i.kedzior 30.04.07, 13:21 Mam mały problem chciałabym umieścić na swoim blogu zdjęcie, ale nie wiem jak je zabezpieczyć przed kopiowaniem przez innych internautów.....czy ktoś mi pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lek Re: Blokada kopiowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 13:29 na moj gust sie nie da. zawsze mozna wcisnac printscreen i zrzucic do schowka;) chyba ze zamiescisz jakies znaki wodne, wtedy bedzie zakodowane zrodlo, ale i tak mozna bedzie kopiowac. Odpowiedz Link Zgłoś
i.kedzior Re: Blokada kopiowania 30.04.07, 14:02 dzięki też mi się wydaję, że nie można tego zrobić ale nie byłam pewna. A jak zrobić te znaki wodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Blokada kopiowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:33 nie znam sie na znakach wodnych, musisz poszukac w necie, pewnie jest masa programow do tego i wtyczek do programow graficznych. dodam jeszze ze mozna troche utrudnic kopiowanie obrazka,przez wyswietlanie tego w aplecie javy, lub flashu. pewnie sa gotowe rozwiazania. wtedy nie mozna prawym przyciskiem zapisac obrazka na duysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.kedzior Re: Blokada kopiowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:37 Dzięki wielkie będę musiała poszukać Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Blokada kopiowania 30.04.07, 14:28 jak nie chcesz, zeby ktos skopiowal zdjecie, to go nie publikuj, bo 100% zabezpieczenia nie ma:) Pauli -- "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.kedzior Re: Blokada kopiowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:37 ale madrala heh Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Blokada kopiowania 30.04.07, 14:46 moze i madrala, ale mam racje, prawda? no i nie wiem przeciez, czy ty zdajesz sobie z tego sprawe:) wiec uznalam, ze nalezy to napisac, proste Pauli -- Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;) Odpowiedz Link Zgłoś