adammickiewicz 09.12.05, 22:18 sprawdzającego i zamykającego otwarte porty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
active.x Re: jaki jest link doprogramu 09.12.05, 22:33 www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adammickiewicz Re: jaki jest link doprogramu IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:59 pięknie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żuraw portowy Re: jaki jest link doprogramu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:30 Tu możesz sprawdzić BEZ PROGRAMU: www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 potem klikasz w : PROCEED i klikasz w : ALL SERVICE PORTS i masz wynik z opisami :) Testowałem i mam tylko 1 port otwarty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adammickiewicz Re: jaki jest link doprogramu IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:43 sprawdzam -dzięki za odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: jaki jest link doprogramu IP: *.toya.net.pl 10.12.05, 20:11 Postawiłem na eksperyment - nie zainstalowałem żadnego firewalla, ani antywirusa. Z zabezpieczeń programowych mam jedynie Microsoft AntiSpy, włączona zapora rodem z Windowsa. Do tego wszystkie łaty na bieżaco i firefox do surfowania w Internecie - z konta z ograniczeniami. Wynik - 100% Stealth. Zero infekcji - skanowanie online. To daje do myślenia, zanim zainstaluje się mulące maszynę oprogramowanie. Okazuje sie, że mozna sobie radzić bez Nortonów i innych diabłów, chociaż Norton jest mojemu systemowi znany - to N.Ghost. PS. Przydatny link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: jaki jest link doprogramu IP: *.acn.waw.pl 10.12.05, 22:07 Owszem - wszystko było by pięknie, gdyby zapora systemowa była pełnym firewallem programowym (czyli filtr przychodzący + wychodzący), a problem w tym, że ona filtruje tylko wejście, natomiast pozwala się łączyć każdemu programowi bez pytania (a więc otwarta furtka dla spyware...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: jaki jest link doprogramu IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 01:33 Co do zapory to masz racje - ale mam tego świadomość. Z drugiej strony panuje nad tym, co instaluję i wystrzegam sie śmieci. AntiSpy jest poza tym ustawiony tak, by raz w ciągu doby skanował komputer. Trwa to już dwa miesiące od chwili nowej instalacji systemu i nic przykrego mnie do tej pory nie spotkało. Za to komputer żwawy jak nigdy dotąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klęska w porcie Re: jaki jest link doprogramu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 08:05 Gość portalu: caroll napisał(a): > Wynik - 100% Stealth. Wszystkie porty są takie ? To KLĘSKA !!! A nie powód do dumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: jaki jest link doprogramu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 08:17 Gość portalu: adammickiewicz napisał(a): > sprawdzam -dzięki za odzew I jaki wynik ? U mnie jest taki wynik: Results from scan of ports: 0-1055 1 Ports Open 1052 Ports Closed 3 Ports Stealth --------------------- 1056 Ports Tested The port found to be OPEN was: 139 Ports found to be STEALTH were: 580, 581, 666 Other than what is listed above, all ports are CLOSED . ---------- Ciekawe, że klikając w ten zielony kwadracik oznaczający port STEALTH mam taką oto informację: Port Authority Database Port 666 Name: doom Purpose: doom Id Software ----------------- A co ja mam wspólnego z DOOM ??? A jak u was te wyniki tego testu ? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: jaki jest link doprogramu 11.12.05, 12:22 Jak dla mnie, to ten port 666 też dziwny jakiś: tinyurl.com/bcms4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jaki jest link doprogramu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 14:13 3promile napisał: > Jak dla mnie, to ten port 666 też dziwny jakiś: Czyli ten port 666 ma taki być - skoro jest taki sam u ciebie jak i u mnie. Ale widzę, że coś dużo tych innych portów :( U mnie bez zmian i tych portów zaznaczonych jest o wiele mniej: img219.imageshack.us/img219/8247/untitled26dr.jpg Ciekawa jestem jak u innych ten test wypada :) Jak ktoś to czyta niech sprawdzi i wrzuci tu linka z obrazkiem ;) Przecież to nie żadna tajemnica - żadnych danych tu nie ma a ciekawe jest jak to wygląda z różnymi systemami. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: jaki jest link doprogramu 11.12.05, 14:49 Dużo? 21 - ftp 80 - http 443 - https 1025 - ms-svhost Odpowiedz Link Zgłoś