Dodaj do ulubionych

internet/orange a praca zdalna

01.05.06, 15:14
Witam

Kończy mi się umowa z neostradą i najchętniej wykupiłabym internet nie
związany z kabelkiem z tego względu że często zmieniam lokum. Myślałam o
orange. Bardzo dużo jednak pracuję zdalnie i głównie do tego internet mi
potrzebny. Czy macie jakieś doświadczenia czy internet oferowany przez sieci
komórkowe bądź inny sprawdzi się w tym przypadku?

Pozdrawiam
Mka
Obserwuj wątek
    • michal714 Re: internet/orange a praca zdalna 01.05.06, 16:08
      Na pewno nie będziesz mieć takich predkości jak na nestradzie.
    • esquire Re: internet/orange a praca zdalna 01.05.06, 19:58
      i nie będziesz mogła korzystac z np. skype. Poza tym musisz miec komórke/modem który obsługuje technologię EDGE - która to dostepna jest tylko w dużych miastach (lecz nie zawsze). Poza miastem zapomnij o szybkim połaczeniu z netem, który będzie chodził tak jak na modemie.
      • hippeastrum Re: internet/orange a praca zdalna 01.05.06, 20:49
        > który obsługuje technologię EDGE - która to dostepna jest tylko w dużych
        > miastach (lecz nie zawsze). Poza miastem zapomnij o szybkim połaczeniu z
        > netem, który będzie chodził tak jak na modemie.

To niezupełnie jest tak. Wbrew pozorom zasięg EDGE'a (Orange) jest większy, niż się to Tobie zdaje - np. na trasie (kolejowej) z Poznania do Frankfurtu (Oder) w pociągu jest cały czas EDGE na pełnych parametrach. W praktyce transfer na dużych plikach może sięgać nawet do 26-29 KB/s - przed chwilą ciągnąłem (Poznań) instalkę jednego z programów, z transfer oscylował 15,5-25 KB/s.

• esquire Re: internet/orange a praca zdalna 02.05.06, 10:22
          hippeastrum napisał:
          > To niezupełnie jest tak. Wbrew pozorom zasięg EDGE'a (Orange) jest większy, niż
          > się to Tobie zdaje - np. na trasie (kolejowej) z Poznania do Frankfurtu (Oder)
          > w pociągu jest cały czas EDGE na pełnych parametrach.

Oczywiście, że są takie przypadki. Zwróciłem po prostu uwage na to żeby przed zakupem sprawdzić w jakich rejonach będzie się pracowało i czy tam jest dostepny EDGE. Ja np miałem nieraz problemy z połaczeniem sie przez EDGE na obrzeżach Wrocławia.
          • hippeastrum Re: internet/orange a praca zdalna 02.05.06, 11:15
            esquire napisał:

> Oczywiście, że są takie przypadki. Zwróciłem po prostu uwage na to żeby przed z
            > akupem sprawdzić w jakich rejonach będzie się pracowało i czy tam jest dostepny
            > EDGE. Ja np miałem nieraz problemy z połaczeniem sie przez EDGE na obrzeżach
            > Wrocławia.

Bezpośrednio po zakupie Edge'a też miałem takie problemy, ale teraz wszystko jest O.K. W gruncie rzeczy chodziło o 'wychowanie' wojego operatora i upierdliwość wobec niego - pisałem o tym bodaj w 2-3 wątkach - zresztą w co najmniej jednym też zabierałeś głos.

Pozdrawiam z Pyrlandii!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka