ewabach1 15.03.06, 21:38 gdy pisze dużymi literami,to jest tak- -np.Bąć,BYć, jak zmienić by wszystkie były duże.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 21:48 Mam ten sam problem . Problem dotyczy tylko FF i Thunderbirda . W Open Office , czy np. w windowsowym notatniku wszystko jest ok . CO POCZąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:00 jan-w napisał: > ĆŚĘÓŁŃCSEOLN Może coś więcej :) Co może być tego przyczyną ? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:24 ja też mam ten problem ;) kalinowski11 pamiętam, że kiedyś się pytałeś jak go rozwiązać i wtedy jeszcze nie wiedziałam, że też jestem 'zarażona' ;) jan-w no jak to robisz? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:29 Może tutaj trzeba zapytać , ale już dzisiaj nie mam siły :) Szukałem nie znalazłem . www.mozillapl.org/forum/ To się pojawiło po którymś uaktualnieniu FF . Jak coś znajdziecie , napiszcie :) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:40 Jakbym był taki mądry, to odrazu bym napisał :-) Jakoś tak wyszło. Może wgranie polskiego pakietu językowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:43 A mi dla odmiany, nie podświetla się na fioletowo, wyspecyfikowany post w wątku forum. Wszystkim innym, podobno tak. Ma ktoś pomysł ? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:47 możesz rozwinąć myśl? Bo czytałam ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=38421201 coś tam jest o podświetlaniu na fioletowo i znowu nawet nie wiem czy mnie coś nie omija... jakie fioletowe? gdzie? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:48 a widzę, że już tam byłeś ;) ale ja nadal nie wiem co to te fioletowe :( Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:53 Według powszecnie przyjętej wykładni, jeśli klikniesz na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27529501&a=27550802 tytuł wskazanego postu (a= ) powinien podświetlić się na fioletowo. Pozostałe na niebiesko. U mnie w IE tak jest, w FF nie. U innych tak jest zawsze. Wszelkie zmiany opcji kolorystycznych (nie wsominając o odświeżaniu) przetestowałem i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:59 ech... Pomęczę Cię, co? ;) Nie gniewaj się ale ja po prostu nie rozumiem co ma być w fiolecie. Ani w FF ani w IE nic nie jest ;/ img74.imageshack.us/img74/8036/fiolet1vb.jpg -> to co wskazuje strzałka? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 23:02 Nie gniewam się, ale sądząc po obrazku, masz jednak wyróżnienie. Zamiast fioletowych, jeden czarny. Ja mam wszystko niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neder Re: Jak zmienić w firefox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:12 hmmm... to faktycznie dziwne. Skłonna byłam nwet uznać, ze to ustawiania w kompozycjach Windowsa, ale zmieniłam na 'fabryczną' i to nic nie daje (nadal jest czarne) , więc pewnie u Ciebie też nic :/ masz najnowszego firefoxa? Może spróbuj poodinstalowywać rozszerzenia, zmienić motyw? Może ten (motyw) kórego używasz coś 'blokuje'. No chyba, ze pracujesz na default. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 23:23 Mam 1.5, także trochę dodatków i blokad. Podejrzewam że zbyt dobrze bronię sie przed reklamami w gazeta.pl. Nie ma absolutnie żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 10:13 przyszło mi do głowy że najszybciej będzie to sprawdzić tworząc nowy, 'czysty' profil w Firefoksie. Bez dodatkowych rozszerzeń, motywów może będzie ok. Drugi sposób to nowe konto użytkownika (jeśli masz XP), bo nie wiem czy to możliwe, ale to może jakieś ustawienia w samym systemie? Jak nie to ja już nie mam pomysłów ;) Powodzenia w każdym razie;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 23:18 To co piszecie o podświetlaniu wątków na fioletowo w FF to nie bedą przypadkiem ustawienia historii: narzędzia-opcje-prywatnosć-historia-pamiętaj strony odwiedzone w ciągu ostatnich... ? Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 23:26 Nie doczytałam do końca,widze że już padła taka sama odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 23:29 nie nie, bo np u mnie wątki są podświetlane na fioletowo (te odwiedzone) ale chodzi o to co na tym wątku zaznaczone strzałką: img74.imageshack.us/img74/8036/fiolet1vb.jpg i o to, że w ogóle nie jest wyróżniony post, który aktualnie jest otwarty (tzn u mnie tu jest na czarno, inni bredzą cos o fioletowych, u jana-w nie;) i jak np czytasz wątek gdzie jest 100 postów to za cholerę nie wiesz, w którym miejscu wątku jesteś. Kumasz, babe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 00:05 No juz kumam,ale u mnie wsio działa jak powinno i nic więcej nie wymyśle ponad to co już zostalo powiedziane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 11:28 neder napisała: > Kumasz, babe? ;) a ja nie :) poważnie, pogubiłem się już Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 12:02 to Ci babe jeszcze raz wytłumaczę, ajk ja to rozumiem ;) A więc: tak to np wygląda u mnie: img81.imageshack.us/img81/4926/14fc.jpg a tak u kogoś kto ma problem, o rozwiązanie kórego pyta (tu jan-w): img58.imageshack.us/img58/610/25bo1.jpg O ile się nie mylę, o to własnie chodzi ;) Jaśniej niestety nie umiem ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 13:43 no tak się trochę domyślałem, że Ci/Tobie chodzi o to o co nie chodzi jan-w :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:08 Ci chodzi o to, co nie chodzi Jan-w. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:11 > Ci chodzi o to, co nie chodzi Jan-w. ;-) o kurczę, idę na kawę :/ Ja już jan-w nie wiedzieć o co Ci chodzić ;P Sorry, już się nie odzywam, nie wypowiadam, bo tylko mącę. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:22 Ja tylko poprawiałem Blekota. Tobie nie chodzi o to o co mi nie chodzi, a tobie chodzi, o to co mi nie chodzi. Innymi słowami: Tobie nie chodzi o inny problem niż ja mam na myśli. Tobie chodzi o to co u mnie nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 21:58 i tak i nie :D ps. poprawiło się cokolwiek w tym o co Ci szło? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 22:16 Nie poprawiło się. Zrezygnowałem. Szczerze mówiąc specjalnie mi to nie przeszkadza. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Jak zmienić w firefox 18.03.06, 10:13 to może zrób jak radziła neder - sprawdź na nowym profilu do skrótu na pulpicie /prawy: właściwości/ dopisz -p /za cudzysłowami/ i uruchom ff, powinno pojawić się okienko menadżera profili, załóż nowy, czysty i sprawdź Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Już działa 12.04.06, 12:15 Dziś zauważyłem, że działa mi już "podświetlanie" wybranych postów. W przeglądarce, nic nie zmieniałem. Ciekaw jestem, czy to objaw bogatego życia wewnętrznego mojego komputera, czy jakieś ulepszenia w działaniu forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 14:09 Normalnie zaraz zacznę przyjmować zakłady bukmacherskie a propos tego kiedy się w końcu porozumiemy... Teraz ja nie rozumiem ni w ząb ;/ Chodzi Ci/Tobie (haha) o to, że jan-w ma inny problem niż ten o którym ja piszę? W sensie, ze źle go zrozumiałam? Tylko prszę mi tu wyłuszczyć problem jak: a) laikowi b) krowie na miedzy c) blondynce Powyższe (często stosowane na forum) są po to, żebyś mógł sobie wybrać komu chcesz tłumaczyć ;) Kurczę zrobił się w sumie wątek o niczym, bo zaczęłam wprowadzać wszystkich w bład? Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Jak zmienić w firefox 17.03.06, 21:57 wydaję misię, że Ci/Tobie chodzi o to o co mi jednak nie chodzi, czyli jednak wychodzi, że chodzi o to samo o co chodzi jan-w no to już jest wszystko jasne, prawda? :) dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:43 haha znalazłam ;P www.mozillapl.org/forum/about-20823.html&highlight=wielkie+litery to znaczy tak mi się wydaje, bo generalnie zaliczyłam wielkie ROTFL próbując się czegoś dogrzebać. Ktoś zadał pytanie, w odpowiedzi odesłano go do wątku, gdzie ktoś inny zadał identyczne pytanie i dostał odpowiedź w postaci wątków (kilku!), gdzie ktoś inny zadał pytanie i w odpowiedzi dostał linki do wątków gdzie ktoś inny zadał takie samo pytanie... pogubiłam się ;D idę grzebać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 22:46 Eksperyment pokazuje że dobrze znalazłaś. Działa Shift/Alt, nie działa z capslock. A moje podświetlenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 10:38 jeżeli chodzi ci o kolory łączy/linków to może tutaj: narzędzia/opcje/ zakładka:treść i w dziale "czcionki i kolory" kliknij "kolory" i tam masz opcje dot. linków, sprawdź kolory po prawej (nieb/fiolet) ja mam zaptaszone wszystko prócz "podkreślania" bo mnie wnerwiało i mam fioletowo jak cię mogę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 11:03 Próbowałem już wszystkiego. To zapewne objaw bogatego życia wewnętrznego prowadzonego przez komputery. Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc. Nie jest to dla mnie specjalnie uciążliwe. Żyję z większymi problemami ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 16.03.06, 22:51 blekot a masz zaznaczone 'pozwól stronom stosować inne kolory niż ustawione tutaj' (czy coś w ten deseń?) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Jak zmienić w firefox 15.03.06, 23:01 No cóż wygląda na to, że trzeba się pogodzić z brakiem wielkich polskich liter i stosować jakieś kombinacje Shift Alt, alt Shift, prawy lewy, lewy prawy... trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek007 do jan-w IP: *.crowley.pl 16.03.06, 11:07 jan-w napisał: > Według powszecnie przyjętej wykładni, jeśli klikniesz na: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27529501&a=27550802 > tytuł wskazanego postu (a= ) powinien podświetlić się na fioletowo. Pozostałe > na niebiesko. U mnie w IE tak jest, w FF nie. U innych tak jest zawsze.Wszelkie > zmiany opcji kolorystycznych (nie wsominając o odświeżaniu) przetestowałem i ni > c. Spróbuj w FF Narzędzia > Opcje ...> Prywatność > Historia zaznacz minimum 1 dzień zapamiętywania odwiedzonych stron. Powinno pomóc. A co do kolorów zastosuj się do wskazówek blekota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Capslock IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 13:21 Problem z dużymi polskimi literami w capslocku wyjaśniony - to błąd firefoksa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: do jan-w 16.03.06, 13:48 Mam 5 dni zapamiętywania i przećwiczone wszystkie opcje kolorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś