Dodaj do ulubionych

TP i poszanowanie klienta

02.09.05, 18:33
Kto z was ma problem z neostradą ??
Chodzi o wywiązywanie sie z umowy przez TPsa.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:02
      poszukaj neostrada.info
    • neomaniak Re: TP i poszanowanie klienta 03.09.05, 15:11
      demokrata4 napisał:

> Kto z was ma problem z neostradą ??
      > Chodzi o wywiązywanie sie z umowy przez TPsa.

A tak konkretniej to o co chodzi ?

Ja mam Neostradę od wczoraj i nie narzekam :)
    • Gość: sino Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:21
      Ja. Też radzę neostrada.info
      Ale i tu na forum komputery mój wątek o oszustach z TP.
      Musisz jednak wiedzieś, że słusznych reklamacji jest mało (nie tak jak moich 20), bo:
      1.Większość ludzi się nie zna i jak już drze ryja na infolinii, to okazuje się że mają sassera albo blastera-wirusy.
      2.Jak już coś kumają to drą japę że ich neo 1024 ma tylko 128, bo mylą KB/s z kbps (1Bajt = 8bitów)
      3.Jeśli trafią już na testy na numion.com, to nie umieją ich zinterpretować (w przypadku surfowania po www są też czasy oczekiwania na dane, nie tak jak przy ściąganiu, gdzie dane po chwili lecą ciurkiem, ponadto trzeba testować na kilku szybkich serwerach)
      4.Osób na tyle fachowych jak ja jest ze 2-5%, więc i reklamacje słuszne składa z góra 1% osób (podczas gdy nawet wśród tych z sasserami wielu ma uszkodzoną neo)
      • Gość: Wandoo Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 17:57
        Nieprawda.
        Na codzień zajmuję sie pomoca na infolini.
        Powiem tak prawda jest posrodku. Świadomość uzytkownika często jest zerowa to prawda. Alew bardzo czesto po burzy pojawiaja się kłopoty na lini tel pod kątem usługi neostrada. Błąd 721, 680, 650 i brak synchro.

Minusem tej usługi jest to ze większość urzadzen dostępowuch to modemy na usb.
        Tu musi sie coś chrzanić. Gdyby wszyscy mieli st 510 w trynie brige nie mieli by kłopotów. Raz ustanawiasz na stronie konf. routera i tylko działasz.

Nie wpadaj kolego w rutynę, i niewciskaj ze klient ma robaka albo wirusa, albo skopany system, tak najłatwiej. czesto to tez sa problemy po stronie techniczxnej. albo nieudana migracja bo linia jest słaba, albo inne.

fakt klienci dzwoniacy na infoparty to sa osoby które nie chca wiedzić albo mają lęk przed wiedzą, ale to nie zmienia faktu że np. w aster city w życiu nie dzwoniłem a net działa. neostrada jest dla tych co nie mają alternatywy. //////I iak to nalezy traktować. poczty na neo firmowej bym nie zakładał, 5 mb czy 50 to śmiesznie mało. bez SSL to ...cienko. Ale Net macie bez blokowania portów, i całkiem fajnie działa. Jak traficie na fajną promocję to jest ok.

"Osób na tyle fachowych jak ja jest ze 2-5%," - ty sobie jaja robisz?

była taka Bajka, "Zosia Samosia" - i ostatnie zdanie z tej bajki, "A kto głupi jest?" - Ja sama.

:))))))

]Ja. Też radzę neostrada.info
        Ale i tu na forum komputery mój wątek o oszustach z TP.
        Musisz jednak wiedzieś, że słusznych reklamacji jest mało (nie tak jak moich 20), bo:
        1.Większość ludzi się nie zna i jak już drze ryja na infolinii, to okazuje się że mają sassera albo blastera-wirusy.
        2.Jak już coś kumają to drą japę że ich neo 1024 ma tylko 128, bo mylą KB/s z kbps (1Bajt = 8bitów)
        3.Jeśli trafią już na testy na numion.com, to nie umieją ich zinterpretować (w przypadku surfowania po www są też czasy
        oczekiwania na dane, nie tak jak przy ściąganiu, gdzie dane po chwili lecą ciurkiem, ponadto trzeba testować na kilku szybkich
        serwerach)
        4.Osób na tyle fachowych jak ja jest ze 2-5%, więc i reklamacje słuszne składa z góra 1% osób (podczas gdy nawet wśród tych z
        sasserami wielu ma uszkodzoną neo)
        • Gość: sino Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 15:15
          >"Osób na tyle fachowych jak ja jest ze 2-5%," - ty sobie jaja robisz?

Nie robię sobie jaj, nie żyję w świecie urojonym, jak maniacy niektórych for na wyższym poziomie, np.tweak. Znam zwykłych ludzi i ich żenującą wiedzę na temat kompów, znam takich co pracowali na 3 kompach włączając je codziennie, a mojego nie umieją (trzeba wcisnąć taki duży przycisk: power). To skrajny przykład, ale np. kumplowi zapoznanemu z kompami tak ok. na poziomie 25% w fachowości, przez 10 minut tłumaczyłem przez telefon jak wgrać plik konfiguracyjny do routera. Nie patrz na poziom for, bo tacy naprawdę zieloni (30-100%) to nawet tu nie zaglądają żeby się zapytać, bo żadnego forum nie znają. Itp. itd. Wiem że na tym forum napewno nie jestem wśród tych 5% fachowców, ale nie kojarz poziomu "zielonych" na forum z poziomem zwykłych ludzi, jest niebotycznie wyższy.
    • neomaniak Re: TP i poszanowanie klienta 04.09.05, 16:23
      Na tych stronach

neostarda.info
      to właściwie G*WNO jest !

Dość to ubogie w informacje o Neostradzie.
      Klikam na link "Modemy" a tu jedynie po 3 miernej jakość fotki tych modemów.
      Zero informacji o nich :(

Do D*PY z taką stroną !!!

• mramra Re: TP i poszanowanie klienta 05.09.05, 20:31
      Miałem około 10 reklamacji
      Schemat przyjmowania reklamacji
      - wmawianie przez "fachowców" z TP że wmoim komputerze jest wirus
      - sugerowanie przeinstalowania sterowników a jak nie pomoże to całego systemu
      - wszystko to moja wina u nich jest wszystko OK
      - wysłanie montera za kilka dni
      usunięcie 8 z 10 reklamacji wymagało resetowania portu w TP - nie wymagało ani
      wizyty montera a zmian w komputerze i w zależności od sposobu nacisku na TP
      trwało po odpowiednich sposobach perswazji (nocne telefony do szefów TP) ok 15
      minut - normalne sposoby to kilka dni
      9 reklamacja to spalony modem - (znakomicie zabezpieczona przed piorunami przez
      TP linia telefoniczna) tu zabawa trwała kilka dni i zaangażowała 6
      pracowników - można to było załatwić przez pół godziny angażując jednego
      pracownika
      10 reklamacja - kupiłem od TP usługę która chyba nieistnieje ( Neostrada 6 mb))-
      powinienem ją mieć tydzień temu i nikt z TP nie wie kiedy zacznie u mnie
      działać.Co do fachowości osób przyjmujących rekamacje - zabraknie słów
      niecezuralnych żeby to opisać.żeby opisać działania całej firmy - nie ma takich
      słów
      mramra
      • vvonnan29 Re: TP i poszanowanie klienta 05.09.05, 21:25
        mramra napisał:
        > 10 reklamacja - kupiłem od TP usługę która chyba nieistnieje ( Neostrada 6 mb))
        > -
        > powinienem ją mieć tydzień temu i nikt z TP nie wie kiedy zacznie u mnie

bo pewnie konsultanci zapomnieli na infolinii wspomnieć że jestes za daleko od
        centrali tepsy i tych 6Mb to niestey nie będziesz miał ale za 249 PLN będziesz
        miał 2Mb
        • mramra Re: TP i poszanowanie klienta 05.09.05, 21:57
          Wszystkie rasy konsultantów zapewniały że wszystko jest OK
          przez 2 tygodnie nie można było podpisać aneksu bo występował " wewnętrzny błąd
          systemu" i nie można było przeprowadzić migracji
          Ten wewnętrzny błąd systemu to chyba istota TP
          mramra
          • Gość: Wandoo neomaniak ? IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 17:25
            Po pierwsze:

Czytanie to nie taka trudnma sztuka. W regulaminie, oraz na umowie masz wyraźnie powiedziane w czasi burzzy wyłączyć modem. Nikt ci go niezabezpieczy. producent TV czuy też pralki też takiej gwarancji nie da.

Po części masz rację, tylko ze burdel nie jest na infolini na której obsługuje cię konsultant pracujacy dla podwykonawcy, firmy zewnetrznej. Syf jest głębiej, u zleceniodawcy. Jeśli konsultant ma info że masz mo zliwosci tech, a twoja linia zadaleko jest od dslam-u, no to lipa.

A co być poradzi ł klientowi skoro: Masz obowiazek sprawdzić czy po jego stronie jest wszystko ok, modem poprawnie zainstalowany i poprawne połączenie. To wg ciebie tego mają ci niesprawdzac tylko odrazu wysyłać montera? Jak by ci niesprawdzili i błąd był by po twojej stronie 80 % telefonów, to byś zabulił 150 złotych. Poprostu podepnie laptopa do gniazdka i swj modem, działa = płacisz.

Usługa jest taka jacy są klienci. Ten konsultant też dostaje za swoją prace nedzne grosze, wiec nie oczekuj ze cie bedzie traktowa ł jak króla, skoro jego nieszanują. Może umieć duzo,ale bez zapłaty to ...Reasumując, wg ciebie było lepiej 10 lat temu, jak nie było żadnej mozliwosci powszechnego podłaczenia do netu. Pieknie
            • mramra Re: neomaniak ? 07.09.05, 19:08
              Czytanie nie jest trudne - pisanie również
              Mniej chodzi o piorun bardziej o bezsensowny,długotrwały kosztowny sposób
              załatwiaia reklamacji
              Telekomunikacja nie robi mi łaski świadcząc usługę tylko bierze za to pieniądze
              Nie interesują mnie zarobki konsultantów ani procedury - tylko czy usługa
              działa czy nie
              Tp chyba nie zauważyła że w tym kraju coś się zmieniło i że obraz firmy nie
              buduje się debilną reklamą a jakością usług
              Jestem może złośliwy ale wymyślam sposoby zmniejszania ilości osób
              korzystających z jej usług - dosyć skutczne.Taka moja prywatna wojna.
              • Gość: Wandoo Re: neomaniak ? IP: *.acn.waw.pl 09.09.05, 01:09
                Autor: mramra
                Data: 07.09.05, 19:08
                + dodaj do ulubionych wątków

"
                Czytanie nie jest trudne - pisanie również
                Mniej chodzi o piorun bardziej o bezsensowny,długotrwały kosztowny sposób
                załatwiaia reklamacji
                Telekomunikacja nie robi mi łaski świadcząc usługę tylko bierze za to pieniądze
                Nie interesują mnie zarobki konsultantów ani procedury - tylko czy usługa
                działa czy nie"

- No wporzadku. Konsultant w tym momencie tez nieinteresuje się tym że ci usługa nie działa bo piorun ci linie uszkodził czy też linia tel jest słaba. Trzyma się procedur i regulaminu który SZANOWNA KLIENTKA PRZECZYTAŁA ( tak "czytanie nie jest trudne" - i szanowna klientka podpisała to iż naprawa może trwać do 14 dni roboczych. )

Czas załatwienia reklamacji jest dlatego tak długi, poniewaz użytkowników neostrady jest ok 800 000 a moze i wiecej, i poczekać tez musisz w kolejce. Psuje się mały procent z tego, ale oczywiscie lepsze czasy były jak był 1 modem analogowy na 300 osób. Na poczcie tez czekasz z numerkiem, do lekarza czasem tez czekasz.Wiec o co ci chodzi? Neostrada jako jedna z nielicznych usług ma swój dział techniczny pracujact 24 godz na 7 dni na 365 dni, świeta, wielkanoc i reszta. Ciebie to nic nie obchodzi ze ludzie świeta spędzajac dla twojej wygody ( zamiast przeczytać instrukcję i chociazby zapoznać się z postami na forum, uzytkownik dzwoni bo nie chce mysleć samodzialnie).

"
                obraz firmy nie buduje się debilną reklamą a jakością usług
                Jestem może złośliwy ale wymyślam sposoby zmniejszania ilości osób
                korzystających z jej usług - dosyć skutczne" - taaa jasne, mieszkasz w duzym miescie i masz kablówke, albo osiedlowe łącze. Ale opócz tych 5 miast w Polsce jeszcze jest wiecej miejsc i ludzi którzy netu potrzebują. Jak sie niepodoba to zrezygnuj, naprawde zaoszczedzisz sobie nerwów a bez Ciebie firma naprawde sobie poradzi.

Taka moja prywatna wojna - no to masz co robic w domu. Wojna to słowo mające znaczenie rozpadu. Zamiast zajać się czymś twórczym siedzi i narzeka. Masz mozliwość mieś połączenie do internetu. Linie telefoniczne na jakich opiera sie adsl są takie jaka jest kondycja polski. Chyba nie przestaniesz korzystac z SAMOCHODU bo drogi w polsce są dziurawe?? co :P

Lepiej ci było jak modem był 1 na 300 osób, bo teraz tpsa ci robi dużą krzywdęże może ktoś się podłączyć.
    • Gość: Neo team Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.acn.waw.pl 09.09.05, 01:17
      EEE z tą krytyka TPSA to już jest moda. Duży obiekt łatwiej krytykować. Jak sdi kosztowało z 300 zeta to się ludzie o cene denerwowali, a niezauwazuli że modemu telefonicznego nie musza ju podłanczać.

Teraz mają 256 kb za 78 złotych i nadal narzekają, mają 512,1 mib,6 mib i nadal źle. Ludzie niepodoba się, to niekupujcie tego. Krytykować moze kazdy asshole zrobic nie ma komu.

• Gość: Zacho Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:46
        Jakbyś Neo team nie wiedział, to TP SA jest monopolistą i typowy wybór to neo, modem albo nic. I stąd ta krytyka, gdyby wszędzie był Dialog i Chello, to i biadolenia by nie było.
        • Gość: Prostak Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:19
          Gość portalu: Zacho napisał(a):

> gdyby wszędzie był Dialog i Chello, to i biadolenia by nie było.

Gdyby DIALOG, CHELLO, NETIA miały tylu użytkowników co NEOSTRADA to dopiero
          były by problemy !

A zresztą te firmy i tak dzierżawią łącza internetowe od TP i gdyby nie TP to
          nie było by internetu w Polsce w ogóle :)

• mramra Re: TP i poszanowanie klienta 11.09.05, 19:58
        To nie krytyka telekomunikacji jest modna tylko ta firma jest beznadziejna
        Powtórzę jeszcze raz - Tp zarabia na mnie i to sporo i ja w zamian oczekuję
        porządnej obsługi - niestety na oczekiwaniach to się kończy.

Ale koniec krytyki - pochwalę TP za wizjonerstwo
        Miałem mieć neostradę 6 mb od 1 września po ok 10 dniach po interwencjach
        wreszcie ktoś mi powiedział że zmieniono regulamin i będę podłączony do 30
        września - kilkunastu pracowników do 10.09 zapewniało że powinno być to
        podłączone 01.09 i przyjeli nawet 2 reklamacje - czyli mam w zapasie 2
        reklamacje.
      • Gość: Pradziadek z SDI Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:15
        Gość portalu: Neo team napisał(a):

> EEE z tą krytyka TPSA to już jest moda. Duży obiekt łatwiej krytykować. Jak
        sdi
        > kosztowało z 300 zeta

A kiedy SDI było tak tanie ???
        Ja zapłaciłem dużo, dużo więcej :)

> to się ludzie o cene denerwowali, a niezauwazuli że mode
        > mu telefonicznego nie musza ju podłanczać.

To był pierwszy w Polsce STAŁY dostęp do internetu !

>
        > Teraz mają 256 kb za 78 złotych i nadal narzekają, mają 512,1 mib,6 mib i
        nadal
        > źle. Ludzie niepodoba się, to niekupujcie tego.

TAK JEST !
        Nie używajcie internetu w ogóle i będziecie mieli mniej zmartwień !
    • sowa_46 Nie wiecie najważniejszej rzeczy :-))) 09.09.05, 07:07
      Prawdopodobnie nikt z Was nie wie co tak na prawdę oznacza skrót TP SA,
      otóż po sposobie działalności tejże firmy nietrudno domyśleć się, że to nic
      innego jak TELEKOMPROMITACJA - Spółka Aferzystów.
      Fachowców mają takich, że o kant d... potłuc a do tego bałaganiarze, wystarczy
      zajrzeć do skrzynek połączeń telefonicznych na klatkach schodowych, włos się na
      głowie jeży jaki tam pieprznik, ręce opadają ale w budynkach TP marmury,
      kanalizacja miedziana za Wasze pieniądze. Szkoda gadać :-(((
      • Gość: Neo team Re: Nie wiecie najważniejszej rzeczy :-))) IP: *.acn.waw.pl 10.09.05, 19:32
        E Chrzanicie, sorry że to powiem. TPSA to w 52% France Telecom.
        Nie żyjcie przesądami i teoriami spiskowymi. Żle wam tu w Polsce ? To białoruś ma też perspektywy. W Polsce jest modne narzekać i robić z siebie ofiarę.
        • Gość: Zabójca Pieluch Re: Nie wiecie najważniejszej rzeczy :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:02
          Gość portalu: Neo team napisał(a):

> E Chrzanicie, sorry że to powiem. TPSA to w 52% France Telecom.

I całe szczęście !!!

Dzięki temu mamy PROMOCJE Neostrady po 1 zł !

A jakby to nadal było tylko w rękach polskich dyrektorciów z rodowodem PZPR to
          Neostrada nadal kosztowałaby 800 zł /m-c przy szybkosći 128 - czyli tak jak
          było na początku powstania tej usługi .

> Nie żyjcie przesądami i teoriami spiskowymi. Żle wam tu w Polsce ? To
          białoruś ma też perspektywy. W Polsce jest modne narzekać i robić z siebie
          ofiarę.

Taka to już "polska specjalność" - narzekać !

• mramra Re: Nie wiecie najważniejszej rzeczy :-))) 12.09.05, 21:46
            To co nazywasz narzekaniem - dla mnie jest dążeniem do normalności
            Zyję w dużym europejskim kraju należącym do UE jest XXI wiek i dostęp do
            internetu jest dla mnie czymś tak naturalnym jak oddychanie i dlatego wymagam
            od firmy polskiej czy francuskiej rzetelnego zaspokajania moich potrzeb za
            realizację których jej płacę - to nie jest żadna misja tylko proste świadczenie
            usług
    • Gość: Nowy NEO Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:09
      demokrata4 napisał:

Chyba napiszę nie na temat ponieważ JA NIE MAM problemów z Neostradą :)

Macie widocznie jakieś pechowe...życie !

Mnie założyli NEOSTRADĘ w ciągu 3 dni od wypełnienie formularza w internecie :)

Po wypełnienu formularza w internecie NA DRUGI dzień dostałem telefon z
      pytaniem, czy wszystkie dane zgadzają się z forumlarzem.
      Trzeciego dnia już o godzinie 8 rano dostałem kolejny telefon - czy mogą już
      podłączać Neostradę ?
      Zgodziłem się - mimo,że jeszcze NIE MIAŁEM fizycznie paczki z modemem !!!
      Paczkę dostałem dopiero ok. godz. 11 .
      Zainstalowałem sterowniki do NEOSTRADY i...sygnał już BYŁ ! :)))

Potem już normalnie - rejestracja, loginy, konfiguracja mojego konta pocztowego
      itd.

WSZYSTKO W CIĄGU 3 DNI !!!

Jak widzę te Wasze problemy z NEOSTRADĄ to mam właśnie wrażenie,że macie po
      prostu zarąbiastego pecha :(

Ale to Wasz pech ! Nie mój :)))
      I niech tak zostanie. BUUUHAAAAA !!!

Siemka ;)
    • marcinlet Ostatnio neo za wolno chodzi 12.09.05, 09:16
      Ja mam taki problem, że od paru dni mi strasznie wolno chodzi neostrada. Limitu
      nie wykorzystałem jeszcze. Pokazuje mi transfer około 4 kb/s, czasem więcej,
      ale przez większość dnia jest prawie nic. Parę razy na krótki czas zdarza się
      normalna prędkość czy chociaż połowa (mam 128). (Oczywiście cały czas neta
      włączonego nie mam i nie sprawdzam ciągle, bez przesady)
      Zeskanowałem Antyvirem, Mks-virem i Spybotem ale cały czas tak samo. Jak są te
      kreski na tej wielkiej ikonie neo, to często w ogóle się nie wyświetlają. Tak
      jakby w ogóle było 0 kb/s.
      Sprawdzałem na jakimś forum neoostrady, że ludzie też ostatnio mają takie
      problemy. Wynikałoby więc, że raczej coś po stronie tepsy.
      Wiem jak najbardziej, że prędkość nie jest gwarantowana, może być niższa. Ale
      tak jak teraz wcześniej nie było.

• Gość: Killer Tepsy Re: Ostatnio neo za wolno chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:25
        Zmiany, zmiany, zmiany :)

A kiedy mają robić te zmiany na lepszy sprzęt w TP ?
        W Sylwestra lub Wigilię ?

Czasami warto też zajżeć na komunikaty TP na stronie :

www.tp.pl/dom/bws/komunikaty

• Gość: Killer Tepsy Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:20
      demokrata4 napisał:

> Chodzi o wywiązywanie sie z umowy przez TPsa.

Wystarczy przeczytać tego typu posty:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=28987764
      i mamy już określone zdanie o...samych KLIENTACH firmy TP :)))

I tacy to potem narzekają na usługi :(

• mramra Re: TP i poszanowanie klienta 16.09.05, 17:19
        Powtórzę ostatni raz:
        - nie interesują mnie zarobki pracowników TP
        - nie interesują mnie komunikaty TP
        - nie intereresuje mnie co było kilka lat temu
        - nie interesuje mnie kto rządzi TP i do kogo należy firma
        - nie interuje mnie następnych kilkaset rzeczy

NIE NARZEKAM - PŁACĘ I WYMAGAM - czy może być coś prostszego
        • Gość: neo soft Re: TP i poszanowanie klienta IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 18:02
          Płace to wymagam. Moze za mało płacisz? :)
          Ludzie płacą jak naj mniej i spodziewają się zamiast jajeecznicy krewetki. Nie płać i korzystaj z uskług poczty polskiej.

POzdro Bij strzałe lamusie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka