Dodaj do ulubionych

Mozilla Thunderbird prosze o pomoc

08.03.07, 14:48
Witam mam taki oto problem odbierać meile mogę przez Mozilla Thunderbird ale
nie mogę wysyłać ???? proszę zobaczyć oto taki błąd
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1fa3c69cceccea5b.html
prosze o pomoc sławek :(:(
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Mozilla Thunderbird prosze o pomoc 08.03.07, 15:41
      Pewnie masz źle ustawione dane serwera smtp.
      Port 25
      Używaj identyfikatora użytkownika oraz hasła
      użytkownik: twój login
      Bez szyfrowania
      • stalewiak nie pomogło :( 08.03.07, 20:56
        jak by ktoś mógł mi pomóc to proszę pisać na moje gg 7086025 sławek
        • era77 Re: nie pomogło :( 08.03.07, 21:09
          A jak tam z opcjami antywirusa ?
          • Gość: stalewiak antywirus nic nie hamuje IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 22:43
            antywirus nic nie hamuje bo Outlook Express normalnie sciaga wiadomosci i
            wysyła a Mozilla Thunderbird tylko sciaga a nie wysyła :[:[ a nie chce
            Outlook Express pomocyyyyyyyyyyyyyyyyy
            • Gość: gosc Re: antywirus nic nie hamuje IP: *.retsat1.com.pl 08.03.07, 23:26
              Zrzuć nam swoje ustawienia serwera poczty wychodzącej.
              • Gość: stalewiak zrzut serwera poczty wychodzace IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 09:13
                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/caa243ee9a880157.html
                prosze bardzi zrzut serwera poczty wychodzacej
                • jan-w Re: zrzut serwera poczty wychodzace 09.03.07, 09:20
                  Zapewne chodzi o to, że nie ma twojej nazwy użytkownika. Masz w ogóle konto na
                  gazecie? Piszesz nie zalogowany.
                  • stalewiak mam konto na gazeta.pl 09.03.07, 10:36
                    juz pisałem ze moge odbierac wiadomosci przez Mozilla Thunderbird ale nie moge
                    wysyłać !! a konto to mam juz pare mc na gazeta.pl
                    • jan-w Re: mam konto na gazeta.pl 09.03.07, 10:57
                      Osobno konfigurujesz konto smtp, osobno pop3, nie ma więc nic dziwnego, w tym,
                      że możesz odbierać, a nie możesz nadawać. Nazwę użytkownika, wpisz: stalewiak
                  • stalewiak pomocy 09.03.07, 10:38
                    ma ktos konto przez Mozilla Thunderbird ?? to prosze o pomoc gg 7086025 :)
    • Gość: sebii Re: Mozilla Thunderbird prosze o pomoc IP: *.toya.net.pl 09.03.07, 10:51
      w pozycji użytkownik wpisz - stalewiak@gazeta.pl
      • stalewiak nie pomogło wpisując meila :( 09.03.07, 11:04
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ab8fcba0856a1345.html
        dalej to samo :[:[ zara to rozwale aaaaaaa
        • jan-w Re: nie pomogło wpisując meila :( 09.03.07, 12:43
          Teraz poczta gazety, ma awarię. Lepiej wstrzymaj się z próbami.
    • Gość: sebii Re: Mozilla Thunderbird prosze o pomoc IP: *.toya.net.pl 09.03.07, 10:59
      zapytaj postmastera z gw o szyfrowanie i port poczty wychodzącej postmaster@gazeta.pl
      • stalewiak ok zapytam na nowo konto zrobiłem i dalej nic :[ 09.03.07, 11:14
        a wszystko dobrze robie moge odbierac a wysyłac nie bleeeeeeee napisze teraz
        postmaster@gazeta.pl i ciekawe co napisze ;)dzięki sebii :)
        • Gość: buzz Re: ok zapytam na nowo konto zrobiłem i dalej ni IP: *.devs.futuro.pl 09.03.07, 12:31
          W opisie wpisujesz login - stalewiak
          używaj połączenia szyfrowanego: zaznacz - TLS, jeśli dostępne
          jak to nie pomoże to wyłącz na chwilę firewalla i wtedy spróbuj wysłać
          • stalewiak nie pomogło !!!:( 09.03.07, 19:54
            ...
            • Gość: buzz Re: nie pomogło !!!:( IP: *.devs.futuro.pl 10.03.07, 11:23
              Jeżeli masz zainstalowane motywy i rozszerzenia to wyłącz je, jeszcze spróbuj
              wejść na pocztę gazety i wtedy wyślij a tak w ogóle to jaką masz wersję
              Thunderbirda.
              • stalewiak wersja 1.5.0.10 (20070221) najnowsza 10.03.07, 12:30
                juz nie wiem co jest juz mnie to wkurza:[ a może ktoś zna inny lepszy klient
                poczty??????
                • Gość: buzz Re: wersja 1.5.0.10 (20070221) najnowsza IP: *.devs.futuro.pl 10.03.07, 13:35
                  Jest jeszcze oficjalne forum Thunderbirda firmy Mozilla spróbuj tam
                  www.mozillapl.org/forum/forum-16.html
                  • stalewiak dzięki buzz pokombinuje tam :D 10.03.07, 19:27
                    thx :]:)
                    • amk64 Wirus 14.03.07, 21:28
                      Miałem to samo kilka dni temu, objawy były identyczne - chyba nawet wtedy kiedy
                      zacząłeś o tym pisać. Też mam Mozillę Thunderbirda - komunikat był ten sam.
                      Dzwoniłem do administratorów mojej sieci - powiedzieli, że to prawdopodobnie
                      wirus, który powoduje masowe spamowanie innych za pośrednictwem mojego
                      komputera, a w takim przypadku zabezpieczenia sieci automatycznie blokują pocztę
                      wychodzącą.

Zwykłe potraktowanie komputera programem antywirusowym - pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka