aiki-7 28.10.06, 20:43 W jaki sposób i gdzie mogę "zamienić" zdjęcie na link. Żeby wysłać pocztą tylko link, a po kliknięciu na niego otwierało się tylko zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syriana Re: link do zdjęcia 28.10.06, 21:11 a jeśli chodzi o zdjęcie, które jest już w sieci, klikasz na nie prawym przyciskiem, wchodzisz we właściowości i tam masz zapisany adres skopiuj go i to już będzie ten właściwy, do wysłania Odpowiedz Link Zgłoś
aiki-7 Re: link do zdjęcia 28.10.06, 21:25 Wielkie dzięki. O ten właśnie adres mi chodziło. Otwiera sie właściwe okno. Natomiast miałem w ulubionych coś podobnego /poniżej/, ale otwierało się coś, z czym nie mogłem sobie poradzić. www.imageschack.us/ Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: link do zdjęcia 29.10.06, 01:43 Nie jestem purytanem legalistą ale takie linkowanie jest nielegalne. Wyświetlasz obrazek na kogoś serwerze. Już lepiej zrób kopie i wsadź fotke w imageshack albo photobucket itp. Takie kopiowanie jest legalne zdaje się jeśli nie są to fotki z prawami autorskimi no i oczywiście nie czerpiesz zysków. Ot tak ci mówie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kauzyperda Re: link do zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 07:02 asdf401 napisał: > Takie kopiowanie jest legalne zdaje się To ci się tylko zdaje ! Skoro uważasz linkowanie za nielegalne to kopiowanie samych obrazków jest tym bardziej nielegalne - to chyba oczywiste. Niektóre strony mają nawet takie "zabezpieczenie" przed bezpośrednim kopiowaniem obrazków ze stron internetowych a przed kopiowaniem linków nikt takich "zabezpieczeń" nie robi. To chyba daje do myślenia co jest legalne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: link do zdjęcia 29.10.06, 17:08 Przed kopiowaniem linków też są zabezpieczenia używane. Kwestia jest dyskusyjna oczywiście ale kradzież komuś jego broadband to bardziej konkretna kradzież niż kopiowanie obrazka, który jest jest skopiowany tysiące razy i powszechnie rozsyłany czy dostępny. Natomiast "hot linking" to rabowanie gościa w biały dzień jednak. Odpowiedz Link Zgłoś