Gość: Salmon TP znosi limity na Neostradę IP: *.crowley.pl 01.02.07, 14:34 no i dobrze. podziekowac za to mozemy pewnie Netii :) wiecej konkurencji i jeszcze bardziej podniosa predkosc badz obniza ceny! Odpowiedz Link Zgłoś
raku >>> koniec z wyrzutami sumienia ;) 01.02.07, 14:40 W końcu nie będę miał wyrzutów sumienia, jak sąsiadowi będę podprowadzał sygnał z super bezpiecznego lajfboksa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Łaski bez fajansiarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:26 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyo wow ... całe 256kb/s,ale jazda - ja mam 24,576kb/s IP: *.bethere.co.uk 01.02.07, 20:31 za niespełna 140 PLN na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: wow ... całe 256kb/s,ale jazda - ja mam 24,57 IP: 82.177.10.* 01.02.07, 20:45 łomatko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Wow! 8KB/s przez cały miesiąc na łączu 1024kbps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:53 Źadne "łomatko", ale smutna prawda! Ja mam 8KB/s wieczorami (w tej chwili ok.30KB/s) na łączu 1024kbps czyli 128KB/s też za jedyne 140/miesiąc. Wczoraj zaczął się nowy miesiąc i neostrada w całymn mieście ledwo zipie! Czemu? Bo wszyscy fani p2p teraz kradną łącze na potęgę-do wykorzystania limitu, a ponieważ dobrotliwa tepsa zrobiła im (7% zniosła limit) dobrze, to pozostałe >90% cierpieć będzie cały czas. Teraz dopiero mam motywację do natychmiastowego zerwania umowy. Neo won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bz 11 x wolniej i 2 x drożej? Frajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 15:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Swiete slowa... IP: *.dyn.optonline.net 01.02.07, 14:53 konkurencja wymusila na monopoliscie takie posuniecie .Dzieki Netii !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marba Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:53 jak im wypowiadałem ostatnimi czasu umowe to sie pytali czy z sentymentu u nich nie zostane ale jak nas j.... li przez 50 lat i zarabiali miliardy na ludzie to k... wa sentymentów jakoś nie mieli Odpowiedz Link Zgłoś
bangoskank BOK hahaha 02.02.07, 21:55 Trochę odbijając od tematu to nie ma to ja "dobre" Biuro Obsługi Klienta. Tydzień przed końcem stycznia bieżącego roku przekroczyłem limit, a biorąc pod uwagę to że używam internetu do pracy,a pracuję w domu, postanowiłem dokupić dodatkowe 2GB dzwoniąc na infolinię. Podczas rozmowy kiedy pani z BOK generowała(?) kod zostałem poinformowany iż jeśli chcę to mogę dokupić stały dodatkowy comiesięczny transfer. Dziwne.. Czyżby "góra" ukrywała swoje plany przed zwyczajnymi pracownikami? Czy też chodzi o coś innego? A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o.. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: BOK hahaha 03.02.07, 09:17 szczerze? ukrywa, mogę Cię zapewnić, że dla większości pracownikó ta decyzja jest zaskoczeniem, i to sporym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Zwykła kosmetyka firmy , której nie darzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:35 zufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:35 Hiphip Hura Niech żyje nam TPSA :) W sumie mnie to grzeje, wolałbym szybsze łącze. Odpowiedz Link Zgłoś
thymon Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:36 Jeeeeeeeeaaaaaaaaaa wolny rynek działa! Jeszcze upload podnieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezio Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: 212.160.172.* 01.02.07, 14:36 PIERWSZY!!! No wreszcie będziemy mogli bez ograniczeń serfować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salmon Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.crowley.pl 01.02.07, 14:37 SZÓSTY jestes ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:45 no to już wszyscy poznosili limity oprócz kablówek, jak i one nie zniosą limitów to trzeba będzie się zastanowić nad ofertą tepsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uca uca Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: 213.199.198.* 01.02.07, 14:48 mam neta 2 lata w kablówce i żadnych limitów a łącze 1MB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eter Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.autocom.pl 01.02.07, 15:27 Cyba Twoja ma limity Asterek ni ema juz 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi dami (obecnie vectra) nie miała limitów IP: *.233.udn.pl 01.02.07, 17:02 Prędkość też podnieśli z 512 na 1024. Po tym ruchu TPsy będą też musieli coś zrpbić (2048? bo ceny chyba nie obniżą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:38 to jeżeli ja mam umowę do pażdziernika / 2 letnia / na NEO512 to mi podniosą sami na 1024 ? czy trzeba tam się udać bo jak pytalem to nic mnie nie obejmuje,żadne promo przynajmniej do sierpnia tyle że pytałem o to miesiąc temu Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:43 Gość portalu: Mike napisał(a): > to jeżeli ja mam umowę do pażdziernika / 2 letnia / na NEO512 to mi podniosą > sami na 1024 ? czy trzeba tam się udać bo jak pytalem to nic mnie nie > obejmuje,żadne promo przynajmniej do sierpnia tyle że pytałem o to miesiąc > temu transfer podniosą tylko ze 128 na 256 Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę 01.02.07, 18:21 Wcześniej była mowa, ze do 14 kwietnia podniosą wszystkim do 1 mega! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:59 koczisss napisał: > Wcześniej była mowa, ze do 14 kwietnia podniosą wszystkim do 1 mega! Hehe, ta plotka narodziła się w usenecie, a podchwyciły ją wszystkie ważniejsze portale telekomunikacyjne ;) Tylko tp od samego początku prostowała to na swoich stronach. Ale teraz pójdzie w świat, że TP to skur...yny, bo mówiła, że podniesie, a nie podniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buc Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:42 Głupi optymista jesteś jak liczysz na coś za darmo od telepsów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a głupiemu radość Re: Telekomunikacja znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:50 Zwiększenie prędkości transmisji jest świadczone w ramach możliwości technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatever I dobrze! Kiedy UPC zniesie te idiotyczne limity? IP: *.sgh.waw.pl 01.02.07, 14:38 Czas na chello... Odpowiedz Link Zgłoś
greymann A ja i tak im dziękuję... 01.02.07, 14:42 konkurencja wymusza zmiany... tak należałoby skomentować decyzję szefów tepsy. Ale my i tak dziękujemy za ich usługi.T.P. S.A. charakteryzuje niebywała wręcz obojętność i arogancja w stosunku do klienta. Dacie wiarę,że przerwa w świadczeniu sygnału ADSL trwała blisko trzy tygodnie, a gdy już go przywrócono (bez konieczności obecności montera który miał przyjść do domu) poinformowano mnie,że awaria była z winy pracownika tepsy i można ją było usunąć wczesniej?!!! Poza tym te ich infolinie - człowiek zapisuje się na wizytę montera, potem się dowiaduje,że ten termin nieaktualny bo jakaś pani nie wprowadziła tego do systemu.Moja frustracja była tym większa bo miałem nogę w gipsie a internet służy mi też do pracy. Tak że my Państwu dziękujemy. Choć to tepsiarzy mało boli bo są obszary gdzie nie działa jeszcze konkurencja i tam wciąż będą monopolistami. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: A ja i tak im dziękuję... 01.02.07, 14:50 ich sposób naprawiania czasami wyglada jakby mieli nadzieję, że samo się naprawi, mieli raz awarię neostrady, gdy do nich zadzwoniłem, że z tego kierunku nie mją żadnych zgłoszeń o uszkodzeniach więc to nie u nich, poztym dowiedziałem się, że jak modem jest nie od nich to nie wspierają ewentualnych problemów z nim. Był więc facet od routera, był sprawny, potem facet od centrali też była sprawna, dopiero po trzecim telefonie do tepsy i opierniczeniu ich okazało się, że jednak to oni mają awarię, nawet nie musieli przyjeżdżać do nas aby ją usunąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz_12 A ja przepisałem numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:54 telefonu na członka rodziny. Odłączono neostradę, miało to trwac 3 dni.Trwało 19!!!!!11 razy dzwoniłem na błękitne gó.., 6 razy tam gdzie przepisywałem nr.W nagrode za czekanie dali mi chinskie radyjko za 5 zł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saakaszwili Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:44 Teraz to mogą mnie cmoknąć tam, gdzie majster może mnie w dupę pocałować. Jak poczuli oddech konkurencji, to zaczęli coś działać. Ja na szczęście mam już alternatywę. Będę płacił tylko za internet, a nie będę przymuszany do płacenia abonamentu telefonicznego lub jakiejś fikcyjnej opłaty za utrzymanie łącza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 012,3 Re: TP znosi limity na Neostradę IP: 213.199.198.* 01.02.07, 14:47 trza byc chorym na bańke korzystając z neostrady ja mam 1Mb za 85pln, zero limitów w kablówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: TP znosi limity na Neostradę IP: 212.160.172.* 01.02.07, 16:03 No toś się Pan teraz nie postarał, bo akurat teraz w TP 1MB bez limitów za 56 zł ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:58 + drugie tyle za abonament telefoniczny + umowa aż na 3 lata (to zbyt długi okres jak na mój gust, ceny mogą w tym czasie spaść i pewnie spadną). Umowa 1Mb na rok + abonament to prawie 130zł. Tyle właśnie będzie na fakturze, która będzie co miesiąc przychodzić. Czyli mimo wszystko sporo więcej niż piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:50 Cóż .. oczywiście na nie dla każdego opłacalna ... jeśli jednak ktoś ma telefon w TP to opłacalna. Tym bardziej, że póki co można spokojnie brać 3 lata i w razie czego zrobić cesję telefonu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.telprojekt.pl 01.02.07, 17:36 Ja mam 2 Mbit/ 2 Mbit też bez limitów i też za 85 złotych :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:53 Gość portalu: 012,3 napisał(a): > trza byc chorym na bańke korzystając z neostrady > ja mam 1Mb za 85pln, zero limitów w kablówce + ca 50 zł za abonament TV Odpowiedz Link Zgłoś
tupik70 [...] 01.02.07, 14:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit to oficjalna wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:53 no i co z tego skoro net24 i tak jest tańszy... Jak zerwę umowę do 14 z sepsą i wezmę sobie net24 to w takiej cenie jaką teraz płacę będę miał 2 razy szybszy internet Poza tym chciałbym zobaczyć OFICJALNĄ INFORMACJĘ NA STRONIE SEPSY!!!! Bo plotki o tym jaka sepsa jest dobra i co oni mają zamiar kiedyś zrobić g. mnie obchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: to oficjalna wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:02 poprawka ... 4 razy szybszy Czekam na oficjalny, sensowny komunikat ze strony sepsy do jutra... jak nie będzie to żegnam:P Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: to oficjalna wiadomość? 01.02.07, 15:03 www.tp.pl/prt/pl/o_nas/serwis_prasowy/informacje_prasowe?_a=610557 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: to oficjalna wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:13 "W lutym 2007 roku Telekomunikacja Polska bez dodatkowych kosztów zwiększy do 256kb/s prędkość transmisji danych klientom korzystającym dotychczas z neostrady tp w opcji 128 kb/s. TP zlikwiduje również limity transferu danych we wszystkich opcjach neostrady tp." Czy gdzieś tutaj widnieje, że limity zostały zlikwidowane 1 lutego? Jest napisane tylko że sepsa ZLIKWIDUJE (w czasie przyszłym nieokreślonym;)). Zakładając że nie będzie miała poślizgów odbędzie się to w lutym... no chyba że wyjdzie nowy komunikat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and777rew Re: TP znosi limity na Neostradę IP: 62.233.191.* 01.02.07, 14:56 Znosi albo i nie znosi: itbiznes.pl/art24619.html Ale bałagan tam mają ..... :lol: Odpowiedz Link Zgłoś
arasz.90 TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 14:56 Nieprawda dzwoniłam i wiem ,że nie zniesie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 15:04 arasz.90 napisał: > Nieprawda dzwoniłam i wiem ,że nie zniesie szkoda. Bo na infolinii dowiadują się ostatni. W jakimś bunkrze ich trzymają? www.tp.pl/prt/pl/o_nas/serwis_prasowy/informacje_prasowe?_a=610557 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf69 Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:57 Jak tylko 7 procent przekraczalo ten limit to dlaczego szanowna tepsa ta sie ociagala z zniesieniem limitow.Dawno to powinna zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:10 Troche pozno sie obudzila TP SA. A dokladnie o 2 tygodnie za pozno ! Sporo klientow juz sie w tym czasie z nia pozegnalo. Konkurencja - to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcin Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:18 Ja tam nie widze powodu do radości skoro raptem 7% użytkowników przekracza te limity. Największy problem w Polsce to ceny za internet. Skoro w Polsce zarabiamy kilka razy mniej niż na zachodzie to dlaczego ceny za abonament sa porównywalne do tych na zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eter Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.autocom.pl 01.02.07, 15:30 Boshe ośle, przekraczało 7% a reszt apłakała i więdła jak sie zbliżali do końca limitu i bali sie poczte sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawroniak zacofanie i tyle IP: *.fabricom.no 01.02.07, 15:22 Dobroczyncy sie znalezli W norwegii gdzie mieszkam minimalny transfer o jakim ludzie mowia to 2 mega. Standard to 4-6. A ci tu 128 kilo jeszcze maja. Zacofanie monopolisty i tyle. Jakby byla konkurencja to dawno byloby lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify prawda IP: 195.150.94.* 01.02.07, 15:43 ale póki co - nie ma konkurencji jako takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: zacofanie i tyle IP: 212.160.172.* 01.02.07, 16:05 W Norwegii maja też normalny rząd, normalne płace, czyste miast itp itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: zacofanie i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:12 .. a także ropę, wolny rynek od przynajmniej kilkudziesięciu lat i moim zdaniem bardziej prorynkowy protestantyzm. Komunizm, w którym Polacy tkwili do końca lat 80-tych ubiegłego wieku, znają pewnie tylko z telewizji. Po co się stresować i przygnębiać takimi porównaniami. Jak chcesz, jedź do Norwegii, potrzebują tam ludzi do pracy. Jeśli zostajesz, nie narzekaj na życie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:31 To tylko przyspieszy moją decyzje o odejściu z TPSA. Mam u nich opcję 256 i dostane po tylku, bo ci co zamówili 128 zaplacą mniej za to samo co ja mam placąc więcej. Bandycka firma. Dobrze ze mozna bezkosztowo wyjść z tego bagna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja2 Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:49 a nawet jak ktos sobie bierze ta nowa neozdrade bez limitow to i tak musi miec abonament telefoniczny za 50 zl. wiec Tp nie zaszalala pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Niech zniosą drogi abonament 01.02.07, 15:51 Jak sami zauważyli, limity nie były problemem dla 93% klientów. Natomiast 100% klientów zmuszają do płacenia droższego abonamentu. Dlaczego tańsze abonamenty są be ??? Pomijam walkę Streżyńskiej o oderwanie Neostrawy od abonamentu - walkę tylko pozornie wygraną, bo "koszt utrzymania linii" jest wyższy, niż zmiana abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bartecki Re: TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 15:58 Wreszcie cos po nieudanych obietnicach podciagniecia predkosci - chociaz znosza limity... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murphy Re: TP znosi limity na Neostradę IP: *.it-net.pl 01.02.07, 16:17 Telekomuna Kontratakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:18 tak od ręki, bez niczego? pali się grunt pod nogami co? (ja dzisiaj złożyłem rezygnację) a potem się znowu włączy limity :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matek TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:26 Jak dla mnie to neostrada się nie postarała z tą nową ofertą i i tak przejde do netii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:31 W koncu ja place tyle ponad 80 zł i mam limit 15 gb co to jest na miesiac w koncu to zniesli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek83 Re: TP znosi limity na Neostradę 01.02.07, 16:38 Z pracownikami infolinii jest tak, że oni ostatni dowiadują się o zmianach, wszelakich promocjach. Wiem o tym, bo mój chłopak tam pracuje. Mówi tez, że szkoleń informujących o nowościach w ogóle nie ma. Więc najczęściej o promocjach dowiadują się od klientów dzwoniących do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchodźca do Netii TP znosi limity na Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:40 Niech się wypchną za późno.Uciekłem od nich do Netii .Namówiłem jeszcze 10 innych.Jak zniosą drakońskie "kary" za wypowiewdzenie umowy to może się zastanowię za rok ,jak będą mieli w normalnej cenie 2Mb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs a kiedy iPlus... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.02.07, 16:52 ... zniesie limity? Chyba niepredko, bo tam pewnie wiekszosc je przekracza... Odpowiedz Link Zgłoś