garym 21.10.05, 11:38 Postawili na baby to i maja babski interes :) A tak powaznie to cieszy mnie ze wygrala jakosc a nie tylko latwosc obslugi i ladne opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garym chlopy gora 21.10.05, 11:43 Postawili na baby to i maja babski interes :) A tak powaznie to cieszy mnie ze wygrala jakosc a nie tylko latwosc obslugi i ladne opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Same straty IP: *.ectaco.com 21.10.05, 15:56 Nie dziwie sie ze traca klientow. Po ty co przezylem z dzialem obslugi klienta w Warszawie, kazy by sie zastanowil dwa razy nad wyborem tej firmy. Ja juz na pewno z niej nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Kodak: Miliard dolarów straty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:24 Kodak od wielu lat jest maalo elastyczna i nieinnowacyjna firma. Najpierw probowali wepchnac na rynek system Advantix, mimo ze bylo wiadomo, ze w perspektywie paru lat moze zostac na rynku tylko format leicowski i nie ma czasu juz na nowy format "analogowy". Co do jakosci cyfrowek - wszystkie bez wyjatku modele "konsumenckie" robione sa przez Samsunga i Pentaksa. Ich jakosc jest po prostu slabiutka. Mam znajomych ktorzy prowadza sklep z aparatami cyfrowymi - zrezygnowali z Kodaka, bo stopa uszkodzen i koniecznosci dokonan napraw gwarancyjnych dochodzila do 40%. Dla porownanaia, najbardziej niezawodny pod tym wzgledem Fuji to okolo 3%. Jest roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kodak: Miliard dolarów straty IP: 5.5R* / *.kodak.com 24.10.05, 08:48 bzdury opowiadasz synu, ani samsung ani pentax nie produkuje aparatow dla kodaka, poczytaj troche literatury a nie bazuj na tym co powiedzieli znajomi ze sklepu, fuji przeciez prawie nie istnieje na rynku cyfrowek. zaraz mi powiesz ze agfa to numer jeden w tej dziedzinie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Kodak: Miliard dolarów straty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:56 ad 1. pisze o tym wyraznie ten portal: www.dpreview.com A jest on uwazany za jeden z powazniejszych na rynku. Ponadto wystarczy zobaczyc na czolowke apratow Kodak. Widnieje tam napis na obiektywie "Schneider Kreuznach". Kiedys Schneidera kupil Rollei. Tego z kolei kupil Samsung. Chyba ze sugerujesz, ze Samsunga kupik Kodak :-D Na niektorych czesciach wrecz sa napisy, kto jest rzeczywistym producentem. A jest to Samsung lub Pentax. ad 2. pisalem o niezawodnosci, a nie udziale w rynku. Procenty miedzy innymi moga sluzyc do wyrazania tejze. ad 3. Agfa juz w marcu wystapila o ochrone sadowa. Do konca roku firma przestanie najprawdopodobniej istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kodak: Miliard dolarów straty IP: 5.5R* / *.kodak.com 24.10.05, 16:27 Nie, samsunga nie kupil kodak i nie zamierza a fakt, ze poszczegolne czesci sa produkowane przez specjalizujace sie w nich wlasnie firmy to nic zlego, tak jak sony np produkuje sensory LCD dla innych producentow (notabene cos ostatnio slychac o wadliwosci powyzszych). Nie oznacza to jednakowoz, iz kupujac Kodaka kupujesz Samsunga czyz nie tak? ad. 2. pomine to bo proba jednego sklepu jest za mala do wyciagania wnioskow. Mi sie to o uszy jakos nie obilo. ad. 3. ogloszono juz upadlosc agfy. Kilka dni temu. Photo Me jest zainteresowane zakupem ale sa bardzo powazne problemy z licencja i ustanowieniem prawa wlasnosci itp. A propos tej straty $1bn - to koszty restrukturyzacji, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupilka Re: Kodak: Miliard dolarów straty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:51 dlaczego wciąż istnieje przekonanie ,że "baba" jest tą głupią,i czego się nie ima to partaczy?Wy samce nie potraficie bez nas żyć,tylko duma nie pozwala się Wam do tego przyznać.Jesteśmy górą,:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Jesteście górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:48 To zależy od pozycji! Ja wolę tradycyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Jesteście górą? IP: *.eranet.pl 21.10.05, 23:05 "Branża filmowa" w Polsce to najbardziej konserwatywna banda głupców do końca wspierająca i wierząca w Kodaka. Szczególnie środowisko związane z nowym Instytutem i Ministerstwem kultury. Tylko dzięki odwadze i determinacji kilku ludzi z wyobraźnią udało się w ciągu ostatnich trzech lat tanio wyprodukować kilka filmów techniką "cyfrową". I co? Warszawska WFD "zaiwestowała" parę milionów dolarów w sprzęt wspierający technologię "tradycyjną". Z naszych nowych podatków będziemy finansować upadającego Kodaka -obiekt kultu towarzyszy "filmowców" Odpowiedz Link Zgłoś
stolmax tylko nie Hewlett--Packard 21.10.05, 21:49 Kupiłem aparat cyfrowy HP 735, psuje się przeciętnie co cztery miesiące w tej chwili mam już czwarty egzemplarz.Kodaki są zdecydowanie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gowno wiecie tylko sony jobki z polski IP: *.hsd1.wa.comcast.net 21.10.05, 23:53 tylko sony jobki badziewne z polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuszelas Re: Kodak: Miliard dolarów straty IP: 194.7.191.* 24.10.05, 11:44 Kodak jest firmą fotochemiczną, tradycyjnym producentem tradycyjnych wyrobów, (podobnie jak Ford) Cyfrówki to jest interes dla producentów sprzętu informatycznego a nie dla chemików. Także w sprzęcie medycznym Kodak jest silny tylko w wymierającym rynku analogowym a jego systemy cyfrowe są żałośnie przestarzałe. Gdyby nie kupił Imation a potem Lumisysa i Orexa nie istniał by już na rynku. Fuji ma silny dział cyfrowy, ale rozprasza się między fotografią a medycyną. Dziś można albo sprzedawać jakość (np Panasonic, Sony) albo tani chłam (Premier za 145 zł !) Agfa postawiła na cyfrówkę medyczną i tu jest na pewno najlepsza na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś