adiemus6 25.09.06, 10:01 Mam zamiar przejsc na uslugi UPC dokladnie chodzi mi o uslugi internetowe. Napiszcie co sadzicie o ich uslugach (wzystkie za i przeciw). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: UPC czy warto? 25.09.06, 10:04 Moim zdaniem warto, ale poczytaj sam :) tiny.pl/7sq8 Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaria1906 Re: UPC czy warto? IP: 193.71.163.* 28.09.06, 23:03 naprawde warto !!!!! przez 4 lata mialem moze w sumie 10 godz przerwy w dostawie neta. a bodaj rok temu zalalem piwem medem i byly fajerwerki , myslalem ze tak jak w umowie pisze bede bulil kaske za niego a tu mila niespodzianka nic a nic mnie to nie kosztowalo , mimo ze na zleceniu serwisant mial napisane "zalanie piwem" hihi tak powiedzialem konsultantce Odpowiedz Link Zgłoś
adiemus6 Re: UPC czy warto? 30.09.06, 20:35 Dzieki kolego. Podoba mi sie to zalanie piwem bo ja jestem smakoszem zlocistego trunku i moze sie przudac ta informacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLeks Re: UPC czy warto? IP: *.aster.pl 29.09.06, 15:46 Miałem internet tej firmy. Nigdy nie miałem tej szybkości jaką deklarowali. Cenę podniesli bez uprzedzenia. Zrezygnowałem. Korzystam z Aster City. Wszystko działa jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: UPC czy warto? IP: *.aster.pl 30.09.06, 10:39 Witam wydaje mi sie ze to zaezy od potrzeb. jak wiadomo UPC ma limity wiec jezeli bedziesz duzo korzystal i ściągal to na nic ci ich net. Moj chlpak ma UPC i jest zadowolony ale on tylko maile czasem wysyla, ja mam Aster bo korzystam duzo i tez jestem zadowolona... w gruncie rzeczy nic ci nie poradzilam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
adiemus6 Re: UPC czy warto? 30.09.06, 20:38 Dzieki Kasia. Ja nie jestem wymagajacy co do internetu i skoro Twoj chlopak jest zadowolony to ja chyba tez bede. Odpowiedz Link Zgłoś
adiemus6 Re: UPC czy warto? 30.09.06, 20:40 Aha jeszcze jedno - moze Twoj chlopak mi napisze swoje opinie o UPC? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiecka Re: UPC czy warto? 01.10.06, 14:54 jak mowilam bardzo rzadko korzysta z netu wiec moze byc ciezko :] ma upc od ok 5 m-cy, raz mial awarie, ale one wszedzie sie zdarzaja - no ja nie mialam a mam uslugi aster od 2003 ale jak wiadomo i mnie pewnie to spotka ;] a co konkretnie chcesz wedziec? napisz, zapytam go i odpisze Odpowiedz Link Zgłoś
adiemus6 Re: UPC czy warto? 01.10.06, 15:40 Jak mowisz ze od 5-ciu m-cy mial jedna usterke to mysle ze to jest b.dobry wynik jak na dostawce internetu mysle ze mnie tym uspokoilas:-) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: UPC czy warto? IP: *.aster.pl 02.10.06, 12:29 w razie czego zawsze sa reklamacje i inni operatorzy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 15.11.06, 15:51 1. UPC zwiększyło limity i to znacznie np do 50GB - to już jak nie limit 2. cena cena cena Aster jest znacnie droższe od UPC 3. mam Aster bo nie mam wyboru na budynku, wiem tez jak działa UPC mimo mojej sympatii do Aster - warto wejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 15.11.06, 21:33 mialem juz UPC a teraz mam Aster i Internet chodzi mi o niebo lepiej wlasnie w Aster a z cenami to jest podobnie bo w obu firmach sa rozne promocje i ja np wpasowalem sie na taka promocje i teraz mam taniej niz mialem wczesniej w UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: UPC czy warto? 15.11.06, 22:11 Fagas, jesteś dyżurnym zachwalaczem Aster. Ile masz od posta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 15.11.06, 22:45 nie dosc, ze nic nie dostaje to jeszcze musze placic :-) a tak na powaznie to naprawde do szalu mnie doprowadzaly te ich predkosci w upc tzn zawsze bylo duzo, duzo mniej niz napisane w umowie nie mowiac o ciaglych przestojach, awariach itp. Pewnie tez zalezy to od lokalizacji ale ja naprawde zadowolony jestem dopiero teraz ale zadowolony tylko z internetu bo tv fajniejsza byla w UPC Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: UPC czy warto? 16.11.06, 10:09 Ja tego nie rozumiem - mam Chello od dwóch lat, zacząłem od 768 kbps, potem podnieśli do 1,5 Mbps, potem do dwóch, potem do trzech - wszystko w tej samej cenie. Nie mam awarii (z wyjątkiem kilku krótkich, ale to się zdarza każdemu), łącze na speedtestach w granicach 95%... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: UPC czy warto? 16.11.06, 11:08 3promile napisał: > Ja tego nie rozumiem - mam Chello od dwóch lat, zacząłem od 768 kbps, Mam Chello od prawie trzech lat, zacząłem od 512 kbps... dalej jak u Ciebie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 11:51 czy mozecie zmierzyc sobie predkosc lacza i podac w jakim pakiecie to jest ? Kiedy mialem UPC internet, łącze chodzilo mi za nisko bo przy łączu 1mb mialem srednia predkosc 0.3mb. Ja tez zaczynalem od 512 ale dalej juz nie bylo tak jak u was. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: UPC czy warto? 16.11.06, 12:07 img246.imageshack.us/img246/6897/snapyasnapshotprdkodn9.jpg www.chello.pl/Produkty/Produkty/chello_classic/ Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 12:15 i tak powinno byc! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: UPC czy warto? 16.11.06, 12:24 Gość portalu: fagas napisał(a): > i tak powinno byc! pozdrawiam I tak jest... a często się zdarza, że jest szybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: UPC czy warto? 16.11.06, 13:14 tinyurl.com/y74mt9 Chello classic plus usługa "szybsze wysyłanie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: UPC czy warto? 30.09.06, 11:16 nikt bez uprzedzania zadnych cen nie podnosil... Pauli -- bywam na Łysej Górze:) Odpowiedz Link Zgłoś
adiemus6 Re: UPC czy warto? 12.11.06, 20:25 Dzieki za wszystkie wypowiedzi. Wzialem sobie chelo easy za 39 m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: UPC czy warto? 13.11.06, 00:07 Mam tez z UPC od roku.Pare moze z 5 razy byla przerwa w dostawie ale zaledwie pare minutek.Nie ma powodu do narzekania.jestem jak narazie bardzo zadowolona.Ceny od roku nie podniesiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś-NIE Re: UPC czy warto? IP: *.aster.pl 13.11.06, 14:25 Nigdy nie miałem szybkości deklarowanej. Zawsze o 40-50% mniej. Ponadto bez uprzedzenia podnieśli cenę o ok. 60% co poskutkowało wypowiedzeniem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrr Re: UPC czy warto? IP: 213.17.251.* 13.11.06, 15:40 50 % niższa prędkość ? Jak to? Mam zamiar założyć 1,5 mbps, to znaczy że będę miał 750 kbps? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 13.11.06, 16:39 mialem UPC kilka lat ale wzialem Aster na probe i musze przyznac, ze Aster smiga lepiej. W UPC dostawalem polowe predkosci a czesto i mniej, ciagle lacze sie zrywalo, limity itp. W aster jestem od roku i dziala mi tak jak chcialem. Z TV jest juz akurat odwrotnie ale to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Re: UPC czy warto? 13.11.06, 17:25 wlasnie, a jak to jest z tv w aster i upc????jest duza roznica???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: UPC czy warto? IP: *.acn.waw.pl 14.11.06, 14:18 tv najlepiej porównać sobie w zestawieniu programow obu kablowek. W UPC szybciej reaguja na nowosci programowe. W aster dogadywanie programow trwa bardzo dlugo i na dolaczanie sensownych nowosci nie ma co liczyc. Z calym za i przeciw jako uzytkownik obu kablowek to wg mnie UPC ma ciekawsza oferte TV. Obecnie jednak ze wzgledu na lepsza oferte internetowa korzystam z kabla TV Aster. Odpowiedz Link Zgłoś