Dodaj do ulubionych

Jak zmienić w firefox

15.03.06, 21:38
gdy pisze dużymi literami,to jest tak-
-np.Bąć,BYć, jak zmienić by wszystkie były
duże.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kalinowski11 Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 21:48
      Mam ten sam problem . Problem dotyczy tylko FF i Thunderbirda .
      W Open Office , czy np. w windowsowym notatniku wszystko jest ok .
      CO POCZąć :)
      • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 21:58
        ĆŚĘÓŁŃCSEOLN
        To z FF.
        • kalinowski11 Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:00
          jan-w napisał:

> ĆŚĘÓŁŃCSEOLN

Może coś więcej :) Co może być tego przyczyną ?
          • neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:24
            ja też mam ten problem ;) kalinowski11 pamiętam, że kiedyś się pytałeś jak go
            rozwiązać i wtedy jeszcze nie wiedziałam, że też jestem 'zarażona' ;)

jan-w no jak to robisz? ;P
            • kalinowski11 Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:29
              Może tutaj trzeba zapytać , ale już dzisiaj nie mam siły :)
              Szukałem nie znalazłem . www.mozillapl.org/forum/
              To się pojawiło po którymś uaktualnieniu FF . Jak coś znajdziecie , napiszcie :)
              Pozdrawiam .
              • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:40
                Jakbym był taki mądry, to odrazu bym napisał :-)
                Jakoś tak wyszło.
                Może wgranie polskiego pakietu językowego ?
                • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:43
                  A mi dla odmiany, nie podświetla się na fioletowo, wyspecyfikowany post w wątku
                  forum. Wszystkim innym, podobno tak. Ma ktoś pomysł ?
                  • neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:47
                    możesz rozwinąć myśl? Bo czytałam ten wątek:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=38421201
                    coś tam jest o podświetlaniu na fioletowo i znowu nawet nie wiem czy mnie coś
                    nie omija... jakie fioletowe? gdzie? ;/
                    • neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:48
                      a widzę, że już tam byłeś ;) ale ja nadal nie wiem co to te fioletowe :(
                    • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:53
                      Według powszecnie przyjętej wykładni, jeśli klikniesz na:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27529501&a=27550802
                      tytuł wskazanego postu (a= ) powinien podświetlić się na fioletowo. Pozostałe
                      na niebiesko. U mnie w IE tak jest, w FF nie. U innych tak jest zawsze. Wszelkie
                      zmiany opcji kolorystycznych (nie wsominając o odświeżaniu) przetestowałem i nic.
                      • neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:59
                        ech... Pomęczę Cię, co? ;) Nie gniewaj się ale ja po prostu nie rozumiem co ma
                        być w fiolecie. Ani w FF ani w IE nic nie jest ;/
                        img74.imageshack.us/img74/8036/fiolet1vb.jpg -> to co wskazuje strzałka?
                        • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 23:02
                          Nie gniewam się, ale sądząc po obrazku, masz jednak wyróżnienie. Zamiast
                          fioletowych, jeden czarny. Ja mam wszystko niebieskie.
                          • Gość: neder Re: Jak zmienić w firefox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:12
                            hmmm... to faktycznie dziwne. Skłonna byłam nwet uznać, ze to ustawiania w
                            kompozycjach Windowsa, ale zmieniłam na 'fabryczną' i to nic nie daje (nadal
                            jest czarne) , więc pewnie u Ciebie też nic :/ masz najnowszego firefoxa? Może
                            spróbuj poodinstalowywać rozszerzenia, zmienić motyw? Może ten (motyw) kórego
                            używasz coś 'blokuje'. No chyba, ze pracujesz na default.
                            • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 23:23
                              Mam 1.5, także trochę dodatków i blokad. Podejrzewam że zbyt dobrze bronię sie
                              przed reklamami w gazeta.pl. Nie ma absolutnie żadnych.
                              • neder Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 10:13
                                przyszło mi do głowy że najszybciej będzie to sprawdzić tworząc nowy, 'czysty'
                                profil w Firefoksie. Bez dodatkowych rozszerzeń, motywów może będzie ok.

Drugi sposób to nowe konto użytkownika (jeśli masz XP), bo nie wiem czy to
                                możliwe, ale to może jakieś ustawienia w samym systemie?

Jak nie to ja już nie mam pomysłów ;)

Powodzenia w każdym razie;)

pzdr
                                • active.x Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 23:18
                                  To co piszecie o podświetlaniu wątków na fioletowo w FF to nie bedą przypadkiem
                                  ustawienia historii:
                                  narzędzia-opcje-prywatnosć-historia-pamiętaj strony odwiedzone w ciągu
                                  ostatnich... ?
                                  • active.x Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 23:26
                                    Nie doczytałam do końca,widze że już padła taka sama odpowiedź
                                  • neder Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 23:29
                                    nie nie, bo np u mnie wątki są podświetlane na fioletowo (te odwiedzone) ale
                                    chodzi o to co na tym wątku zaznaczone strzałką:
                                    img74.imageshack.us/img74/8036/fiolet1vb.jpg
                                    i o to, że w ogóle nie jest wyróżniony post, który aktualnie jest otwarty (tzn u
                                    mnie tu jest na czarno, inni bredzą cos o fioletowych, u jana-w nie;) i jak np
                                    czytasz wątek gdzie jest 100 postów to za cholerę nie wiesz, w którym miejscu
                                    wątku jesteś. Kumasz, babe? ;)
                                    • active.x Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 00:05
                                      No juz kumam,ale u mnie wsio działa jak powinno i nic więcej nie wymyśle ponad
                                      to co już zostalo powiedziane
                                      ;-)
                                    • blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 11:28
                                      neder napisała:

> Kumasz, babe? ;)

a ja nie :)
                                      poważnie, pogubiłem się już
                                      • neder Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 12:02
                                        to Ci babe jeszcze raz wytłumaczę, ajk ja to rozumiem ;)

A więc:
                                        tak to np wygląda u mnie:
                                        img81.imageshack.us/img81/4926/14fc.jpg
                                        a tak u kogoś kto ma problem, o rozwiązanie kórego pyta (tu jan-w):
                                        img58.imageshack.us/img58/610/25bo1.jpg

O ile się nie mylę, o to własnie chodzi ;)

Jaśniej niestety nie umiem ;)

pzdr
                                        • blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 13:43
                                          no tak się trochę domyślałem, że Ci/Tobie chodzi o to o co nie chodzi jan-w :P
                                          • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:08
                                            Ci chodzi o to, co nie chodzi Jan-w. ;-)
                                            • neder Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:11
                                              > Ci chodzi o to, co nie chodzi Jan-w. ;-)

o kurczę, idę na kawę :/

Ja już jan-w nie wiedzieć o co Ci chodzić ;P

Sorry, już się nie odzywam, nie wypowiadam, bo tylko mącę.
                                              • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:22
                                                Ja tylko poprawiałem Blekota.
                                                Tobie nie chodzi o to o co mi nie chodzi, a tobie chodzi, o to co mi nie chodzi.
                                                Innymi słowami:
                                                Tobie nie chodzi o inny problem niż ja mam na myśli.
                                                Tobie chodzi o to co u mnie nie działa.
                                            • blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 21:58
                                              i tak i nie :D

ps. poprawiło się cokolwiek w tym o co Ci szło?
                                              • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 22:16
                                                Nie poprawiło się. Zrezygnowałem. Szczerze mówiąc specjalnie mi to nie
                                                przeszkadza. Pozdrawiam :-)
                                                • blekot Re: Jak zmienić w firefox 18.03.06, 10:13
                                                  to może zrób jak radziła neder - sprawdź na nowym profilu

do skrótu na pulpicie /prawy: właściwości/ dopisz -p /za cudzysłowami/ i uruchom
                                                  ff, powinno pojawić się okienko menadżera profili, załóż nowy, czysty i sprawdź
                                                • jan-w Już działa 12.04.06, 12:15
                                                  Dziś zauważyłem, że działa mi już "podświetlanie" wybranych postów.
                                                  W przeglądarce, nic nie zmieniałem. Ciekaw jestem, czy to objaw bogatego życia
                                                  wewnętrznego mojego komputera, czy jakieś ulepszenia w działaniu forum ?
                                                  • blekot Re: Już działa 12.04.06, 13:02
                                                    to pewnie Oni :D
                                          • neder Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:09
                                            Normalnie zaraz zacznę przyjmować zakłady bukmacherskie a propos tego kiedy się
                                            w końcu porozumiemy...

Teraz ja nie rozumiem ni w ząb ;/

Chodzi Ci/Tobie (haha) o to, że jan-w ma inny problem niż ten o którym ja piszę?
                                            W sensie, ze źle go zrozumiałam?

Tylko prszę mi tu wyłuszczyć problem jak:
                                            a) laikowi
                                            b) krowie na miedzy
                                            c) blondynce
                                            Powyższe (często stosowane na forum) są po to, żebyś mógł sobie wybrać komu
                                            chcesz tłumaczyć ;)

Kurczę zrobił się w sumie wątek o niczym, bo zaczęłam wprowadzać wszystkich w bład?
                                            • blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 21:57
                                              wydaję misię, że Ci/Tobie chodzi o to o co mi jednak nie chodzi, czyli jednak
                                              wychodzi, że chodzi o to samo o co chodzi jan-w

no to już jest wszystko jasne, prawda? :)

dziękuję za uwagę
              • neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:43
                haha znalazłam ;P
                www.mozillapl.org/forum/about-20823.html&highlight=wielkie+litery
                to znaczy tak mi się wydaje, bo generalnie zaliczyłam wielkie ROTFL próbując się
                czegoś dogrzebać. Ktoś zadał pytanie, w odpowiedzi odesłano go do wątku, gdzie
                ktoś inny zadał identyczne pytanie i dostał odpowiedź w postaci wątków (kilku!),
                gdzie ktoś inny zadał pytanie i w odpowiedzi dostał linki do wątków gdzie ktoś
                inny zadał takie samo pytanie... pogubiłam się ;D idę grzebać dalej.
                • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:46
                  Eksperyment pokazuje że dobrze znalazłaś. Działa Shift/Alt, nie działa z capslock.
                  A moje podświetlenie ?
                  • blekot Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 10:38
                    jeżeli chodzi ci o kolory łączy/linków to może tutaj:
                    narzędzia/opcje/ zakładka:treść i w dziale "czcionki i kolory" kliknij "kolory"
                    i tam masz opcje dot. linków, sprawdź kolory po prawej (nieb/fiolet)
                    ja mam zaptaszone wszystko prócz "podkreślania" bo mnie wnerwiało i mam
                    fioletowo jak cię mogę! :)
                    • jan-w Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 11:03
                      Próbowałem już wszystkiego. To zapewne objaw bogatego życia wewnętrznego
                      prowadzonego przez komputery. Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc. Nie jest
                      to dla mnie specjalnie uciążliwe. Żyję z większymi problemami ;-))
                    • neder Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 22:51
                      blekot a masz zaznaczone 'pozwól stronom stosować inne kolory niż ustawione
                      tutaj' (czy coś w ten deseń?)
                      • blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 10:07
                        tak
                        i mimo to wszystko jest ok
                • neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 23:01
                  No cóż wygląda na to, że trzeba się pogodzić z brakiem wielkich polskich liter i
                  stosować jakieś kombinacje Shift Alt, alt Shift, prawy lewy, lewy prawy... trudno.
                  • Gość: Darek007 do jan-w IP: *.crowley.pl 16.03.06, 11:07
                    jan-w napisał:

> Według powszecnie przyjętej wykładni, jeśli klikniesz na:
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27529501&a=27550802
                    > tytuł wskazanego postu (a= ) powinien podświetlić się na fioletowo. Pozostałe
                    > na niebiesko. U mnie w IE tak jest, w FF nie. U innych tak jest zawsze.Wszelkie
                    > zmiany opcji kolorystycznych (nie wsominając o odświeżaniu) przetestowałem i ni
                    > c.

Spróbuj w FF Narzędzia > Opcje ...> Prywatność > Historia zaznacz minimum 1
                    dzień zapamiętywania odwiedzonych stron. Powinno pomóc. A co do kolorów zastosuj
                    się do wskazówek blekota.
                    • Gość: caroll Capslock IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 13:21
                      Problem z dużymi polskimi literami w capslocku wyjaśniony - to błąd firefoksa.
                    • jan-w Re: do jan-w 16.03.06, 13:48
                      Mam 5 dni zapamiętywania i przećwiczone wszystkie opcje kolorystyczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka