Gość: macko IP: *.tpnet.pl / *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 11:38 Jak sprawdzić prędkość poł. z internetem w windows 98 i 2000. Czy to prawda, zę ta szybkość przy ikonce połaczenia jest tylko początkowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwas10 Re: transfer 25.07.02, 15:00 Radzę ci udać się na www.cnet.com (download) i załadować sobie program MyVitalAgent8.01 (free download). Mam ten program u siebie i jestem z niego b.zadowolony. Mało tego,że podaje nie tylko średnią szybkość połączenia z internetem,ale również bieżącą, limit, diagnozuje,dlaczego nie ma połączenia i wiele innych jeszcze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwas10 Re: transfer 31.07.02, 14:22 Uzupełniam.Ta szybkość zależy przede wszystkim od modemu i provigera.TPSA np.dla modemu 56k,z jakiego do niedawna korzystałem,daje od 34-38kbps.I,moim zdaniem,to max. jakie można osiągnąć w danym połączeniu,a nie szybkość początkowa. Obecnie jestem w osiedlowej sieci i szybkość zależy od www,z jaką się łączę (serwera) i pory dnia. Średnia zmienia się od kilkunastu do kilkuset kbps,o czym informuje mnie MyVitalAgent. Odpowiedz Link Zgłoś