firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:31 (Sorry, za wcześnie wcisnęłam enter) Skończyła mi się umowa z UPC - Chello Light za 79 zł. - byłam bardzo zadowolona. Teraz oferują szybsze łącze, ale za niestety 120 zł. - to trochę drogo. Znacie może jakieś bardziej kuszące promocje? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:33 Co to znaczy oferują , nie możesz pozostać przy light ? Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:33 Dodam, że mieszkam w północnej części Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:35 Chwila, zaraz sprawdzę, bo z tego co szybko wyczytałam, teraz Light znaczy co innego niż w poprzedniej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:41 Już mam. Teraz wersja Light jest lepsza i droższa - skonczyła się super promocja Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:44 Masz jeszcze neta z chello , czy rozwiązałaś już umowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:45 Mam dostałam właśnie fakturę na wyższą kwotę Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:49 Bo zmienili Ci umowę na czas nieokreślony a wtedy jest drożej . Zadzwoń i powiedz , że chcesz przedłużyć na czas określony . Albo jeszcze lepiej wyskocz jutro do biura obsługi . Tam załatwisz to od ręki . Ja miałem podobną sytuację . Powinnaś zadzwonić jakiś miesiąc temu . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:56 To dziwne, że przy umowie na czas nieokreślony proponują wyższe ceny. W większości firm jest odwrotnie im dłuższa umowa tym lepsze warunki dla klienta. Ale nic, muszę w takim razie odwiedzić biuro obsługi klienta. Serdeczne dzięki za podpowiedź Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 21:59 Jest drożej ponieważ możesz zrezygnować za miesiąc , a tak mają Cię przez rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 22:01 Aha , jeszcze jedno teraz zmienili zasady . Jeżeli sama nie wypowiesz umowy przed upływem roku to następna nie będzie na czas określony tylko znowu na rok ... Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 22:05 Może faktycznie, ale z tego co wyczytałam Light na czas określony (12 miesięcy) i tak podrożał o 15zł - tj do 94 zł. Może jednak ktoś zna jakąś alternatywę? Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 22:09 U mnie jest napisane na rachunku małymi literkami, że jak nie wybiorę, nowej opcji z aktualnych promocji to będą naliczać opłatę "zgodnie z warunkami umowy na czas nieokreślony" I to by się zgadzało Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 22:12 84 jak masz kablówkę , 94 bez kablówki ... www.upc.pl/pdf/cennik_zbiorczy.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
firletta Re: Jaką firmę wybrac? 25.05.06, 22:23 Dzięki. Poczytam sobie o Chello Easy, bo kablówki nie potrzbuję - więc tu nie uda mi się obniżyć rachunku do 84 zł Odpowiedz Link Zgłoś
wojtyniak_p Re: Jaką firmę wybrac? 07.06.06, 09:35 Polecam www.future-net.pl warto sie zainteresowac tereaz mają jeszcze porawić łącza. z ccena jest naprawde tania pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksio Re: Jaką firmę wybrac? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 23:46 Ja mam Aster city w jednej paczce:internet 1 MB, tv kablową i telefon łącznie ok 170 zł miesięcznie. Internet działa zgodnie z umową super. Miałem poprzednio Chello, ale zrezygnowałem, ponieważ zabrakło im solidności a przede wszystkim uczciwości. Usiłowali mnie okantować na cenie usługi. Nigdy do nich nie wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtyniak_p Re: Jaką firmę wybrac? 07.06.06, 09:34 Witam, ja polecam www.future-net.pl dobre ceny bez limitów tylko jeszcze nie wszedzie jest ale siec sie rozrasta napisz do niech emial z zapytaniem odnośnie twojej lokalizacji. Ja jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Jaką firmę wybrac? IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 09:39 W konfrontacji FN vs. Aster wygrywa Aster. FN każe sobie za łącze 384kbps płacić 149 zł miesięcznie - śmiech na sali! Poza tym wygląda mi to na typową "sieć osiedlową", gdzie jak jeden z gości w podsieci zapuści P2P, to zajmuje całe pasmo, a inni nawet www nie pooglądają... Kablówki zwykle dokładnie dzielą pasmo (płacisz za 1Mbit -> masz 1Mbit i ani grama więcej, ale nie mniej), przynajmniej Aster i Chello w Warszawie (znam i używam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Jaką firmę wybrac? IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 09:59 Oops, trafiłem na jakiś dziwny cennik - mój błąd. Nie zmienia to faktu, że z podziałem pasma może być różnie, a poza tym jeszcze na 1Mbit łączu jest prywatny IP, a ja np. potrzebowałbym publicznego (fakt, większości internautów wystarcza do większości celów prywatny). Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Jesli nie Aster i Chello to co? 07.06.06, 15:12 A co wybrac jesli zadna kablowka nie ma oferty na osiedle domkow jednorodzinnych? Czy pozostaje mi tylko Neostrada, ktora ceny ma lekko zwalajace z nog... Odpowiedz Link Zgłoś