27.08.06, 17:25
Co to jest messenger? Czy to po prostu komunikator czy czymś się różni?
Obserwuj wątek
    • r0ger Re: messenger 27.08.06, 17:49
      Od "normalnyc"h komunikatorów różni się tym, że nachalnie włącza się podczas każdego uruchomienia Outlooka czy OE, a także często podczas startów windows mimo wyłączenia autostartu. Zablokować czy odinstalować toto w XP Home jest niemożliwością bez grzebania w rejestrze. W XP Pro jest nieco łatwiej.
      Jest jeszcze jedna drobna różnica - w Polsce są jedynie śladowe ilości użytkowników.
      • kell99 Re: messenger 27.08.06, 18:11
        bo to taki dziwny kraj... gg i inne pl wynalazki to msn wyprzedza o lata
        swietlne. wersja live jakkolwiek by nie byla kobylasta to jest calkiem milym
        programem. no ale niektorzy wola gg z wscibskimi reklamami gdzie tylko sie da.
        • r0ger Re: messenger 28.08.06, 21:09
          kell99 napisał:

> bo to taki dziwny kraj... gg i inne pl wynalazki to msn wyprzedza o lata
          > swietlne. wersja live jakkolwiek by nie byla kobylasta to jest calkiem milym
          > programem. no ale niektorzy wola gg z wscibskimi reklamami gdzie tylko sie da.

Czemu zaraz reklamami? Wystarczy Konnekt, czy Miranda i żadnych reklam nie ma.
      • t-800 Re: messenger 27.08.06, 19:06
        r0ger napisał:

> wyłączenia autostartu. Zablokować czy odinstalować toto w XP Home jest niemożl
        > iwością bez grzebania w rejestrze. W XP Pro jest nieco łatwiej.

Start -> Uruchom:
        RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove
        • wanda43 Re: messenger 28.08.06, 16:37
          t-800 napisz troche jaśniej.Tez chetnie bym toto wywalila,bo dziala mi na nerwy.
          • Gość: T-800 Re: messenger IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.08.06, 16:39
            Start -> Uruchom.

Wklejasz to:
            RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

Wciskasz OK. Jeśli pojawi się jakiś komunikat (z błędem), to też wciśnij OK.
            • r0ger Re: messenger 28.08.06, 21:05
              Ja wiem jak usunąć messengera. Była prośba o opinię, więc wyraziłem swoją.
            • wanda43 Re: messenger 28.08.06, 23:19
              dzieki,poszedł w ....diabły
    • presentation1 Re: messenger 28.08.06, 21:24
      Ja korzystam z MSN Messanger i go chwale.Kontaktuje sie z bratem z USA.Dobry
      obraz i dzwiek.Mozesz takze przesylac co nieco jak zdjecia czy filmy a nawet
      programy.Mam Windows live Messanger.Uzywam MSN juz kilka lat
      • presentation1 Re: messenger 28.08.06, 21:27
        Moj start komputerra to msn , wiec kontroluje automatycznie kto ze znajomych
        czy rodziny jest online.To w ogole nie przeszkadza.Nawet gdy grasz wyjdzie ci z
        boku informacja ze ktos jest online.Bez porownania do gg.Inny swiat
        • r0ger Re: messenger 31.08.06, 17:23
          presentation1 napisał:

> Moj start komputerra to msn , wiec kontroluje automatycznie kto ze znajomych
          > czy rodziny jest online.To w ogole nie przeszkadza.Nawet gdy grasz wyjdzie ci z
          >
          > boku informacja ze ktos jest online.Bez porownania do gg.Inny swiat

Bo w GG (konnekt lub miranda) nie wyjdzie? Rzeczywiście, inny świat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka