Dodaj do ulubionych

Podlączenie eMula do sieci

IP: *.pspeng.cz 09.01.03, 16:20
Już od paru godzin staram się podlączyć programy eDonkey i eMula. EDonkey już skasowałem bo nie mam nerwów i teraz próbuję z eMulem (pisali iż jest lepszy od eDonkeya).Zwracam się do was, może wy mi pomożecie.
Zrobiłem wszystko tak jak pisało na polskich stronach o tych programach, ale ciągle mi się pokazuję napis (w eMule), że mam sprawdzić czy jestem podłączony do internetu. Gdzie to się ustawia? W preferencje /connection/ port klienta? Tam wpisałem 4661 i nic, próbowałem też numer portu, który mam w przeglądarce internetowej i też nic. Do internetu łącze się przez sieć LAN a potem proxy (chyba tak to działa - wcale się nie znam na tym jak jest co podłączone).
Dlaczego te dwa programy są tak cholernie trudne do konfiguracji. Przy instalowaniu Kazaay nie miałem z tym wcale problemów, nainstalowałem i od razu wszystko działało. Więc w czym jest problem?
Dziękuję wszystkim za radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiedom Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 09.01.03, 20:17
      Zobacz tu: www.osiol.com/emule.html
      • Gość: Mirek Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.xlan.pl / *.mikrotel.pl 10.01.03, 00:34
        Może eMule jest lepszy od eDonkeya ale mniej stabilny. Na grupie eDonkey'a jest
        mnóstwo postów o padających mułach i kłopotach z systemem. Dlatego proponuję Ci
        wrócić jednak do osła, przećwiczyć go a potem przesiąść się na muła. Jesteś w
        sieci Lan więc największym problemem jest zapewne odpowiedni port do
        komunikacji (admini je blokują). Wejdź na stronę:
        www.monter.fm/cgi-bin/connectiontest.cgi
        i potestuj porty. U mnie działają np. 22, 25, 80. Gdy znajdziesz właściwy wpisz
        go osłowi. W opcjach wyłącz proxy.
        Jak załadować serwery do eDonkey'a jest ładnie opisane na:
        www.fx4.pl/mp4_p2p_edonkey.phpPowodzenia.
        • Gość: Mirek Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.xlan.pl / *.mikrotel.pl 10.01.03, 00:40
          Co się dzieje z tymi linkami ???

www.fx4.pl/mp4_p2p_edonkey.php
        • Gość: wiedom Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 10.01.03, 09:48
          Korzystałem z osiołka, jednak przesiadłem się na emule. Nie powiedziałbym że
          emule jest mniej stabilny. U mnie działa bez zarzutu i w dodatku jest
          prostszy w obsłudze.
          Wybór należy do pytającego.
    • Gość: Papick Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.pspeng.cz 10.01.03, 12:20
      Uf,uf,uf nareszcie mi się udało i dziękuję wszystkim za rady. No może nie udało mi się skonfigurować eDonkeya, ale eMule chodzi. W eDonkeyu kiedy wpisałem numer wolnego portu, to po restarcie programu mi się wpisał inny, i tak w kółko. Więc przeszłem ne eMula.
      W związku z nim mam jeszcze pytanie - znajdę gdzieś jakość utworu w kbitach (tak jak w Kazaa) czy muszę się orientować tylko według rozmiaru pliku?
      • Gość: Mirek Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.xlan.pl / *.mikrotel.pl 10.01.03, 14:20
        Jeżeli zamierzasz ściągać pojedyńcze mp3 to Kazaa jest jednak lepsza do tego
        celu. Osioł i muł dobrze natomiast radzą sobie z albumami. Trzeba ich szukać w
        kategorii "wszystko" bo najczęściej są spakowane. W nazwie pliku często jest
        podawana jakość np: >Andrea.Bocelli..Sentimento-(By_NoTaTuS)_320Kbps.ace</a>
        Możesz założyc, że zawsze jest minimum 192kbps. Mogą się trafić inne formaty
        np.*.mpc Przyda się także plugin mp3cue do winampa bo zdarzają się albumy
        zgrane do jednego pliku mp3.
        Pozdrawiam.
        • Gość: wiedom Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 11.01.03, 00:17
          Tak jak powiedział Mirek. Najlepiej ściągać całe albumy i to te które
          udostępnia dużo osób.
          pozdrawiam
    • Gość: on Re: Podlączenie eMula do sieci IP: *.BMJ.net.pl 16.01.03, 14:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka