Dodaj do ulubionych

TP znosi limity na Neostradę

01.02.07, 14:34
no i fajnie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Salmon TP znosi limity na Neostradę IP: *.crowley.pl 01.02.07, 14:34
      no i dobrze. podziekowac za to mozemy pewnie Netii :)
      wiecej konkurencji i jeszcze bardziej podniosa predkosc badz obniza ceny!
      • raku >>> koniec z wyrzutami sumienia ;) 01.02.07, 14:40
        W końcu nie będę miał wyrzutów sumienia, jak sąsiadowi będę podprowadzał sygnał z super bezpiecznego lajfboksa ;))
        • Gość: winIO Łaski bez fajansiarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:26
          .
          • Gość: tyo wow ... całe 256kb/s,ale jazda - ja mam 24,576kb/s IP: *.bethere.co.uk 01.02.07, 20:31
            za niespełna 140 PLN na miesiąc
            • Gość: mike Re: wow ... całe 256kb/s,ale jazda - ja mam 24,57 IP: 82.177.10.* 01.02.07, 20:45
              łomatko
              • Gość: sino Wow! 8KB/s przez cały miesiąc na łączu 1024kbps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:53
                Źadne "łomatko", ale smutna prawda! Ja mam 8KB/s wieczorami (w tej chwili ok.30KB/s) na łączu 1024kbps czyli 128KB/s też za jedyne 140/miesiąc.

Wczoraj zaczął się nowy miesiąc i neostrada w całymn mieście ledwo zipie! Czemu? Bo wszyscy fani p2p teraz kradną łącze na potęgę-do wykorzystania limitu, a ponieważ dobrotliwa tepsa zrobiła im (7% zniosła limit) dobrze, to pozostałe >90% cierpieć będzie cały czas. Teraz dopiero mam motywację do natychmiastowego zerwania umowy. Neo won!
            • Gość: Bz 11 x wolniej i 2 x drożej? Frajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 15:01
      • Gość: rs Swiete slowa... IP: *.dyn.optonline.net 01.02.07, 14:53
        konkurencja wymusila na monopoliscie takie posuniecie .Dzieki
        Netii !!!!!!!!
      • Gość: marba Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:53
        jak im wypowiadałem ostatnimi czasu umowe to sie pytali czy z sentymentu u
        nich nie zostane ale jak nas j.... li przez 50 lat i zarabiali miliardy na
        ludzie to k... wa sentymentów jakoś nie mieli
        • bangoskank BOK hahaha 02.02.07, 21:55
          Trochę odbijając od tematu to nie ma to ja "dobre" Biuro Obsługi Klienta.
          Tydzień przed końcem stycznia bieżącego roku przekroczyłem limit, a biorąc pod
          uwagę to że używam internetu do pracy,a pracuję w domu, postanowiłem dokupić
          dodatkowe 2GB dzwoniąc na infolinię. Podczas rozmowy kiedy pani z BOK
          generowała(?) kod zostałem poinformowany iż jeśli chcę to mogę dokupić stały
          dodatkowy comiesięczny transfer. Dziwne.. Czyżby "góra" ukrywała swoje plany
          przed zwyczajnymi pracownikami? Czy też chodzi o coś innego? A jak nie wiadomo o
          co chodzi to chodzi o..
          • anika1983 Re: BOK hahaha 03.02.07, 09:17
            szczerze? ukrywa, mogę Cię zapewnić, że dla większości pracownikó ta decyzja
            jest zaskoczeniem, i to sporym
    • Gość: error Zwykła kosmetyka firmy , której nie darzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:35
      zufaniem.
    • wesoly_siewca_pesymizmu TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:35
      Hiphip Hura Niech żyje nam TPSA :)
      W sumie mnie to grzeje, wolałbym szybsze łącze.
    • thymon Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:36
      Jeeeeeeeeaaaaaaaaaa wolny rynek działa! Jeszcze upload podnieście!
    • Gość: Prezio Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: 212.160.172.* 01.02.07, 14:36
      PIERWSZY!!!
      No wreszcie będziemy mogli bez ograniczeń serfować ;)
      • Gość: Salmon Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.crowley.pl 01.02.07, 14:37
        SZÓSTY jestes ;)
      • k_r_m Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:45
        no to już wszyscy poznosili limity oprócz kablówek, jak i one nie zniosą limitów
        to trzeba będzie się zastanowić nad ofertą tepsy
        • Gość: uca uca Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: 213.199.198.* 01.02.07, 14:48
          mam neta 2 lata w kablówce i żadnych limitów a łącze 1MB
        • Gość: eter Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.autocom.pl 01.02.07, 15:27
          Cyba Twoja ma limity Asterek ni ema juz 2 lata
        • Gość: Pi dami (obecnie vectra) nie miała limitów IP: *.233.udn.pl 01.02.07, 17:02
          Prędkość też podnieśli z 512 na 1024.
          Po tym ruchu TPsy będą też musieli coś zrpbić (2048? bo ceny chyba nie obniżą)
    • Gość: Mike Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:38
      to jeżeli ja mam umowę do pażdziernika / 2 letnia / na NEO512 to mi podniosą
      sami na 1024 ? czy trzeba tam się udać bo jak pytalem to nic mnie nie
      obejmuje,żadne promo przynajmniej do sierpnia tyle że pytałem o to miesiąc
      temu
      • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:43
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> to jeżeli ja mam umowę do pażdziernika / 2 letnia / na NEO512 to mi podniosą
        > sami na 1024 ? czy trzeba tam się udać bo jak pytalem to nic mnie nie
        > obejmuje,żadne promo przynajmniej do sierpnia tyle że pytałem o to miesiąc
        > temu

transfer podniosą tylko ze 128 na 256
        • koczisss Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 18:21
          Wcześniej była mowa, ze do 14 kwietnia podniosą wszystkim do 1 mega!
          • Gość: L Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:59
            koczisss napisał:

> Wcześniej była mowa, ze do 14 kwietnia podniosą wszystkim do 1 mega!

Hehe, ta plotka narodziła się w usenecie, a podchwyciły ją wszystkie ważniejsze
            portale telekomunikacyjne ;) Tylko tp od samego początku prostowała to na
            swoich stronach. Ale teraz pójdzie w świat, że TP to skur...yny, bo mówiła, że
            podniesie, a nie podniosła.
      • Gość: Buc Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:42
        Głupi optymista jesteś jak liczysz na coś za darmo od telepsów.
      • Gość: a głupiemu radość Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:50
        Zwiększenie prędkości transmisji jest świadczone w ramach możliwości technicznych.
    • Gość: whatever I dobrze! Kiedy UPC zniesie te idiotyczne limity? IP: *.sgh.waw.pl 01.02.07, 14:38
      Czas na chello...
    • greymann A ja i tak im dziękuję... 01.02.07, 14:42
      konkurencja wymusza zmiany... tak należałoby skomentować decyzję szefów tepsy.
      Ale my i tak dziękujemy za ich usługi.T.P. S.A. charakteryzuje niebywała
      wręcz obojętność i arogancja w stosunku do klienta. Dacie wiarę,że przerwa w
      świadczeniu sygnału ADSL trwała blisko trzy tygodnie, a gdy już go
      przywrócono (bez konieczności obecności montera który miał przyjść do domu)
      poinformowano mnie,że awaria była z winy pracownika tepsy i można ją było
      usunąć wczesniej?!!! Poza tym te ich infolinie - człowiek zapisuje się na
      wizytę montera, potem się dowiaduje,że ten termin nieaktualny bo jakaś pani
      nie wprowadziła tego do systemu.Moja frustracja była tym większa bo miałem
      nogę w gipsie a internet służy mi też do pracy. Tak że my Państwu dziękujemy.
      Choć to tepsiarzy mało boli bo są obszary gdzie nie działa jeszcze
      konkurencja i tam wciąż będą monopolistami.
      • k_r_m Re: A ja i tak im dziękuję... 01.02.07, 14:50
        ich sposób naprawiania czasami wyglada jakby mieli nadzieję, że samo się
        naprawi, mieli raz awarię neostrady, gdy do nich zadzwoniłem, że z tego kierunku
        nie mją żadnych zgłoszeń o uszkodzeniach więc to nie u nich, poztym dowiedziałem
        się, że jak modem jest nie od nich to nie wspierają ewentualnych problemów z
        nim. Był więc facet od routera, był sprawny, potem facet od centrali też była
        sprawna, dopiero po trzecim telefonie do tepsy i opierniczeniu ich okazało się,
        że jednak to oni mają awarię, nawet nie musieli przyjeżdżać do nas aby ją usunąć
        • Gość: franz_12 A ja przepisałem numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:54
          telefonu na członka rodziny. Odłączono neostradę, miało to trwac 3 dni.Trwało
          19!!!!!11 razy dzwoniłem na błękitne gó.., 6 razy tam gdzie przepisywałem nr.W
          nagrode za czekanie dali mi chinskie radyjko za 5 zł!!!!
    • Gość: saakaszwili Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:44
      Teraz to mogą mnie cmoknąć tam, gdzie majster może mnie w dupę pocałować. Jak poczuli oddech konkurencji, to zaczęli coś działać. Ja na szczęście mam już alternatywę. Będę płacił tylko za internet, a nie będę przymuszany do płacenia abonamentu telefonicznego lub jakiejś fikcyjnej opłaty za utrzymanie łącza.
      • Gość: 012,3 Re: TP znosi limity na Neostradę IP: 213.199.198.* 01.02.07, 14:47
        trza byc chorym na bańke korzystając z neostrady
        ja mam 1Mb za 85pln, zero limitów w kablówce
        • Gość: ya Re: TP znosi limity na Neostradę IP: 212.160.172.* 01.02.07, 16:03
          No toś się Pan teraz nie postarał, bo akurat teraz w TP 1MB bez limitów za 56 zł ...
          • Gość: Radek Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:58
            + drugie tyle za abonament telefoniczny + umowa aż na 3 lata (to zbyt długi
            okres jak na mój gust, ceny mogą w tym czasie spaść i pewnie spadną). Umowa 1Mb
            na rok + abonament to prawie 130zł. Tyle właśnie będzie na fakturze, która
            będzie co miesiąc przychodzić. Czyli mimo wszystko sporo więcej niż piszesz.
            • Gość: ya Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:50
              Cóż .. oczywiście na nie dla każdego opłacalna ... jeśli jednak ktoś ma telefon
              w TP to opłacalna. Tym bardziej, że póki co można spokojnie brać 3 lata i w
              razie czego zrobić cesję telefonu ...
        • Gość: A. Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.telprojekt.pl 01.02.07, 17:36
          Ja mam 2 Mbit/ 2 Mbit też bez limitów i też za 85 złotych :):):)
        • Gość: L Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:53
          Gość portalu: 012,3 napisał(a):

> trza byc chorym na bańke korzystając z neostrady
          > ja mam 1Mb za 85pln, zero limitów w kablówce

+ ca 50 zł za abonament TV
    • tupik70 [...] 01.02.07, 14:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ivulspirit to oficjalna wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:53
      no i co z tego skoro net24 i tak jest tańszy... Jak zerwę umowę do 14 z sepsą i
      wezmę sobie net24 to w takiej cenie jaką teraz płacę będę miał 2 razy szybszy
      internet

Poza tym chciałbym zobaczyć OFICJALNĄ INFORMACJĘ NA STRONIE SEPSY!!!! Bo plotki
      o tym jaka sepsa jest dobra i co oni mają zamiar kiedyś zrobić g. mnie obchodzą
      • Gość: ivulspirit Re: to oficjalna wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:02
        poprawka ... 4 razy szybszy

Czekam na oficjalny, sensowny komunikat ze strony sepsy do jutra... jak nie
        będzie to żegnam:P
        • wesoly_siewca_pesymizmu Re: to oficjalna wiadomość? 01.02.07, 15:03
          www.tp.pl/prt/pl/o_nas/serwis_prasowy/informacje_prasowe?_a=610557
          • Gość: ivulspirit Re: to oficjalna wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:13
            "W lutym 2007 roku Telekomunikacja Polska bez dodatkowych kosztów zwiększy do
            256kb/s prędkość transmisji danych klientom korzystającym dotychczas z neostrady
            tp w opcji 128 kb/s. TP zlikwiduje również limity transferu danych we wszystkich
            opcjach neostrady tp."

Czy gdzieś tutaj widnieje, że limity zostały zlikwidowane 1 lutego? Jest
            napisane tylko że sepsa ZLIKWIDUJE (w czasie przyszłym nieokreślonym;)).
            Zakładając że nie będzie miała poślizgów odbędzie się to w lutym... no chyba że
            wyjdzie nowy komunikat
    • Gość: and777rew Re: TP znosi limity na Neostradę IP: 62.233.191.* 01.02.07, 14:56
      Znosi albo i nie znosi: itbiznes.pl/art24619.html

Ale bałagan tam mają ..... :lol:
    • arasz.90 TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:56
      Nieprawda dzwoniłam i wiem ,że nie zniesie szkoda.
      • wesoly_siewca_pesymizmu Re: TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 15:04
        arasz.90 napisał:

> Nieprawda dzwoniłam i wiem ,że nie zniesie szkoda.
        Bo na infolinii dowiadują się ostatni. W jakimś bunkrze ich trzymają?
        www.tp.pl/prt/pl/o_nas/serwis_prasowy/informacje_prasowe?_a=610557
    • Gość: wolf69 Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:57
      Jak tylko 7 procent przekraczalo ten limit to dlaczego szanowna tepsa ta sie
      ociagala z zniesieniem limitow.Dawno to powinna zrobic
      • Gość: n Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:06
      • Gość: niro Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:10
        Troche pozno sie obudzila TP SA. A dokladnie o 2 tygodnie za pozno ! Sporo
        klientow juz sie w tym czasie z nia pozegnalo. Konkurencja - to jest to.
        • Gość: MArcin Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:18
          Ja tam nie widze powodu do radości skoro raptem 7% użytkowników przekracza te
          limity. Największy problem w Polsce to ceny za internet. Skoro w Polsce
          zarabiamy kilka razy mniej niż na zachodzie to dlaczego ceny za abonament sa
          porównywalne do tych na zachodzie?
          • Gość: eter Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.autocom.pl 01.02.07, 15:30
            Boshe ośle, przekraczało 7% a reszt apłakała i więdła jak sie zbliżali do końca limitu i bali sie poczte sprawdzić...
    • Gość: Gawroniak zacofanie i tyle IP: *.fabricom.no 01.02.07, 15:22
      Dobroczyncy sie znalezli
      W norwegii gdzie mieszkam minimalny transfer o jakim ludzie mowia to 2 mega.
      Standard to 4-6.
      A ci tu 128 kilo jeszcze maja.
      Zacofanie monopolisty i tyle.
      Jakby byla konkurencja to dawno byloby lepiej.
      • Gość: purify prawda IP: 195.150.94.* 01.02.07, 15:43
        ale póki co - nie ma konkurencji jako takiej.
      • Gość: ya Re: zacofanie i tyle IP: 212.160.172.* 01.02.07, 16:05
        W Norwegii maja też normalny rząd, normalne płace, czyste miast itp itd ...
        • Gość: Radek Re: zacofanie i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:12
          .. a także ropę, wolny rynek od przynajmniej kilkudziesięciu lat i moim zdaniem
          bardziej prorynkowy protestantyzm. Komunizm, w którym Polacy tkwili do końca
          lat 80-tych ubiegłego wieku, znają pewnie tylko z telewizji. Po co się
          stresować i przygnębiać takimi porównaniami. Jak chcesz, jedź do Norwegii,
          potrzebują tam ludzi do pracy. Jeśli zostajesz, nie narzekaj na życie w Polsce.
    • Gość: Johny TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:31
      To tylko przyspieszy moją decyzje o odejściu z TPSA. Mam u nich opcję 256 i
      dostane po tylku, bo ci co zamówili 128 zaplacą mniej za to samo co ja mam
      placąc więcej. Bandycka firma. Dobrze ze mozna bezkosztowo wyjść z tego bagna!!
      • Gość: jatoja2 Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:49
        a nawet jak ktos sobie bierze ta nowa neozdrade bez limitow to i tak musi miec
        abonament telefoniczny za 50 zl.
        wiec Tp nie zaszalala
        pozdro
    • and_nowak Niech zniosą drogi abonament 01.02.07, 15:51
      Jak sami zauważyli, limity nie były problemem dla 93% klientów. Natomiast 100%
      klientów zmuszają do płacenia droższego abonamentu. Dlaczego tańsze abonamenty
      są be ???
      Pomijam walkę Streżyńskiej o oderwanie Neostrawy od abonamentu - walkę tylko
      pozornie wygraną, bo "koszt utrzymania linii" jest wyższy, niż zmiana abonamentu.
    • mr.bartecki Re: TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 15:58
      Wreszcie cos po nieudanych obietnicach podciagniecia predkosci - chociaz znosza
      limity...
      • Gość: murphy Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.it-net.pl 01.02.07, 16:17
        Telekomuna Kontratakuje :)
    • Gość: Pio TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:18
      tak od ręki, bez niczego?
      pali się grunt pod nogami co? (ja dzisiaj złożyłem rezygnację)
      a potem się znowu włączy limity :)
    • Gość: Matek TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:26
      Jak dla mnie to neostrada się nie postarała z tą nową ofertą i i tak przejde do
      netii
    • Gość: Krzysiek TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:31
      W koncu ja place tyle ponad 80 zł i mam limit 15 gb co to jest na miesiac w
      koncu to zniesli pozdrawiam
    • dorotek83 Re: TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 16:38
      Z pracownikami infolinii jest tak, że oni ostatni dowiadują się o zmianach,
      wszelakich promocjach.
      Wiem o tym, bo mój chłopak tam pracuje. Mówi tez, że szkoleń informujących o
      nowościach w ogóle nie ma. Więc najczęściej o promocjach dowiadują się od
      klientów dzwoniących do nich.
    • Gość: Uchodźca do Netii TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:40
      Niech się wypchną za późno.Uciekłem od nich do Netii .Namówiłem jeszcze 10
      innych.Jak zniosą drakońskie "kary" za wypowiewdzenie umowy to może się
      zastanowię za rok ,jak będą mieli w normalnej cenie 2Mb.
    • Gość: Maxs a kiedy iPlus... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.02.07, 16:52
      ... zniesie limity?
      Chyba niepredko, bo tam pewnie wiekszosc je przekracza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka