Dodaj do ulubionych

Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umowe

07.05.07, 19:51
Proszę o wpisy miejscowości lub numeru kierunkowego gdzie Netia nie
uruchomiła internetu po lini TPSA czy tylko mnie tak załatwili że po 100
dniach przysłali wypowiedzenie umowy . Czekałem cierpliwie ale nadaremnie
zmuszony jestem poszukać sobie innego dostawcy netu bo Netia i Tpsa to
oszukancy dużo mówią a nie umieją obłsużyć przyszłego klijenta niech obie
firmy padną.
Obserwuj wątek
    • sylwiassss 0-42 08.05.07, 08:10
      Będę twarda. Zadzwonię do nich jeszcze raz, wyrażając chęć zawarcia umowy.
      • mieszkaniecotwocka Re: 0-42 08.05.07, 09:01
        Witaj mnie 100 dni zwodzili i zawsze że coś tam w Tpsa nie umieli konkretnie
        powiedzieć dlaczego tak się ciągnie długo aż przysłali wypowiedzenie twierdząc
        że nie ma miejsca styku żeby mnie podłączyć i zrywają umowe. Trzymaj się .
    • jszhc Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow 09.05.07, 13:33
      Moja kolezanka tez przeszla do Neti. No i fakt, czekala dluzej niz przeiwdywala
      umowa, bo chyba 3-4 tygdonie, ale zadzwonila z 2-3 razy, nakrzycala.....i
      dostala rabat za zwloke, a net juz ma:)
    • Gość: antyk Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow IP: *.saint-gobain.com 11.05.07, 16:29
      Mój brat z małej miejscowości, kierunkowy 029, od jakiegoś czasu centralka może
      obsługiwać internet, sąsiedzi mają neostradę, ale mój brat chciał netię.
      Zgłosił, odczekał ze 3 tygodnie i dostał pisemko, że ze względów technicznych
      tpsa odmówiła udostepnienia linii.
      Gdyby chciał neostrade to ok, można bez problemów, tak jak inni dookoła, jeśli
      chcesz mieć netię to niestety nie ma możliwości technicznych.
      I weź się z nimi dogadaj. O co tu chodzi? Czyja to wina?
      • ali32 Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow 11.05.07, 17:10
        TPSA
      • Gość: marek Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:59
        > Czyja to wina?

Ja nie doszedłem. Tp zwalała na Netię, a ta na tpsa :(
      • Gość: piotrek Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:05
        > Czyja to wina?

tepsa jak typowy monopolista działa - tak zwodzi, żeby nikogo nie dopuścić do
        rynku; ostatnio UKE "opieprzyło" TPsa w związku z utrudnianiem Netii działania;
        netia proponuje szybki internet taniej niż tpsa, wiec zobaczymy jak dalej sie
        potoczy ta telenowela
    • Gość: antyk Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow IP: *.saint-gobain.com 15.05.07, 12:04
      Mój brat dostal dziś oficjalne pisemko od netii, że z przyczyn technicznych
      tpsa nie może udostępnić linii...
      Więc już trudno, dzwoni do tpsa żeby zgłosić chęć zawarcia umowy, to jakaś
      babka mówi że przy abonamencie socjlanym żaden internet nie może być
      podłączony. Musi być abonament za przynajmniej 50 zł! Oczywiście żadnych
      problemów technicznych już nie będzie, ale trzeba zwiększyć abonament.
      Rozumiem przez to, że jeśli zrezygnował bym z telefonu całkowicie to internetu
      też by mi nie podłaczyli bo aby mieć internet abonament trzeba płacić?
      Chyba popatrze na ceny bluconnect czy jak to się nazywa, w końcu nadajnik ery
      znajduje się jakiś kilometr od domu, z okna go widać, bo pozostaje tylko modem
      telefoniczny... Ręce opadają.
      • m824 Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow 17.05.07, 16:15
        no - bo wiesz - TPsa może sobie na tej samej linii net uruchomić, ale Netia już
        nie. Paranoja.

W takiej sytuacji to my nigdzie nie dojdziemy. Będziemy dalej krajem niczym III
        świat. I tak aż dziw, że przy takich warunkach i cenach tylu ludzi w POlsce ma
        sieć. Powinniśmy im wszyscy wypowiedzieć umowy i spakować się, i jechać w PiS-
        du. A oni jeszcze dziś obchodzą dzień społeczeństwa informacyjnego. Ale to
        chyba jakiś kiepski żart - po co mamy obchodzic taki dzień, jeżeli do takiego
        społeczeństwa to nam jeszcze baaaardzo daleko!
        • robisam Re: Kogo Netia oszukała z netem i rozwiązali umow 17.05.07, 21:13
          ktoś sobie leci i bez żadnych uprzedzeń powiem, że tym kimś jest tepsa; robi
          wieczne problemy z udostępnianiem linii; przecież nie robi tego za darmo; jak
          teraz Netia oferuje szybki internet po liniach tp to przecież za to buli kasę;
          ale tepsie bardziej sie oplaca nieudostepnienie linii (wbrew prawu) niz strata
          klientow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka