Dodaj do ulubionych

iplus, blueconect, orange

28.11.06, 14:50
Witam mam pytanie czy ktos z Was dzialal kiedys na wybranych operatorach z
urzadzenia podlaczonego do stacjonarnego PC chodzi mi o transfer i paramtry
lacza. Kazdy operataor zachwalal ale chcialbym wiedziec jak uzytkownicy maja
zdanie na ten temat, nieukrywam iz iPlus by najbardzijei nteresowal ale jak
jest z innymi. Dziekuej za odpowedz :)
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: iplus, blueconect, orange IP: *.net.autocom.pl 28.11.06, 18:58
      był już gdzieś tu taki wątek i wyszło na to, że jak chcesz używać
      bezprzewodowego Internetu na codzieć, to masz marne szanse na zadowolenie

do podróży może i sie sprawdzi, ale lepiej miec stałe łącze
      , bo na razie te wszystki blueconnecty i inne ipluse to o kant d*py potłuc...
      • Gość: * Re: iplus, blueconect, orange IP: *.net.autocom.pl 28.11.06, 19:02
        w dodatku wszystko uzależnione od zasięgu - raz tak raz tak

zachwalaja te firmy bo jakoś musza przyciągnąć klienelę, ale wątpię by po
        krótkiej euforii ktoś pocieszył się sprawnością tych dennych połączeń

to działa jak chce i nie ma żadnej przewagi na d dobrym stałym łączem

nic nie warte fajerwerki
        • Gość: maciej_81 Re: iplus, blueconect, orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:13
          ale co byscie polecali jesli ktos z Was to sprawdzial ktoras z sieci ....
    • figrut Re: iplus, blueconect, orange 30.11.06, 01:49
      Mam blueconnect który dałam do użytkowania mojej córce [mnie już cierpliwości
      nie starczało]. To coś tak jak pisali poprzednicy o kant d...y roztrzaskać !
      Płacę 122 zł. za coś, co pracuje z prędkością 34 i coś tam Kb/s, a miało ponad
      100 bo podobno zasięg EDGE jest. Owszem, zasięg takowy jest kilkanaście minut w
      miesiącu. Umowa na dwa lata, więc mimo tego, iż mam w tej chwili cudem zdobytą
      neostradę czeka mnie jesczcze ponad 1,5 roku płacenia za to g...o. Umowy
      rozwiązać nie można, bo jest ona tak sformułowana, że teoretycznie internetu
      można wogóle nie mieć, a abonament płacić trzeba. Do stacjonarki jest dodany
      modem za który w salonie płaciłam jeśli dobrze pamiętam 90 zł. z kawałkiem
      [koniec maja tego roku]. Internet kilkanaście razy na dzień się rozłancza i
      trzeba połączyć ponownie, albo też "wyszukać modem" który owszem, dość często
      się wyszukuje, ale mimo tego przy próbie połączenia wyskakuje komunikat "błąd
      777, nie można ustanowić połączenia". Gorąco, zcałego serca ODRADZAM - nie daj
      się zrobić w balona. Blueconnect działa teraz w innej miejscowości, a mimo to
      zasięg jest tylko GPRS.
      • Gość: Spec Re: iplus, blueconect, orange IP: *.eranet.pl 30.11.06, 04:18
        Ja mam blueConecta w centrum capitolu działa do d.py,jakieś tam edge HDSPA było
        w Piasecznie nawet nieźle, sprawdzałem też iplusa w centrum i działał UMTS poza
        tym też jestem za stałym łączem.
      • jaki71 Re: iplus, blueconect, orange 30.11.06, 08:21
        figrut napisała:

> Mam blueconnect który dałam do użytkowania mojej córce [mnie już cierpliwości
        > nie starczało]. To coś tak jak pisali poprzednicy o kant d...y roztrzaskać !
        > Płacę 122 zł. za coś, co pracuje z prędkością 34 i coś tam Kb/s, a miało ponad
        > 100 bo podobno zasięg EDGE jest.

Tak jest jak sie kupuje cos o czym sie pojecia nie ma :) EDGE chodzi na 280kb/s
        czyli podczas zciagania daje to okolo 35kB/s i wiecej nie bedzie.

Nie mam modemu typu iPlus czy BlueConect ale uzywam komorki po BT w orange
        kiedy poczte potrzebuje zciagnac a jestem poza domem albo firma. Chodzi
        dokladnie na te 34kB/s i zero zerwan. A zeby bylo smieszniej to praktycznie w
        calym Krakowie jest UMTS a EDGE w wiekszosci miast wiekszych od 10 000 ludzi.

Niemniej jako glownego polaczenia ze swiatem bym nie polecal. A najlepszy test
        to w komorce odpalic sesje GPRS i zobaczycz czy sie EDGE odpala jesli nie to
        nie ma co sobie nawet glowy zawracac.
    • Gość: ula Re: iplus, blueconect, orange IP: *.Astral.Lodz.PL 30.11.06, 06:15
      Ja mam orange i jestem zadowolona.
      Transfer dość lichy, jak w starych modemach (ale to charakterystyka sieci takich jak EDGE, w UMTS ma byc szybciej). Połączenia nie zrywają się.
      Ja korzystam z tego jak mój Internet w kablówce padnie i na wyjazdach (bardzo się sprawdził Orange w te wakacje - pracowałam w głuchym lesie nad jeziorem na końcu Polski i było ok!).
      Płacę 50 zł na miesiąc (umowa na 2 lata).
      • Gość: Basia Re: iplus, blueconect, orange IP: *.unregistered.media-com.com.pl 01.12.06, 14:17
        hej ja też mam takie pytanko jak mój poprzednik!! chciałabym założyć sobie ten
        pezprzewodowy internet z orange ty go zachwalałas morzesz mi cos wiecej o tym
        napisac czy np nie przerywa jak pada snieg albo jest mgła itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka