Dodaj do ulubionych

dialery - czy da się zablokować

25.09.02, 03:36
gdy chcą się władować na komputer? Nie ukrywam, że jak większość facetów
lubię czasami obejrzeć gołe strony i do furii doprowadzają mnie pakujące się
bez mojej wiedzy i zgody syfy. Ze stronami, które otwierają się lawinowo,
jeszcze jestem w stanie sobie poradzić przez zwykłe Alt-F4. Ale dialery są
skubane chytrze napisane i oczywiście pakują się w konfiguracje, na pulpit,
paski zadań itd, namolnie zapraszając do nabijania horrendlanych impulsów, a
co gorsza same czasami wybierają połączenie i wtedy w panice muszę resetować
kompa. Oczywiście usunięcie tego typu ścierwa jest wybitnie męczące... Czy
istnieją programy albo tricki, które pozwalają na uniknięcie tego typu
zdarzeń? Dałbym wiele za błogą świadomość, że nie zostanę na
siłę "uszczęśliwiony" tego typu draństwem jak np. pleasure2 albo ero-dialer...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marmite Re: dialery - czy da się zablokować IP: *.bn.com.pl 25.09.02, 04:29
      Po prostu zmień strony po których chodzisz... tzn. wybieraj te dobre "gole"
      strony, a nie komercyjne. Zajrzyj na forum www.parowka.com tam widziałem
      (pewnie jeszcze jest) forum, gdzie użytkownicy postują dobre strony xxx.
      Klikając w tamte linki nie spotkasz dialera.
    • Gość: Gienek Re: dialery - czy da się zablokować IP: *.dwa / 192.168.2.* 26.09.02, 00:26
      Wystarczy na wszystkie pytania pojawiające się przy tej okazji odpowiadać 'Nie, Cancel, Anuluj, Spierdalaj' itd. Co prawda jest możliwość takiego 'podpięcia' dialera, że sam się ściągnie i uruchomi (ActiveX dużo może), ale to raczej rzadko się (na razie) zdarza. No i jest 'mniej legalne'. Bo jeśli w którymś momencie to Ty nacisnąłeś TAK, to znaczy że sam się zgodziłeś i wszystko Twoja wina.

Pomysł z 'dobrymi' stronami xxx jest o tyle mało realny, że nawet na niekomercyjnych znajdzie się jakiś link, banner, który zawiedzie Cię prosto w szpony jakiegoś 'darmowego dekodera XXX' ;-).

Windows uczy bezmyślnego naciskania Tak przy każdym komunikacie, ale gwarantuję, że jeśli najpierw przeczytasz to co Ci proponują, w 99% przypadków żadnego dialera nie ściągniesz.

Acha, jeszcze czasem patrz po linkach-jak najedziesz myszką na zdjęcie, to powinien (nie zawsze) pojawić się gdzieś na pasku adres gdzie to prowadzi - jak jest na końcu exe, to wywal od razu taką stronę.

Inny sposób - przerzuć się na Operę, wyłącz Javę, wyłącz PopUp Windows (w Operze robisz to za pomocą 2 kliknięć). Nie będą wyskakiwały różne badziewia, to i mniej syfu spotkasz na drodze.

Albo najlepiej odpal Kazę i ściągaj zdjęcia i filmy od ludzi - dialerów na pewno nie będzie. Tylko nie wiem jak to na modemie będzie działać :-).

Mam nadzieję, że pomogłem.

Gienek Majster Klepka
      • nauma Re: dialery - czy da się zablokować 26.09.02, 20:45
        w pewnym sensie pomogłeś, ale nie do końca. Sęk w tym, że to co napisałeś, sam
        qmam (myślałem nawet o Operze) i wbrew pozorom z reguły wciskam "nie". Chodzi
        mi o te syfy, które BEZ PYTANIA o cokolwiek ładują się w konfigurację i
        odpalają same. A tak w ogóle to... za miesiąc przeprowadzam się do narzeczonej
        i problem umrze przez to śmiercią naturalną :)))
    • Gość: Xionc Re: dialery - czy da się zablokować IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 27.09.02, 14:55
      Jeżeli już to gówno wpakuje się do systemu, najlepiej ręcznie je wykasować z
      katalogu c:\windows, ale to pewnie wiesz sam...
    • Gość: Argh Re: dialery - czy da się zablokować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.02, 01:27
      Żałosny cepie !
      Wal jaszczura w klopie ! nie łaź po Internecie żałosna
      pokrako człowieka. Zajebany użytkowniku Windowsów ! Chuj
      ci w dupe pierdolony widnowsowy pedale
    • Gość: goly hehhhhhhh IP: 80.48.251.* 30.09.02, 14:34
      Trudna rada, trzeba wybierac pozadne strony,
      ja zapraszam na :
      www.penisy.glt.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka