Dodaj do ulubionych

3GB w poczta.wp.pl to ściema?

22.04.07, 11:12
dostałem wiadomość tej treści:
Informujemy, ze twoja skrzynka pocztowa zapelniona jest juz w 70%.
Zblizasz sie zatem nieuchronnie :) do punktu, w ktorym jej pojemnosc
zostanie przekroczona. Z chwila, gdy sie to stanie kazdy nowy list
wyslany do Ciebie zostanie automatycznie odrzucony przez system pocztowy.

Tyle że na wp mam zajęty "1% z 3GB".
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 22.04.07, 20:00
      załóż sobie konto w gmail.
      dają prawie 3 GB i jest to pewne.
      yahoo.com daje jeszcze więcej ale najpewniejszy jest gmail , ma filtry antyspam
      itp
      • grelka_butelka Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 23.04.07, 14:22
        do autora: czy wysłałeś moze maila do wp? bo ja wysłałm parę miesięcy temu jak
        dostałam takie info i pan mi wytłumaczył, że jest jakiś błąd w systemie po
        prostu. na pasku przeciez pojawia Ci się, że masz ok 20% zajęte. olej tego maila.
        wp.pl ma 3 GB i to nie jest ściema.
        (też zareagowałam nerwowo wtedy ;)

fakt. gmail jest swietny. ale wp nie jest taka zła. nawet z polskich darmowych
        to chyba najlepsza :)
        • stalewiak wp kontra gmail === wp :] -----> 23.04.07, 22:03
          ja mam zajęte 20% maila na wp i jest wsio ok . dodam ze na wp można przesyłać
          pliki do 20 mb a na pocztę Gmail 10 mb no i kto wygrywa??;] oczywiście wp :)
          po prostu jakiś bład w systemie i dlatego ci taki mail przyszedł :] pozdrawiam:)
          • grelka_butelka Re: wp kontra gmail === wp :] -----> 24.04.07, 11:41
            wygrywa ten kto ma mniej awarii. w gmailu spotkałam się raz, a w wp kiedyś było
            to nagminne. dlatego mam gmaila. faktem jest, że wp bardzo się poprawiła, a
            awarie sa bardzo rzadko :)
            • Gość: K4 Re: wp kontra gmail === wp :] -----> IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 16:24
              Tak czy inaczej, wygrywają normalne płatne konta, których ceny są na poziomie 50
              pln/rok a jakość i możliwości o wiele większe niż tych darmowych.
        • wizdar Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 29.04.07, 14:21
          Wysłałem maila i nadal czekam na odpowiedź. Tymczasem skonfigurowałem sobie klienta poczty (Bat!) żeby ściągnął całą moją pocztę i po ściągnięciu (poprawnym - tam jest taka opcja) aby skasował kopie z serwera... Żałuję że nie zalogowałem się przedtem przez www. Bo Bat nic nie ściągnął... bo się okazało że nie mam żadnych wiadomości w skrzynce. Nie wiem teraz czy to Bat mi "wyczyścił" całą skrzynkę przed ściągnięciem poczty, czy może na wp mi ją opróżniono. W przypadku konta na onet Bat ładnie wszystko pościągał i wyczyścił skrzynię. Generalnie mnie wp coraz bardziej irytuje...

Z tego co napisałaś, mają ten problem już na pewno od paru miesięcy! i jak widać nic z tym nie zrobili.
          • grelka_butelka Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 29.04.07, 23:18
            no tak. ale to był problem z systemem, który wysłał tego maila, a nie z pocztą.
            bo u mnie z pocztą było wszystko w porządku.
            nie wiem dlaczego Ci wyczyściło :/
          • etom Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 30.04.07, 01:23
            wizdar napisał:

> Wysłałem maila i nadal czekam na odpowiedź.

dostaniesz pewnie taka odpowiedz jak ja - odsylaja do przeczytania FAQ itd. :-((
            widocznie odpowiada automat bo prosza o opis problemu a ja im to wlasnie
            opisalem w e-mailu na ktory odpowiedzieli !
    • etom Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 30.04.07, 01:13
      wizdar napisał:

> dostałem wiadomość tej treści:
      > Informujemy, ze twoja skrzynka pocztowa zapelniona jest juz w 70%.
      > Zblizasz sie zatem nieuchronnie :) do punktu, w ktorym jej pojemnosc
      > zostanie przekroczona.

dostalem dzisiaj to samo - 73% a mialem zajete 15 kB !!!!
      cos im sie widocznie porabalo :-)
      • grelka_butelka Re: 3GB w poczta.wp.pl to ściema? 30.04.07, 09:43
        dzeezas właśnie o tym piszę. nic się nie dzieje, to błąd systemu, jest 3GB i już.
        co do maila. ja dostałam normalnego maila. przepraszamy bla bla bla i że to błąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka