Dodaj do ulubionych

Gadu-Gadu rusza z Balaćką na Ukrainie

IP: *.locusts.volia.net 22.06.07, 22:38
Ja Was proszę, jaka Balaćka????? Na zdjęciu ukraińskiej wersji gadu-gadu
wyraźnie napisano: BAŁACZKA!!! Panie Makarenko, Pan może nie znać
ukraińskiego, ale zna Pan przecież rosyjski, więc niech Pan nie szaleje i nie
robi komunikatorowi krzywdy. Jestem zalamany!
Obserwuj wątek
    • Gość: zbwekmfe Biedni ukraińcy :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:08
      Wiemy jak sprawa popularnosci komunikatorów ma się w Polsce, mam nadzieję, że na Ukrainiebędzie inaczej tj. komunikator wątpliwej jakości nie opanuje tamtejszego rynku.

Druga sprawa: ciekawi mnie ta taktyka, inny kraj - inny komunikator, inni dążą aby ta sama sieć obsługiwała cały swiat, GG przeciwnie :>
      • Gość: krtekzzz nie dadzą rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:24
        nie ma takiej opcji, że uda im się. tam wszyscy (prawie) korzystają z tzw. "as'ki" czyli ICQ. i dla nich komunikator=ICQ. tak jak dla Polaków komunikator=GG.
        większość portali ukraińskich nawet ma swoje przeróbki icq.
        coś mi się zdaje że za dobrze rynku panowie od marketingu to nie zbadali.
        z motyką na słońce?? powodzenia :P
        • Gość: _ Oczywiście, że nie dadzą rady... IP: 66.28.139.* 24.06.07, 11:48
          ...ale muszą przynajmniej udawać, że mają jakiś pomysł na biznes, żeby utrzymać
          jak najdłużej wyj... w kosmos cenę akcji.
          Chyba raczej sami nie wierzą, że im się uda rozpropagować coś co jest Ukraińcom
          idealnie zbędne.
        • Gość: Geralt Re: nie dadzą rady IP: *.tkdami.net 24.06.07, 22:01
          Ja uzywalem ICQ zanim nie "zmuszono" mnie do przejscia na GG. Przez zmuszona mam
          na mysli, ze kazdy z kim sie kontaktowalem podawal GG i bylo to na tyle
          popularne, ze nie bylo wyjscia:). Teraz uzywam tlenu, ale tam tez ostatnio
          zastoj :).
      • Gość: Pawel Trzymam kciuki! IP: 89.125.19.* 24.06.07, 15:21
        Oczywiscie trzymam kciuki... za Ukraincow, zeby nie dali sie wrobic :)
        • maruda.r Re: Trzymam kciuki! 24.06.07, 18:18
          Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Oczywiscie trzymam kciuki... za Ukraincow, zeby nie dali sie wrobic :)

Wrobić? To GG jest obowiązkowy w Polsce? A jeżeli ktoś nie może się zdecydować,
          to używa multikomunikatora.

• Gość: RR To fenomen, że taka tandeta... IP: *.ekspres.net.pl 24.06.07, 00:28
      jest najpopularniejszym polskim komunikatorem. Heh... no cóż... można się tylko
      śmiać :D
      • Gość: FREDEK Re: To fenomen, że taka tandeta... IP: 213.25.135.* 24.06.07, 01:22
        Mają farta i tyle.
        To zwykły gniot.
    • Gość: Keith GG spowalnia globalizacje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:46
      GG to totalna porażka. I tak używam MSN.(zreszta jak wiekszosc moich znajomych).
      • maruda.r Re: GG spowalnia globalizacje w Polsce 24.06.07, 18:15
        Gość portalu: Keith napisał(a):

> GG to totalna porażka. I tak używam MSN.(zreszta jak wiekszosc moich znajomych)

MSN to w Polsce margines.

• Gość: ja GG <-> Balacka IP: *.daminet.pl 24.06.07, 14:12
      A teraz pytanie - czy uzytkownik GG bedzie mogl porozmawiac z uzytkownikiem
      Balaćki? Jak znam zycie to pewnie nie.

Pewnie nadal beda bzdurne numerki, zamiast prostych nicków typu jan.kowalski
      • Gość: mutant Re: GG <-> Balacka IP: *.telprojekt.pl 24.06.07, 17:36
        no spoko, ciekawe jakby sobie ukrainiec wpisal jan.kowalski na swojej klawiaturze ... wlasnie dlatego numerki sa lepsze
        • j00zef Re: GG <-> Balacka 24.06.07, 22:00
          Jak ? normalnie - tak jak wpisuje adresy stron www.Kazdy komputer musi
          obslugiwac standardowe znaki ASCII w ktorym zawiera sie angielski alfabet. Jak
          nie z klawiatury to z wirtualnej wyswietlanej na ekranie.
    • Gość: niezapowiedziany Gadu-Gadu rusza z Balaćką na Ukrainie IP: *.net89.kollegie6400.dk 24.06.07, 14:58
      mam nadzieje, ze uzytkownicy gg i balacz'ki beda mogli sie bez problemu komunikowac...
      • extrafresh Co za bzdety... 24.06.07, 15:08
        Najlepszym komunikatorem m. Ukraincem i Polakiem jest WÓDECZKA, nie
        zadna tam BALACZKA.

Ps.

A GG to szajs jakich malo!
    • Gość: icqman ICQ amerykanski ??? IP: *.infonet.ee 24.06.07, 16:02
      panie dziennikarzu - ICQ jest izraelski, wymyslony i napisany w izraelu i przez
      obywateli tego kraju, a ze jest po angielsku ? no coz, oni tam tez mowia po
      angielsku, i nie chca ograniczac sie tylko do rynku w izraelu.
      • Gość: mutant Re: ICQ amerykanski ??? IP: *.telprojekt.pl 24.06.07, 17:37
        ICQ jest od paru ladnych lat amerykanski (AOL kupil)
    • Gość: ZiomisławPaliblant Z oczywistych przyczyn nie mają szans. IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 18:17
      Z tych samych przyczyn eBay właściwie nie istnieje w Polsce.
      • Gość: Salmon Re: Z oczywistych przyczyn nie mają szans. IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 24.06.07, 19:47
        eBay nie istnieje w polsce bo spierdzielil swoje wejscie. jak by teraz dobry i
        przygotowany "re-entering" to by mieli szanse na sukces.

p.s. wyrazenie re-entering sam wymyslilem - ale wiadomo o co chodzi.. :)
        • Gość: tomek Re: Z oczywistych przyczyn nie mają szans. IP: *.mynet.com.pl 24.06.07, 21:01
          hmm niezupełnie...

Webster's Dictionary of English
          reenter - (v. t.) To enter again., (v. t.) To cut deeper, as engraved lines on a
          plate of metal, when the engraving has not been deep enough, or the plate has
          become worn in printing., (v. i.) To enter anew or again.

Wyrażenie takie istnieje (raczej reenter, a nie reentering) i pisze się go bez
          pauzy:)

Pozdrawiam
          • Gość: mutant Re: Z oczywistych przyczyn nie mają szans. IP: *.telprojekt.pl 24.06.07, 21:36
            chyba bez myslnika
    • Gość: skype me! Gadu-Gadu rusza z Balaćką na Ukrainie IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.07, 20:46
      Gadu - Gadu Sukcesem?

Co za kretyn to napisał!

Skype to prawdziwy sukcess a nie jakies Gadu-Gadu!
      • Gość: mutant Re: Gadu-Gadu rusza z Balaćką na Ukrainie IP: *.telprojekt.pl 24.06.07, 21:37
        sukces, 400 mln to kupa pieniedzy
        a, ze Ty chwalisz tylko to co zagraniczne, a gnoisz wszystko co polskie to inna sprawa
        • j00zef Re: Gadu-Gadu rusza z Balaćką na Ukrainie 24.06.07, 22:02
          Nie oto chodzi zeby gnoic polskie ale zeby gnoic beznadziejny produkt jakim jest gg.
          • Gość: rkd a Jabber?a? IP: *.chello.pl 24.06.07, 22:37
            GG to max szajs, ale czemu nikt nie wspomina o zajebistych komunikatorach
            jabberowych np psi - potrafia udawac gg i inne szmirexy
            psi-im.org/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka