Dodaj do ulubionych

Który p2p najlepszy?

09.05.06, 07:29
Mam pytanie.
W gąszczu coraz to nowszych p2p nie moge się odnaleźć.
Który p2p wybrać jezeli zalezy mi głównie na pobieraniu programów i filmów
Obserwuj wątek
    • marex59 Re: Który p2p najlepszy? 09.05.06, 08:57
      Ja uzywam DC++ i jestem zadowolony
    • eizo1 Re: Który p2p najlepszy? 09.05.06, 13:46
      do niszowej muzyki tylko Sulseek
    • thunderx Re: Który p2p najlepszy? 09.05.06, 16:46
      Do najbardziej znach nalezy Siec eDonkey (klient: Emule, eDonkey) z tej sieci polecam klienta Emule, jest aktualizowany co jakis czas i ulepszany. Druga z sieci to gnutella klient (np. Shareaza) oraz trzecia z sieci to torrent. Do masowaego sciagania filmow, gier i muzyki najlepiej nadaje sie Emule (siec eDonkey) Niestety kazda siec ma swoje wady i zalety. Tak jak napisalem w siec ta sluzy do masowego sciagania, wystepuje tam system kredytow i kolejek. Jesli duzo sciagasz i komputer leci praktycznie caly czas to polecam ta siec. Wylanczajac sciaganie tracisz kolejke, a tym samym wlanczajac go ponownie czekasz od nowa cala kolejke, chyba ze masz kredyty, to wowczas przeskakujesz wyzej. Kredyty zdobywasz poprzez wysylanie, czyli im wiecej wysylasz tym wiecej dostajesz. Niestety jesli jestes za natem (wewnetrzne IP) to odradzam tego klienta. W tej sytuacji najlepszy bylby torrent. W sieci eDonkey jest najwiecej plikow, praktycznie wszystko tutaj mozesz znaleac, ma ona niestety tak jak mowilem swoje wady. W torrencie musisz zeby cos sciagnac znalezc link, a czeszto jest tak ze jest 100 czekajacych i 1 wyaylajacy , wowczas jest problem to jest minus tej sieci, plus to to ze torrent radzi sobie bez przeszkod w przypadku kiedy masz wewnetrzne IP. natomiast gnutella jest czyms w rodzaju sieci EDonkey, z tym ze jest tam o wiele mniej plikow (znacznie mniej popularna od eDonkey)zaleta jest to ze koejki sa znacznie mniejsze. Jest jeszcze sciec Fasttrack (klient Kaaza) tora stanowczo odradzam. Jejst jeszcze wiele mniejszych nie liczacych sie w tym swieci sieci P2P :) pozdrawiam
    • swawolny.diabel shareaza 09.05.06, 17:26
      Shareaza dlatego ze to multi klient. Fragmenty sciaganego pliku mozgą być
      pobierane z sieci ed2000 gnutrlla i gnutella2 a potem złożone w całośc.
      Wystarczy zaznaczyć opcje w menu i masz program który ma dostęp do najwiekszej
      ilości źródel. ze zródeł w gnutelli i gnutelli2 zaczyna sciagac prawie
      natychmiast i bardzo szybko z ed2000 ttzrba czekać jak w emule.
    • Gość: Jan Re: Który p2p najlepszy? IP: *.versanet.de 10.05.06, 15:00
      U mnie wiedze,ze na Swiecie najwiecej w kat. torrentow uzywa sie Azereusa a potem bitComet.
    • Gość: Kamil Re: Który p2p najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:33
      jablek napisał:

> W gąszczu coraz to nowszych p2p nie moge się odnaleźć

A to są jakieś NOWE P2P ???

Piszesz tak jakbyś już używał od kilku lat sieci P2P a teraz powstało 100
      innych programów i masz problem z wyborem. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka