firefoxem.

każdemu tak, ale nie początkującemu
          początkujący musi się oswoić z panelami, po jakimś czasie (jedni tydzień inni
          miesiąc) zechce zarządzać panelami na wyższym poziomie to zainstaluje TBE

> > żeby otworzyć stronę w nowym panelu wystarczy jak napisał aqar, klikać na
          > > link z wciśniętym ctrl`em
          > > albo rolką myszki (!) jeśli masz

> Takie rady mogą jedynie zniechęcić nowego użytkownika, który po to przesiada
          się z IE, by wyrażnie odczuć komfort, jaki daje firefox.

bzdura

> A tymczasem niech sobie z pół roku na gołym polata.

no jasne, niech się oswoi z nowym programem, niech zapozna się z tym co ma na
          początek, niech zobaczy "inność" FF
          z czasem zacznie wzbogacać w to co mu brakuje, ale niech najpierw zobaczy
          _czego_ mu brakuje!

> My tymczasem cieszmy się z full wypasu naszej wspaniałej przeglądarki, za pół
          > roku podpowiemy autorowi wątku, co może już sobie doinstalować.

jeśli spyta to podpowiemy
          a póki co ..."cieszmy się z full..."

;-)
          p_em
          • Gość: caroll Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.toya.net.pl 12.03.05, 16:54
            blekot napisał:
            TBE ma tyle wszelakich ustawień że jest ptoblek żeby się nie pogubić, niemal
            konieczna jest wersja polskojęzyczna

A później:

jeśli ściągasz PL to masz PL, ameryki nie odrywasz
            > czy mi się wydaje czy ja napisałem że "konieczna" (m.in. =najlpsza) jest wersja
            > polskojęzyczna?

Nie wydaje Ci się, tak napisałeś

> poczytał byś grupę dyskusyjną mozilla.pl to byś wiedział ile z tym rozszerzenie
            > m
            > jest kłopotów

Cytat ten dotyczy oczywiście Tabbrowser Extension.Wydaje się, że nie tylko sam
            się pogubiłeś, ale też niezbyt dokładnie czytasz posty, na które odpowiadasz.
            Przykład? Zacytuję fragment mojego wcześniejszego postu:

Aby móc w pełni wykorzystywać tę funkcję,potrzebujesz
            doinstalować dodatek: TabMix(ostatnio powszechny jest pogląd, że jest
            najstabilniejszy), lub Tabbrowser Extensions.Jeden z dwóch, nie razem. Przyjrzyj
            się im, ewentualnie(a nawet koniecznie) poczytaj opinie na forum mozilli

Myślę, że wystarczy, a po tej lekturze użytkownik (nie róbmy z niego sieroty)
            już wie, jak postąpić, tym bardziej, że z Jego postu należy wnioskować, iż o
            takiego rodzaju dodatek właśnie mu chodzi.Sadzę, że otrzymał odpowiedź na swoje
            pytanie i nie ma większego sensu, moim zdaniem, rozciągać dalej tego wątku,
            chyba, że jego autor ma jeszcze jakieś wątpliwości.Pozdrawiam.
            • blekot Re: Jak ustawic w Firefoxie? 12.03.05, 20:33
              Gość portalu: caroll napisał(a):

(ciach)
              > Sadzę, że otrzymał odpowiedź na swoje
              > pytanie i nie ma większego sensu, moim zdaniem, rozciągać dalej tego wątku,

amen
              /i tylko się zastanawiam czy ja pytającemu aby nie odradzałem używania FF bo za
              to co napisałem dostało mi się jakby to zrobił/

p_em
    • Gość: marianna Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.devs.futuro.pl 18.03.05, 08:29
      sądzę, że niech używa raczej Opery, gdzie to chyba prosciej działa
      • Gość: nesca Re: Jak ustawic w Firefoxie? IP: *.block.alestra.net.mx 20.03.05, 13:26
        a jesli do tej pory korzystal z IE to proponuje tez przyjrzenie sie przegladarce Maxthon. Tez dziala
        bardzo dobrze, ma zakladki i "gesty myszki".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka