covery 18.07.05, 13:59 Proszę o polecenie mi programu do rozpakowania plików zip, w miarę prosty w obsłudze. Skąd mam go ściągnąć i oczywiści by był free. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbucz Re: Program do rozpakowania plików 18.07.05, 14:03 Spróbuj tego: www.7-zip.org/ Prosty jak budowa cepa, po polsku i za free. Oczywiście są tez inne drmowe (przegląd): www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4003Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Program do rozpakowania plików IP: *.lodz.mm.pl 18.07.05, 14:24 Jeśli już chcesz mieć i przyzwyczaić się "na zawsze" do wyjątkowo dobrego programu i nie szukać obsługi nowych rozszerzeń, zerknij głębiej na stronę, którą podał powyżej mbucz i ściągnij Zip Geniusa - cały czas za darmo i po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emplo Re: Program do rozpakowania plików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:37 Hehe, widze, ze jak sie ktos zafiksuje to juz koniec :-) Kazdy ci poleci swoj "jedyny i najlepszy" program pakujacy. A tobie radze poprobowac. Zainstaluj najpierw jeden, po jakims czasie nastepny. Zobacz, na ktorym ci sie lepiej bedzie pracowalo. W linku od mbucza masz niezly wybor. Ja na razie "testuje" Zip Geniusa i jestem dosc zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
mbucz Re: Program do rozpakowania plików 18.07.05, 14:44 No właśnie. Ale osoby "poszukujące" najczęściej oczekują prostej, jednoznacznej odpowiedzi: najlepszy darmowy program do rozpakowywania, do wypalania CD, do obróbki zdjęć i już! Trzeba wyjść na przeciw tym oczekiwaniom. Dobrze, że chociaż OpenOffice nie ma poważnej konkurencji;) A i tak chodzi o to, żeby sprawnie plik rozpakowało, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Program do rozpakowania plików IP: *.lodz.mm.pl 18.07.05, 14:56 Gość portalu: emplo napisał(a): > Hehe, widze, ze jak sie ktos zafiksuje to juz koniec :-) > Zgadza się, od dawna pełnię rolę społecznego (co w tym przypadku oznacza dla dobra ogółu) propagatora tego programu. Ocena fachowców też zawsze bardzo wysoka. Najgorzej ,że robię to za darmo, ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
torrencik Re: Program do rozpakowania plików 18.07.05, 14:53 Oczywiście jak do plików rar lub ZIP to najpopularniejszy i najlepszy program pod nazwą "WinRAR". Do pobrania ze strony producenta: www.rarlab.com/rar/wrar35b7pl.exe Jest to polska wersja porogramu :) To najlepszy program na świecie do tego typu zadań . DARMOWY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Program do rozpakowania plików IP: *.lodz.mm.pl 18.07.05, 15:01 WinRar nie jest darmowy, już gdzieś na tym forum się przy tym upierałeś, ale jak widać ci, którzy Ci tłumaczyli, że jesteś w błędzie, ponieśli porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
emplo Re: Program do rozpakowania plików 18.07.05, 15:10 Gość portalu: caroll napisał(a): > WinRar nie jest darmowy, już gdzieś na tym forum się przy tym upierałeś, ale ja > k > widać ci, którzy Ci tłumaczyli, że jesteś w błędzie, ponieśli porażkę. A upieral sie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=24712297&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mbucz Re: Program do rozpakowania plików 18.07.05, 15:04 Torrencik, twój upór w rozpowszechnianiu nieprawdziwego twierdzenia, że WinRAR jest darmowy godny jest lepszej sprawy. Pewnie nie czytałeś licencji, bo i po co: members.elysium.pl/morris/programs/rar/ Punkt 2 tejże: "Każdy może używać tego programu przez okres testowy o długości 40 dni. Po tym okresie, aby dalej używać RAR-a/WinRAR-a, TRZEBA go zarejestrować." A rejesracja kosztuje, i to sporo: www.skulski.pl/cgi-local/sklep/sklep.pl Więc mapisz prawdę, że możesz go użytkowac powyżej 40 dni, ale robisz to NIELEGALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
covery Re: Program do rozpakowania plików 19.07.05, 12:46 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście jako, że jestem zielona w temacie spakowanych plików posłużę się Waszymi radami. Mam tylko nadzieję, że z rozpakowaniem pliku nie będzie problemu. Wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś