Dodaj do ulubionych

Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest?

24.08.06, 17:02
Dlaczego w google coraz mniej można znaleźć? Np. kiedyś jak wpisywałem kilka
wyrazów to wyświetlał sie wynik najpierw taki który zawiera wszystkie te
wyrazy i potem coraz to mniej dokładne trafienia. Teraz jak szukam np. x y z
to często jest tak że znajduje i podświetla tylko y , a x z tak jakby nigdzie
w internecie nie było (mimo, że zdanie x y z jest obecne w internecie, tylko
google tego nie widzi). O co tu chodzi? czy wszechobecne pozycjonowanie
niszczy praktyczność googla?
Obserwuj wątek
    • r_ed Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 24.08.06, 17:15
      Mozesz podac jakis przyklad?
      • Gość: sc Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 17:41
        Tak na poczekaniu np. wpisując dość popularny idiom "for all the world like" -
        pierwszy w całości pasujący wynik znajduje się na 5 stronie, a wcześniej są
        jakieś bzdury z samym like czy world. Jak znajde inne przykłady to podam.
        • Gość: sc Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 17:42
          Kolejny pasujący do całego hasła wynik jest na stronie 9 - w ten sposób niczego
          sie nie znajdzie.
          • r_ed Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 24.08.06, 17:57
            W takim razie mowimy tu chyba o metodzie szukania. W powyzszym przypadku Google
            nie wie przeciez czy chodzi o idiom, czy po prostu o to zeby wszystkie te slowa
            byly na stronie. Jesli wpiszesz w wyszukiwarke:
            idiom "for all the world like"
            to raczej nie bedzie problemu z wynikami.
            • Gość: sc Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 18:22
              No wiesz, ale jak dopisze słowo idiom to wówczas pojawią sie wyniki z różnych
              słowników, a mnie np. interesuje użycie jego w różnych sytuacjach (np. na
              forach, artykułach itp.)
              • Gość: Tomek Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:58
                Jeżeli wpisujesz for all the world like google myśli, że szukasz wszystkich
                tych wyrazów jak najczęściej występujących na stronie, nie wie, że chodzi ci o
                cały zwrot. Wpisz "for all the world like" (z cudzysłowami) i otrzymasz to co
                chcesz.
                Można jeszcze używać + i - aby ograniczać wyniki w googlu. + przed wyrazem
                zmusi google aby wyświetlił tylko te strony, na któych wyraz występuje na
                pewno, np: książka +cena (normalnie google wyszukałoby strony z oboma wyrazami,
                potem tylko z ksiązka i tylko z cena. + sprawi, że nie wyświetlą się strony
                tylko z książka). - zabroni wyświetlać strony z określonym wyrazem (wpisując
                książka -cena sprawi, że raczej nie trafimy na strony księgarni).
                • Gość: Test Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.08.06, 00:50
                  Gugiel nie ma +, domsylnie szuka wszystkich wyrazow.
                  • Gość: A\ Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: 65.197.242.* 25.08.06, 07:43
                    Nieprawda. Niektore, czesto wystepujace, ignoruje, inforujac o tym.

Pozdrawiam,
                    Aifargotamenik
                    • kszynka Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 07:46
                      pozycjonowanie = linkowanie = wyniki googla
                      przykład?
                      wpisz w google np.: "kretyn", "pedofil", "prasia grypa"
                      :-)
                • tydel Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 09:43
                  w google + jest domyślny, wpis książka cena jest tożsamy z wpisem
                  ksiązka+cena
            • koszalek_opalek1 Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 11:16
              > W takim razie mowimy tu chyba o metodzie szukania. W powyzszym przypadku Google
              > nie wie przeciez czy chodzi o idiom, czy po prostu o to zeby wszystkie te slowa
              > byly na stronie. Jesli wpiszesz w wyszukiwarke:
              > idiom "for all the world like"
              > to raczej nie bedzie problemu z wynikami.

Dokładnie. W razie czego doczytaj wskazówki Googla jak szukać - jest dużo opcji...
        • Gość: polo Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:21
          To przecież banał!
          Jak się chce żeby wyszukiwarka szukała stron z całym wyrażeniem trzeba je wziąć w cudzysłów, np.:
          wpisanie hasła moja mama powoduje, że pokazą się strony z wyrazwem moja i srtrony z wyrazem mama i strony z wyrażeniem moja mama.
          W dugim przypadku wpisujemy :"moja mama" co powoduje, że wyszykiwarka wyświetli nam od razu strony z całym wyrażeniem moja mama
        • jelon_p Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 17:56
          Ja najlepsze rezultaty otrzymałem pytając o: for all the world like idiom
          Użycie cudzysłowa pomogło tylko częściowo - znalazłem użycia natomast brak opisu.
          • Gość: blahblah The Google Hackers Guide IP: *.pro.lama.net.pl 25.08.06, 22:02
            Dla chcących dowiecieć się więcej:
            johnny.ihackstuff.com/security/premium/The_Google_Hackers_Guide_v1.0.pdf
    • jan-w Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 24.08.06, 17:57
      A czy wpisujesz tą frazę w cudzysłowie ? Czy zapoznałeś się z zasadami zadwania
      pytań wyszukiwarce ?
      • tipp01 Re: Daj inny przykład 24.08.06, 21:01
        Bo problem z tym jednym sforumułowaniem nie musi akurat oznaczać "pogorszenia
        się google". Ale może taki jakiś bardziej konkretny przykład, bo można urządzić
        zawody: kto znajdzie sformułowanie z którym w google są największe problemy.
        • Gość: Krzysiek69x2 Re: Daj inny przykład IP: 212.244.63.* 25.08.06, 09:53
          www.google.pl/intl/pl/help/basics.html
          pozdrawiam
          Kris
          • tipp01 Re: Daj inny przykład 25.08.06, 11:43
            Jak się okazuje nawet tak prosta wyszukiwarka może kogoś przerastać.
            • Gość: bjorn Re: Daj inny przykład IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:14
              Jak się okazuje nawet w tak neutralnym temacie znajdzie się zakompleksiony
              koleś, który chce tylko innych obrażać.
              • tipp01 Re: Daj inny przykład 25.08.06, 15:34
                Gość portalu: bjorn napisał(a):

> Jak się okazuje nawet w tak neutralnym temacie znajdzie się zakompleksiony
                > koleś, który chce tylko innych obrażać.

Zdaje się, że to Ty masz jakiś problem w tym temacie hehe
                Freudysta z Koziej Wólki...
                • Gość: bjorn Re: Daj inny przykład IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:38
                  Nie będę z Tobą rozmawiał, sam udowadniasz, na jakim poziomie egzystujesz. Nie
                  będę Cię obrażał, bo nie mam ochoty. Warto dyskutować z mądrzejszymi, bo tylko
                  wtedy można się czegoś dowiedzieć - polecam. Rozmawiając z Tobą niczego raczej
                  się nie naucze, więc żegnam
                  • tipp01 Re: Daj inny przykład 25.08.06, 15:41
                    Gość portalu: bjorn napisał(a):

> Nie będę z Tobą rozmawiał, sam udowadniasz, na jakim poziomie egzystujesz.
                    Nie
                    > będę Cię obrażał, bo nie mam ochoty. Warto dyskutować z mądrzejszymi, bo
                    tylko
                    > wtedy można się czegoś dowiedzieć - polecam. Rozmawiając z Tobą niczego
                    raczej
                    > się nie naucze, więc żegnam

histeryk (nie traktuj tego jako złośliwość)

EOT
                    • Gość: bjorn Re: Daj inny przykład IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:42
                      Już trochę lepiej, ale zauważ, że dalej mnie obrażasz (histeryk). pozdrawiam
            • jelon_p Re: Daj inny przykład 25.08.06, 17:57
              Zapewniam Cię, że ta wyszukiwarka wcale nie jest prosta ;)
              • tipp01 Re: Daj inny przykład 25.08.06, 20:03
                jelon_p napisał:

> Zapewniam Cię, że ta wyszukiwarka wcale nie jest prosta ;)

A co masz na myśli: sposób działania czy opcje wyszukiwania?
      • Gość: Logik Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 24.08.06, 21:02
        Np. takich: jak ma się pojawić cała fraza, to trzeba wziąć ją w cudzysłów, jak wszystkie wyrazy, to każdy trzeba poprzedzić znakiem +, a jak ma jakiegoś wyrazu nie być, to poprzedzić znakiem - (minus).
        • Gość: Kogucior Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.e-wro.net.pl 24.08.06, 21:19
          a wystarczy poszperac w helpie a pozniej zakladac post :)
          • Gość: bjorn Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:17
            No ale przecież forum jest miejscem, gdzie się dyskutuje. Nikt Ci nie każe
            odpowiadać na posty, nie siedzą tez informacje na Twoim serwerze, nie płacisz
            za pojemnosć tych dysków, więc co Ci szkodzi, że autor zadaje pytanie?
            pozdrawiam
    • Gość: xxx222 Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:35
      > google tego nie widzi). O co tu chodzi? czy wszechobecne pozycjonowanie
      > niszczy praktyczność googla?

Jest to prawda. Zależnie od popularności danego hasła (wśród klientów
      biznesowych), prawdziwy wynik potrafi być czasem dość daleko.
      • Gość: jaceek o co chodzi z tym pozycjonowaniem? IP: 212.160.172.* 25.08.06, 08:32
        Jak można się czepiać pozycjonowania? Każda wyszukiwarka ma jakiś mechanizm
        pozycjonowania. Można go używać świadomie bądź nieświadomie. Rozumiem
        krytykę "źle działającego pozycjonowania", ale krytyka pozycjonowania jako
        takiego pachnie mi niezrozumieniem znaczenia tego słowa przez autora krytyki...
        • Gość: jan Ma racje, pozycjonowanie to duze nieporozumienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:51
          Google w pierwszej kolejnosci kieruje sie iloscia linkow do danej strony z
          innych stron, a nie trafnoscia. Dlatego tyle ludzi wpisuje jakies bzdury na tym
          forum tylko dlatego, ze w stopce ma link do swojej strony. Owszem takie
          kryterium tez jest konieczne ale powinno miec znacznie mniejszy priorytet.
    • Gość: The.Libertarian Wpisz pacanie w cudzyslowie... IP: *.nwrk.east.verizon.net 24.08.06, 21:45
      for all the world like
      Po pierwsze ezeli wpisujesz bez cudzyslowu to "for" i "the" nie beda
      uwzglenione, a pozostale trzy slowa nie musza byc obok siebie, wiec nie
      koniecznie bedzie je wszystkie widac w preview.
      Jezeli natomiast wpiszesz "for all the world like" w cudzyslowie, to dostaniesz
      kupe stron z tymze wlasnie sformulowaniem.
      To nie wina google ze ma pajacow zamiast uzytkownikow...
      • jeszcze_dzis Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... 24.08.06, 21:52
        Napisane tekstu w cudzyslowiu nie zawsze cos zmienia. Wez naprzyklad tekst "I
        got a preview of the forthcoming web IM system Wablet". Wpisz go w google z i
        bez cudzyslowia ... nic nie znajdzie. A wpisz w yahoo.com i odrazu sie ukarze.
        Google sie pogorszylo zgadzam sie!
        • Gość: jaceek Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... IP: 212.160.172.* 25.08.06, 08:28
          A jak go ukarzesz jak ci ukaże nie to co zechcesz?
        • anj74 Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... 25.08.06, 09:10
          Ja mam 29 wyników
          • megasceptyk Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... 25.08.06, 09:29
            Ja też mam 29 wyników. Dodam, że może przeglądarka pamiętać coockie i zrobić ci w tle preferencje wyszukiwania. Było coś takiego jak "moje google" czy coś. Ja to wyłączyłem.
        • guru_ji Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... 25.08.06, 09:26
          Fraza "I got a preview of the forthcoming web IM system Wablet" liczy sobie 11
          elementów--w danym wypadku 11 wyrazów. Google pozwala tylko na 10 (jedno z
          ograniczeń, które pozwala na wydajność i szybkość). O dziwo, w danym wypadku,
          wbrew temu co mówisz, wszystko jedno Google pokazał 5 wyników, opraz powiadomił,
          że je wybrał spośród 29. Ba, znalazł nawet frazę "logo I got a preview of the
          forthcoming web IM system Wablet yesterday".

Ogólna metoda oszczędzania słów polega na zastępowaniu nieciekawych słów
          gwiazdką, bo gwiazdki nie wlicząją się do 10. Dla powyższej frazy z 13 słów
          można szukać wyrażenia googlowskiego "logo * got * preview * * forthcoming web
          IM system Wablet yesterday", które liczy się w googlu jako 9 słów. (Pamiętaj o
          cudzysłowiu).
        • mbucz Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... 25.08.06, 09:27
          www.google.pl/search?sourceid=firefox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%22I%20got%20a%20preview%20of%20the%20forthcoming%20web%20IM%20system%20Wablet%22
      • Gość: bjorn Re: Wpisz pacanie w cudzyslowie... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:20
        Następny zakompleksiony zajmujący się obrażaniem innych. Przecież pisali to już
        wiele razy, nie umiesz czytać? A przecież jesteś taki mądry...
    • redchili Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 24.08.06, 22:01
      Zależy m.in. od tego, który aktualnie Data Center googla ci wskoczy. Niektóre
      działają całkiem sprawnie, inne z kolei dławią się nadmiarem danych i serwują
      całkowicie przypadkowe wyniki. Łatwo zresztą sprawdzić - wystarczy tę samą frazę
      wyszukać np. na www.google.pl i 72.14.207.104/ (czyli jeden z DC
      googla). Ciekawe rzeczy się dzieją, naprawdę ciekawe...
      Niezaleznie od tego wciąż odchodzi wielkie majstrowanie przy googlach. Część
      infrastruktury działa na nowych algorytmach, część na starych. Nie sprzyja to
      rzetelności wyników wyszukiwania, delikatnie mówiąc. Ale o tym lepiej nie
      mówić... ;) Wszyscy przecież wierzą w googla bez zastrzeżeń ;D;D;D
    • Gość: infoholik na przyklad hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 23:22
      oczywiscie
      prosty przyklad

chce dowiedziec sie czegos o hotelu, na przyklad hotelu xyz w istambule w turcji

zakladammy ze wiekszosc hoteli na swiecie ma swoje strony domowe

wpisuje "hotel xyz istanbul" w google

i co?
      na pierwszych 10 stronach strony firm posrediczaccyh biur podrozy i roznych
      innych smieci

szansa na trafienie na strone domowa hotelu nikla

no chyba ze macie na to jakis sposob :)

subiektywne wrazenie (bo pamiec zawodzi) ze kiedys bylo lepiej/latwiej, wiec
      pieprzyc to pozycjonowanie!! :)
      • jan-w Re: na przyklad hotele 25.08.06, 00:02
        +xyz +istnbul +hotel
    • Gość: Domek Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.chello.pl 25.08.06, 00:05
      Noo, panie, kiedyś to w ogóle wszystko było lepsze. Jedzenie smaczniejsze,
      komputery szybsze, Google lepsze. A teraz... eh, nic, tylko umrzeć. Świat
      schodzi na psy, potwierdzam.
      • asd616 Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 00:28
        Bo kiedyś Google dawało lepsze wyniki. A teraz wyrzuca wypozycjonowane śmieci i wolno/mało indeksuje.
        • Gość: elo Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 01:04
          żeby dało się coś wypozycjonować do google musi zaindeksować miliony stron,
          raczej szybko niż wolno, więc w praktyce: pozycjonowanie = szybko i dużo indeksować
          • Gość: roo Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.08.06, 06:20
            znasz hakia.com? To dziwne urzadzenie.I moze troche lepiej zrozumie o co Ci
            chodzi choc na razie jest tylko w wersji Beta.
        • Gość: bjorn Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:27
          Myślę, że to raczej ogólnie internet jest coraz bardziej zaśmiecony. Stron jest
          coraz więcej. Napewno nie jest to jedyny czynnik, ale przypuszczam, że dosyć
          istotny.
    • Gość: ifka Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.attu.pl 25.08.06, 06:52
      Ja też mogę podać przykład: próbowałam znaleźć informację o tej porwanej
      dziewczynce, która odnalazła się po dziesięciu latach. Po wpisaniu: Natascha
      Kampusch (z zaznaczeniem tylko polskich stron) google nie znalazło NIC. Choć
      chwilę wcześniej czytałam artykuł z tym sformułowaniem na gazeta.pl. :)))
      • r_ed Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 08:56
        Podaj link do tego artykulu na gazecie ...
        • Gość: ifka Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.attu.pl 25.08.06, 10:09
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3570964.html
          • r_ed Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 10:44
            To jest artykul chyba z wczorajszego dnia??? Widocznie google jeszcze go nie
            zaindeksowalo ...
            • Gość: ojciec Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:40
              Bardzo prosta przyczyna: wyszukiwarki indeksują strony w zależności od wielu
              parametrów. Niektóre strony (np. ze złożonymi adresami URL) indeksowane są raz
              na rok, inne zaś (np. gazeta, onet, wp) będą indeksowane regularnie - co 2-3
              dni, co tydzień, itp....

To zupełnie normalne że wczorajszy artykuł z WP czy Gazety nie jest jeszcze
              zindeksowany w Google czy innej wyszukiwarce.

Pozdrawiam,
      • Gość: Lakatoia Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: 193.59.172.* 25.08.06, 14:51
        Bo Google ma opóźnienie sięgające - jak wynika z moich doświadczeń - czasem
        nawet dwóch miesięcy... Artykuły o tej dziewczynce pokaże ci pewnie za parę
        tygodni.
        Znacznie szybsze jest Yahoo, ale tez nie działa jak błyskawica - trzeba trochę
        odczekać. Ale jest także mniej dokładne (choć zdarza się, że Google jakiejś
        strony nie widzi, a Yahoo owszem).
    • Gość: B Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 25.08.06, 09:14
      To nie Google jest gorsze tylko jego użytkownicy. Dzieci Neostrady nie wiedzą o
      tym, że można stosować "" + - intext: ext: site: itd.
      • Gość: bjorn Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:31
        Odezwało się Dziecię Faxmodemu. Przecież w google + jest automatyczny, o czym
        wcześniej pisali. Jakbyś się wypowiadał nie obrażając innych, sam bym nie
        ripostował. Skąd w Tobie ta agresja? Zastanawiałeś się?
        • Gość: B Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 28.08.06, 07:57
          Uraziłem Cię? Zacząłeś przygodę z netem od Neo - nie moja w tym wina. Widzę,że
          masz probley osobowościowe, bo z innych postów wynika, że krytykę kierowaną do
          bliżej nieokreślonej i teoretycznej grupy odbierasz osobiście.
          Co do rewelacji z automatycznym + to chyba najłątwiej jest to sprawdzić na
          przyładzie, ale po co się męczyć, skoro INNI już wcześniej to napisali.
          Ogólnie zbytnio się utożsamiasz z INNYMI. Moja agresja jest wynikiem obcowania z
          ludżmi, którzy nie powinni nigdy w życiu poznaćznaczenia słowa post.
    • Gość: krzysiek69x2 Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: 212.244.63.* 25.08.06, 09:54
      www.google.pl/intl/pl/help/basics.html
      Sorry, nie do tej odp. nawiazalem
      Kris
    • Gość: Robert Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:00
      Tak to prawda. Ale nie ma potrzeby używać akurat googli. Lepsze efekty daje Yahoo!!
      • r_ed Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 10:02
        > Tak to prawda. Ale nie ma potrzeby używać akurat googli. Lepsze efekty daje
        > Yahoo!!

Na jakiej podstawie tak wnioskujesz?
        • Gość: bjorn Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:33
          To się nazywa subiektywne odczucia hehe. Po prostu bardziej je lubi i tyle.
    • Gość: Gladiusz Re: Jeśli nie Google i nie... Yahoo ??? IP: *.autocom.pl 25.08.06, 10:22
      To co, znacie jakieś mniej popularne a dobre wyszukiwarki ?
      Jaka jest wasza opinia np o www.a9.com ?
      • Gość: aluś Re: Jeśli nie Google i nie... Yahoo ??? IP: *.devs.futuro.pl 25.08.06, 10:33
        www.clusty.com
        lepsza niz google :)
        • redchili Re: Jeśli nie Google i nie... Yahoo ??? 25.08.06, 11:44
          Nie wiem, na jakiej podstawie tak uważasz - jeżeli pokazuje wyniki sprzed roku,
          połtora to raczej ciężko mieć do niej zaufanie. Najwyraźniej clusty indeksuje
          raz, a potem już w ogóle do zindeksowanych stron nie wraca... :)
    • Gość: morg Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: 80.54.62.* 25.08.06, 10:39
      Do pornosow sa inne wyszukiwarki.
      • Gość: bubu Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:02
        hmm.. a jakie są dobre wyszukiwarki do pornosów? :)
        • Gość: bjorn Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:35
          Wyszukiwarki nic nie dadzą bo to jest wszystko płatne. Może raczej kazy muły
          itp? potwierdzam, że dają radę;) pozdrawiam hehe
    • Gość: titta Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.botany.gu.se 25.08.06, 11:13
      Cudzyslow ew. wyszukiwanie zaawansowane (jak chcesz wszystkie slowa a nie sa
      one fraza).
    • Gość: R Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:41
      Na przykład na zapytanie +Kingston +TravelLite +driver +"Windows 98" w
      pierwszych 100 odpowiedziach nie ma strony producenta :) tylko sami sprzedawcy.
      Wiadomo, linki sponsorowane :)))
      • Gość: ojciec Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:46
        Linki sponsorowane są niezależne od wyników wyszukiwarki (w takim sensie, że nie
        włażą między zwykłe wyniki i nie możesz kupić pozycji dla swojej strony wśród
        normalnych wyników).

Pozdrawiam,
        • Gość: bjorn Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 15:41
          Faktycznie linki sponsorowane są obok, ale przecież żaden problem poustawiać to
          tak, aby wyswietlał konkretne strony. Nie powinno się oskarżać bez dowodów, ale
          musisz przyznać, że pole do popisu dla korupcji (czy może raczej manipulacji -
          ładniej brzmi) tu jest całkiem spore
    • mjvg Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 12:22
      W pierwszej kolejnosci Google podaje linki sponsorowane, ktorych jest oczywiscie
      coraz wiecej, bo jak goscie placa za reklame to chca ja miec na pierwszym miejscu.
      Jesli szukasz calego zdania to musisz pojsc na wyszukiwanie zaawansowane i tam
      wpisac w odpowiednia rubryke, jesli nie to ujmij szukane zdanie w cydzyslow to
      Google nie bedzie podawal pojedynczych wyrazow.
      Pozdrawiam.
      Mimi
      • Gość: ojciec Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:48
        Patrz mój post powyżej dotyczący linków sponsorowanych...

Pozdrawiam,
    • Gość: adaś54321 Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 12:23
      Polecam książkę O'Reilly Google Hacks tam masz fajnie opisane wszystkie możliwości google o którzych pewnie większość użytkowników wogóle nie wiedziała. Jest tam sporo różnych funkcji i przełączników które można użyć do wyszukiwania, wtedy na pewno znajdziesz to czego szukasz:)

--
      coś dla Panów - Jak podrywać kobiety www.jakpodrywac.info
    • rudy_rudolf guglu popraw się 25.08.06, 14:56
      myślę, że i tak gugiel jest najlepszy z tego co mamy do wyboru

zrelaksuj się na
      www.asiaq.pl
      • tentamten emuli lepsze 25.08.06, 15:24
        zdecydowanie polecam nie google a emulti

www.emulti.pl
        • tentamten Re: emuli lepsze 25.08.06, 15:27
          heh
          sorry, to nie była freudowska pomyłka
          nic sie mie muli
          ;P
          miało być emulti
          • Gość: pedro Re: emuli lepsze IP: *.autocom.pl 25.08.06, 15:46
            taaaaa to chyba jakiś żart co to za dziadostwo już 40 sekund czekam na wynik w tym czasie znalazłem przez google patrze na emulti i dalej coś robi co to za syyyyyyfffffffff to w ogóle działa ??
            • Gość: . Re: emuli lepsze IP: *.aster.pl 25.08.06, 19:10
              nie idzie o czas tylko o sposób brania rekordów.
              co to kur... jest 40 sekund jeśli emulti korzysta jednocześnie z kilku wyszukiwarek.
              nie jest wyszukiwarką, a multiwyszukiwarką

heh, mądrala sie znalazł. pogratulować rozumu.
              • Gość: albeut Re: emuli lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 18:44
                użytkownika mało obchodzi czy to jest multiwyszukiwarka czy może sokowirówka.
                Przede wszystkim ma spełniać swoje zadanie. Emulti tego nie robi. Wolno sie
                otwiera, powolnie szuka i wyswietla reklamy na pol ekranu...
                Podsumowując jedna wielka ku..
    • cogar Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 20:32
      chybko kompletnei nie wiesz oczym piszesz W googlu zindexowanych jest o wiele
      wiecej stron niż 5 lat temu i zmieniło sie troszke ich pozycjowowanie Jak
      szukasz informacji która zawiera tak nieznaczące wyrazy jak for all the world to
      zastanów sie ile takich rzeczy może być na stronach ?! Poczytaj jak szukać w googlu

www.iplay.pl/otaguj,iplay,ranking.html
    • e-nonim Re: Google jest coraz gorszy - dlaczego tak jest? 25.08.06, 20:43
      Ja zauważyłem, że jak coś wyszukuję to jak np. otwieram 10 stron to 5 z nich zawiera błąd 404. To tak jakby google nie aktualizowało bazy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka