Dodaj do ulubionych

Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa?

IP: 212.47.183.* 17.01.06, 17:36
Gemius trafia na listy adblocka - blokuje go wiekszosc uzytkownikow lisa, wiec
pewnie zanizaja statystyki zeby sie odkuc ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Dokladnie tak ... IP: *.europe.hp.net 17.01.06, 17:39

U mnie polaczenia do Gemius sa blokcowane jako niepotrzebne marnowanie pasma ...

Do tego moj Firefox przedstawia sie jako IE zeby nie miec problemow z wieloma
      stronami napisanymi przez nieukow ktore eymagaja IE ...
      • Gość: adblock szanowni redaktorzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 17:57
        wg gemiusa to sobie mozna pasjansa ukladac a nie statystyki podawac!

tak jak przedmowcy pisza slowo GEMIUS trafia do jakze wspanialej wtyczki ADBLOCK
        i zadne jego spamerskie skrypty java nie sa uruchamiane. podobnie dzieje sie z
        ciasteczkami ktore kazdy sredniozorientowany blokuje w ustawieniach przegladarki.

napiszcie lepiej artykul czy takie szpiegowanie przez gemiusa i jego skrypty
        jest legalne albo chociaz moralne, niech sie zwykli zjadacze chleba dowiedza ze
        dzieki temu skryptowi sa tworzone statyski typu : wszedl tutaj ze strony takiej
        a takiej, jako slow kuczowych uzyl slow...

• Gość: Andrzej Ja używam lisa i mi wszystko zwis...:-) IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.06, 18:18
          IE jest dla frajerów którzy chcą być chłopcami do bicia. Ja nie mogę pozwolić
          sobie na żadne ryzyko. Pozdro dla wszystkich używających lisa i serio serio
          serio 'Niech Was Pan Bóg ma w Swojej opiece' dla używających IE. Zwłaszcza jeśli
          zdarzy wam się wpaść z danymi konta bankowego w łapy jakimś cwaniakom z .ru
          • Gość: webmaster do tego nie jest potrzebna Java... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:35
            Statystyki Gemiusa ogólnie nie grzeszą jakością... Są oparte o Java Script, a
            dane takie jak przeglądarka, strona z której wchodzimy itp. itd. mogą zostać
            zebrane bez skryptów java. Jest to troche trudniejsze technicznie ale bardziej
            miarodajne, zliczane w ten sposób są również przeglądarki tekstowe...
        • Gość: BloodKiller Re: szanowni redaktorzy IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.01.06, 20:35
          Zgadza sie, również mam gemiusa zablokowanego:)
    • poszi Czy Gemius uzywa Javascript? 17.01.06, 17:56
      Bo ja mam standardowo Javascript wyłączony, za wyjątkiem niektórych stron,
      dzięki specjalnej wtyczce do liska. To załatwia wiele problemów, poprawia
      bezpieczeństwo i wyłącza idiotyczne reklamy, które pływają po stronie. Jeśli
      Gemius używa do zliczania użytkowników Javascriptu, to mnie nie liczy.
      • Gość: adblock Re: Czy Gemius uzywa Javascript? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 17:59
        uzywa, uzywa. co wiecej kazda wieksza strona i portal uruchamiaja ich skrypty na
        swoich witrynach. np wyborcza www.gazeta.pl/info/http/gemius.js oraz
        gazeta.hit.gemius.pl/reszta smieciowatego linka
    • sneer_rg Re: Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa? 17.01.06, 18:08
      uzywałem róznych przeglądarek ale lisek jest najlepszy
    • sebastiannos Ja używam lisa:) 17.01.06, 18:12
      Pozdrawiam:)
      • Gość: calcinus Tylko lisek! :) IP: *.m.pppool.de 17.01.06, 18:27
        • Gość: Raf Re: Tylko lisek! :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.01.06, 20:08
          Hmm...mialem Firefoxa (dalej jest zainstalowany), jest naprawde dobry. Jedynie cholernie zasobozerny i niestety przez to nieraz wolny. Zwalnianie pamieci mogloby lepiej dzialac, a nie 3 zakladki i 200MB w pamieci :/ Opera pod tym wzgledem jest niedoscigniona (i te mouse gestures ;)), jednak znowu jej brakuje wtyczek i generalnie prostego ustawiania wlasnych preferencji. Jakby je tak polaczyc, ehh.... :D
    • Gość: Rex Re: Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:32
      Potwierdzam *gemius.pl* w Adblocku :)
      zero problemów, mniejsze obciążenie transferu i mniej szpiegowania
      • Gość: adblock Re: Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 20:54
        polecam wpisac tylko gemius a nie gemius.pl bo w przypadku skryptow gemiusa
        uruchamianych przez odwiedzane strony nic nie zablokujesz. np wyborcza uzywa
        adresu www.gazeta.pl/info/http/gemius.js a tak wpisujesz gemius i blokujesz
        tego pasozyta na dobre:)
        dodatkowo warto zalozyc blokade na cookies z gemiusa bo za pomoca tzw
        trace-cookie tez mozna wybadac co kto robi.
    • Gość: Zdihu Hemracek Re: Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.01.06, 23:29
      Założyłem wielkiego kondoma na komputer i wszystkie syfy mogą mi naskoczyć.
    • Gość: Wilk Wyniki XiTi -NIESTETY- roznia sie od wiekszosci st IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.01.06, 10:55
      Z naciskiem na slowo NIESTETY - popularnosc wspolczesnych przegladarek jest w statystykach XiTi zawyzona rowniez dla panstw skandynawskich czy wysp brytyjskich.
    • Gość: Rufus Jak wlaczyc ten Adblock Gemiusa? IP: 193.41.113.* 18.01.06, 11:45
      Prosze o instrukcje jako moge zablokowac Gemiusa tzn. gdzie moge uaktywnic tego
      adblocka. Korzystam jednoczesnie z IE i Firefoxa, bo np. niektóre flashowe
      animacje podlinkowane so niewidoczone dla Firefoxa tzn. jak na nie klikam to nie
      przenosza mnie tam gdzie powinny. Ktos wie czemu tak sie dzieje?

Pozdrawiam,
      Rufus
      • Gość: Logan Re: Jak wlaczyc ten Adblock Gemiusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:25
        pewnie dlatego że nie zainstalowałeś flasha dla mozilli
        www.macromedia.com/shockwave/download/alternates/ i zainstaluj. Co do
        adblocka też się upewnij czy go masz, Narzędzia ---> Rozszerzenia, jak tak to
        opcje i dodaj wpis *gemius*.

Na przyszłość www.google.pl
        • Gość: Rufus Re: Jak wlaczyc ten Adblock Gemiusa? IP: 193.41.113.* 18.01.06, 12:46
          Dzieki - Flash juz dziala tak jak powinien. A w narzedziach w zakladce
          rozszerzenia wszystko jest niaktywne poza "pobierz wiecej rozszerzen"....

• makryba Re: Jak wlaczyc ten Adblock Gemiusa? 18.01.06, 15:55
            zatem idź na addons.mozilla.org i tam szukaj Adblocka
    • Gość: 123 Re: Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa? IP: *.chello.pl 20.01.06, 10:26
      Masz całkowitą rację! Gemius jest i u mnie blokowany przez Adblocka.
      Tutaj macie jeden z najlepszych filtrów:
      www.pierceive.com/filtersetg/2005-10-31a.txt
      Trzeba to tylko zaimportować do Adblocka i 95% reklam na całym Świecie mówimy
      bye, bye. Jak wszedłem przypadkowo IE na strony polskich portali to byłem w
      szoku ile się wyświetla reklam. Tak długo używam Adblocka, że już zapomniałem o
      tak nachalnej polityce reklamodawców :)
      • asdf401 Re: Jaka jest rzeczywista popularność Firefoksa? 22.01.06, 13:20
        Działa! Dzięki za to.
        W sprawie popularności Firefoxa:
        video:
        www.rocketboom.net/video/rb_05_dec_02.mov

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka