Dodaj do ulubionych

instalacja programu

IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 19.03.03, 18:41
Witam!Mam maly problem.Chce zainstalowac program z CDROM o pojemnosci 700 MB
a wolne miejsce na dysku: 28 GB .Program nie chce wejsc z powodu braku
wolnego miejsca.O co tu chodzi?Prosze o pomoc.Zalezy mi na tym programie
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: instalacja programu IP: *.cs.yorku.ca 20.03.03, 01:05
      widocznie program (a raczej jego instalator) zle wykrywa
      wolne miejsce. rozwiazanie? poszukac patcha, albo
      stworzyc mala partycje i tam instalowac ten program, albo
      chwilowo zapchac te 28giga i probowac wtedy (np kopiujac
      jakis duzy plik z roznymi nazwami)

co to za ciekawa aplikacja?
      • Gość: zdzichu Re: instalacja programu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 10:19
        zalezy na której paRTYCJI MASZ To wolne miejsce a na której instalujesz.
        Zrób scandiska na dysku bo moze sie okazać ze ci sie tylko wydaje ze tyle masz
        miejsca
        • Gość: Ania Re: instalacja programu IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 20.03.03, 14:00
          wiesz co Zdzichu mam nowy komputer i na kazdej partycji jest mnostwo wolnego
          miejsca.A tak przy okazji wiesz moze jak znalesc Scan Disc w Windows XP,bo w
          Narzedziach Systemowych go nie ma.Dziekuje za zainteresowaniem tematem i
          pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: instalacja programu IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 20.03.03, 15:32
        Witaj Kell!
        Dziekuje Ci za probe pomocy.Zapomnialam dodac,ze wymienilam Windowsa,na starym
        program dzialal.To chyba nie mam co szukac tego patcha.Prosze napisz co
        sadzisz?
        A ta aplikacja to:Multimedialna Encyklopedia Powszechna
        • wamal Re: instalacja programu 21.03.03, 16:38
          Takowy komunikat widywałem, gdy niebacznie potwierdzałem instalację
          przyciskając <enter> nie czytając co potwierdzam, a potwierdzałem instalację
          z napędu E: na... napędzie E: czyli z cdr-ka na cdr-ku. Pozdrowienia.
          • Gość: Ania Re: instalacja programu IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 22.03.03, 14:09
            Wamal czy zechcialbys przyblizyc mi nastepujace terminy:cdr-ka oraz cdr-ku?
            Niestety moja wiedza komputerowa nie jest jeszcze na tym etapie.Pozdrawiam
            • Gość: Barti CD-R - wyjaśnienie IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 23.03.03, 19:07
              CD-R (CD-Recordable, nagrywalna płyta kompaktowa) - specjalny rodzaj płyty CD,
              którą możemy nagrać jeden, jedyny raz za pomocą specjalnej nagrywarki.
            • wamal Re: instalacja programu 25.03.03, 16:38
              Przepraszam, nie było mnie kilka dni. Poważniej: zdarzały się programy
              instalacyjne, które domyślnie sczytywały ścieżkę instalacji na ten sam dysk, co
              źródłowy. Czyli jeśli instalacja startowała z krążka, to próbował zainstalować
              na tym samym napędzie. Czasem problem stwarza zapełniony katalog TEMP. Spróbuj
              w okienku DOS (czyli wprowadź: Start->Programy->Tryb MS-DOS napisać set i
              nacisnąć enter. Jeśli nie wyświetli nic w stylu TEMP=C:\TEMP, to domyślnym
              katalogiem plików tymczasowych jest katalog C:\WINDOWS\TEMP. Śmieci tam
              zalegające powodują często zwalnianie systemu. Najprościej: uruchom
              Start->Programy->Akcesoria->Narzędzia systemowe->Porządkowanie dysku
              i potwierdź. Daj znać, czy pomogło. Pozdrowienia.
              • Gość: ania Re: instalacja programu IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 27.03.03, 15:58
                Wamal to jest chyba ciężki przypadek.(Katalog Temp. nie jest zapełniony).
                Mam 3 partycje,na każdej ᡌGiga wolnego miejsca.Na D i F nie chce sie
                instal.,pisze że jest tylko 700 MB wolnego miejsca.Chyba jest tak jak mówisz
                ze próbuje zainstal.sie na tym samym napędzie.Może wiesz dlaczego?To wszystko
                to nic,nagle chce się zainst.na dysku C(coś mu się odmieniło bo ja nic nie
                robiłam).Wamal jak możesz to napisz proszę czy mam się tym przejmować i czy
                jest coś nie tak z komputerem.Dziękuję i pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka