beata.tr 23.10.05, 18:38 Gry planszowe pozwalają spędzić naprawdę radosne chwile z przyjaciólmi. Nie dziwię się, że do Essen ciągną tłumy. Ja osobiście jestem pod wrażeniem "osadników z catanu"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja_n www.gry-planszowe.pl IP: *.pzuzycie.pl 24.10.05, 10:19 Największy polski portal dotyczączy planszówek. Znajdziesz tam informacje o grach dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgreg Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 11:01 > Gry planszowe pozwalają spędzić naprawdę radosne chwile z przyjaciólmi. Zgoda. Niestety, wciaz maja w powszechnej opinii przylepiona etykietke zabawki dla dzieci. Absolutnie nieslusznie (poza grami kierowanymi do maluchow), wystarczy wspomniec chocby szachy czy Go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:27 POza tym niestety polskich gier jest mało, a te sprowadzane z zachodu mają koszmarne ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.autocom.pl 24.10.05, 17:49 Dla mnie najlepszą karcianką są "Zaginione miasta",gorąco polecam.Całą rodzinką gramy też w "Osadników ".beholder świetnych gier jest cała masa, może żle szukasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:45 W Polsce wciąż panuje przekonanie, że gry planszowe są przeznaczone wyłącznie dla dzieci. Dorośli mogą grać w szachy, brydża, pokera, oczko, tysiąca albo durnia. Może tylko Scrabble zyskały pewną popularność. A przecież jest wiele gier, w które mogą grać albo sami dorośli albo dorośli wraz ze starszymi dziećmi. Z wydanych w Polsce mozna polecić np. Monopoly, Rummikuba, Ryzyko, Cluedo, Drakona, Osadników z Catanu, Superfarmera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzynek Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:00 Z załączonego grafu wynika, że 40% Polaków ma jakąś grę planszową, szkoda, że nie ma danych, ilu gra w planszówki. A co do cen - to już za 50 PLN można coś kupić, np Drakon - Gra Roku 2004, czyli nie byle co. Karcianki można zdobyć za 20 ( czyli tyle co flaszka % ), a zbawa nie tylko na jedno posiedzenie ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jango Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.crowley.pl 24.10.05, 12:29 W Niemczech mozna kupic za 10-20 euro super gry. Materialy sa jezykowo niezalezne, a angielska instrukcje mozna bez problemow sciagnac z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka1 Re: Planszowe szaleństwo w Essen 24.10.05, 13:59 Można i taniej - Bohnanza, rewelacyjna karcianka, chodzi już za 6 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jango Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.05, 19:34 jeszcze taniej! Bohnanze kupilem za 4,5 euro w niemczech, dla porownania w polsce Bohnanza kosztuje 90pln + koszty wysylki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: Planszowe szaleństwo w Essen IP: *.atol.com.pl 24.10.05, 23:42 W Niemczech najtaniej gry mozna kupić chyba na www.amazon.de . Często robią promocje na niektóre tytuły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znekis gry w polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.05, 13:33 a ja znalazłem w nocy taką stronke która zdecydowanie polecam www.mariasz.com widac że w polsce też zaczynają myslec pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: gry w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:36 A ja polecam www.rost.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: gry w polsce IP: *.cyberbajt.pl / *.mars.cyberbajt.pl 30.10.05, 23:48 ms- wgniotło mnie w fotel, zaskoczenie dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
xhon www.planszomania.pl 07.09.06, 00:28 a ja polecam taki sklepik: <a href="www.planszomania.pl">www.planszomania.pl</a> Odpowiedz Link Zgłoś