Gość: Kali IP: *.stegny.2a.pl 06.09.02, 09:42 W jaki sposób mogę sprawdzić prędkość z jaką działa moje łącze LAN? Proszę o prostą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemo_to_ja Re: Prędkość łącza 06.09.02, 12:05 są takie programiki np du meter, albo za pomocą strony www.numion.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Prędkość łącza IP: *.stegny.2a.pl 08.09.02, 11:49 przemo_to_ja napisał: > są takie programiki np du meter, albo za pomocą strony > www.numion.com > Pozdrawiam Dziękuję, sprawdziłem przy pomocy www.numion.com, mam jednak pytanie. Ta warość nic mi nie mówi-28kbps.Na mój gust to wszystko ładuje się bardzo wolno.Przy jakich wartościach jest wolno a kiedy zaczyna się szybko? Czy może chodzić o mój sprzęt(A1.2Ghz,256DDR,Ethernet Adapter 100/10M,W98SE)? Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_to_ja Re: Prędkość łącza 09.09.02, 15:37 Gość portalu: Kali napisał(a): > przemo_to_ja napisał: > > > są takie programiki np du meter, albo za pomocą strony > > www.numion.com > > Pozdrawiam > > > Dziękuję, sprawdziłem przy pomocy www.numion.com, mam jednak pytanie. Ta warość > > nic mi nie mówi-28kbps. 28 kbps - 28 kbit/s To pewnie wiesz co oznacza. Na mój gust to wszystko ładuje się bardzo wolno. Proponuję zaznaczyć kraj Polska i wtedy masz odnosnik do szybkości z jaką łączą się polskie strony. I wykonaj test dwa razy. Za drugim razem masz pewniejszą wartośc, która praktycznie daje Ci szybkość łącza odwzorowująca stan rzeczywisty. Jednak nie proponuję abyś tylko brał pod uwagę te testy. Z praktyki wiem że nieraz zawodzą. Przy jakich wartościach jest wolno a kiedy zaczyna się szybko? Czy może chodzić o > mój sprzęt(A1.2Ghz,256DDR,Ethernet Adapter 100/10M,W98SE? Komputer masz dość szybki i to że wolno Ci net chodzi to wina twojego dostawcy. Przeczytaj dokładnie umowę z dostawcą i co oni Ci gwarantują. Pozdrawiam Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Prędkość łącza IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 12.09.02, 09:47 Opere zainstaluj Odpowiedz Link Zgłoś