Dodaj do ulubionych

Blokada kopiowania

30.04.07, 13:21
Mam mały problem chciałabym umieścić na swoim blogu zdjęcie, ale nie wiem jak
je zabezpieczyć przed kopiowaniem przez innych internautów.....czy ktoś mi
pomoże???
Obserwuj wątek
    • Gość: lek Re: Blokada kopiowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 13:29
      na moj gust sie nie da. zawsze mozna wcisnac printscreen i zrzucic do schowka;) chyba ze zamiescisz jakies znaki wodne, wtedy bedzie zakodowane zrodlo, ale i tak mozna bedzie kopiowac.
      • i.kedzior Re: Blokada kopiowania 30.04.07, 14:02
        dzięki też mi się wydaję, że nie można tego zrobić ale nie byłam pewna. A jak
        zrobić te znaki wodne?
        • Gość: lek Re: Blokada kopiowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:33
          nie znam sie na znakach wodnych, musisz poszukac w necie, pewnie jest masa programow do tego i wtyczek do programow graficznych.
          dodam jeszze ze mozna troche utrudnic kopiowanie obrazka,przez wyswietlanie tego w aplecie javy, lub flashu. pewnie sa gotowe rozwiazania. wtedy nie mozna prawym przyciskiem zapisac obrazka na duysku.
          • Gość: i.kedzior Re: Blokada kopiowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:37
            Dzięki wielkie będę musiała poszukać
    • heart_of_ice Re: Blokada kopiowania 30.04.07, 14:28
      jak nie chcesz, zeby ktos skopiowal zdjecie, to go nie publikuj, bo 100%
      zabezpieczenia nie ma:)

Pauli
      --
      "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."
      • Gość: i.kedzior Re: Blokada kopiowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:37
        ale madrala heh
        • heart_of_ice Re: Blokada kopiowania 30.04.07, 14:46
          moze i madrala, ale mam racje, prawda?
          no i nie wiem przeciez, czy ty zdajesz sobie z tego sprawe:) wiec uznalam, ze
          nalezy to napisac, proste

Pauli
          --
          Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka