brytan 26.06.03, 08:10 proces polega na tym ze dochodzi do 1% defragmentacji a potem do zera zpowrotem i tak w kolko Macieja. Poza tym jest napis ze jest sprawdzanie czy nie ma errors. Dlaczego nie chce defragmentowac normalnie? Blagam pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy Re: defragmentacja IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 08:27 Zainstaluj sobie jakiegoś normalnego defragmentatora, np. Norton Speedisk. Odpowiedz Link Zgłoś
4you Re: defragmentacja 26.06.03, 09:05 Może masz włączony wygaszacz? I będzie tak wracało do śmierci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 09:07 4you napisała: > Może masz włączony wygaszacz? I będzie tak wracało do śmierci :))) do piecyka : uzywam ten ktory jest w windows pod Help, do 4 you: jaki wygaszacz? chyba ze to zart :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: defragmentacja 26.06.03, 10:45 Wygaszacz ekranu (jeśli nie wiesz o czym pisał 4you, to lepiej zwróć komputer sprzedawcy),podobnie jak każdy program grzebiący na dysku będzie powodował ciągłe przerywanie i rozpoczynanie programu defragmentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 11:37 wamal napisał: > Wygaszacz ekranu (jeśli nie wiesz o czym pisał 4you, to lepiej zwróć komputer > sprzedawcy),podobnie jak każdy program grzebiący na dysku będzie powodował > ciągłe przerywanie i rozpoczynanie programu defragmentacji. No dobra jestem glupol i dlatego nie wiem nic o wygaszaczu. Czy ktos bym mogl mi prosze pomoc jak ten wygaszacz wyalczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
4you Re: defragmentacja 26.06.03, 12:25 Prawym klawiszem na wolne miejsce na pulpicie > własciwości > Wygaszacze > brak > ok Nie śmiać się z człowieka! :)))) Każdy kiedyś zaczynał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 13:03 4you napisała: > Prawym klawiszem na wolne miejsce na pulpicie > własciwości > Wygaszacze > > brak > > ok > > Nie śmiać się z człowieka! :)))) Każdy kiedyś zaczynał :))) dzieki!! a potem po defragmantacji, mam wygaszacz wlaczyc spowrotem? Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 13:06 brytan napisała: > 4you napisała: > > > Prawym klawiszem na wolne miejsce na pulpicie > własciwości > Wygasz > acze > > > brak > > > ok > > > > Nie śmiać się z człowieka! :)))) Każdy kiedyś zaczynał :))) > > dzieki!! a potem po defragmantacji, mam wygaszacz wlaczyc spowrotem? i nie znam tego slowa po polsku? nacisnalem wlasciwosci wyskoczyla tabelka z ekranem itd. wygaszacz po angielsku moze ktos zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: defragmentacja IP: 195.136.36.* 26.06.03, 13:57 wygaszacz = screensaver Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 13:59 Gość portalu: jap napisał(a): > wygaszacz = screensaver bardzo dziekuje narawde;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 14:19 brytan napisała: > Gość portalu: jap napisał(a): > > > wygaszacz = screensaver > > bardzo dziekuje narawde;-) a cholercia to znowu glupi ja! wiecie ja mam Windows 98 a tam nie mozna tego zrobic chyba :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: defragmentacja 26.06.03, 14:28 Może prawy przycisk myszy nie działa?? W takim razie <Start> (w lewym dolnym rogu), Ustawienia, Panel Sterowania, wybierz Ekran (to z monitorkiem) i na górnym pasku, są zakładki, pierwsza to tło, druga Wygaszacz ekranu, z menu rozwijalnego wybierz brak daj zastosuj i ...poszły konie po betonie w szarej mgle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 26.06.03, 15:05 wamal napisał: > Może prawy przycisk myszy nie działa?? W takim razie <Start> (w lewym dol > nym > rogu), Ustawienia, Panel Sterowania, wybierz Ekran (to z monitorkiem) i na > górnym pasku, są zakładki, pierwsza to tło, druga Wygaszacz ekranu, z menu > rozwijalnego wybierz brak daj zastosuj i ...poszły konie po betonie w szarej > mgle ;-) No konie nie pojda po betonie bom ja jest wielkie gamonie :-( poprostu w Windows98 nie ma tego slowa "brak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: defragmentacja IP: 195.136.36.* 26.06.03, 15:22 brytan napisała: > wamal napisał: > > > Może prawy przycisk myszy nie działa?? W takim razie <Start> (w lewy > m dol > > nym > > rogu), Ustawienia, Panel Sterowania, wybierz Ekran (to z monitorkiem) i na > > > górnym pasku, są zakładki, pierwsza to tło, druga Wygaszacz ekranu, z menu > > > rozwijalnego wybierz brak daj zastosuj i ...poszły konie po betonie w szar > ej > > mgle ;-) > > No konie nie pojda po betonie bom ja jest wielkie gamonie :-( poprostu w > Windows98 nie ma tego slowa "brak" A może jest (None)? To by było to samo. Ciekaw jestem tylko, jak to się skończy, bo jak już ukatrupimy ten screensaver, okaże się, że inne programy chodzą w tle i defragmentacja nie ma się jak zrobić. Każdy program, który coś na dysku chce robić będzie tę defragmentację przerywać. Trzeba pozamykać wszystkie okna (z wyjątkiem defrag oczywiście), a może i te, które są zasygnalizowane małymi ikonkami na dolnej belce z prawej strony (najlepiej prawoklik na takiej ikonce i Exit, jeśli jest). Można też Windows wystartować w trybie awaryjnym (przy starcie trzymać F8), wtedy startuje rzeczywiście niezbędne minimum. Pomysł z Norton Speeddisk też dobry - jemu tak nie przeszkadzają inne programy, ale trzeba by mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 27.06.03, 02:40 Gość portalu: jap napisał(a): > brytan napisała: > > > wamal napisał: > > > > > Może prawy przycisk myszy nie działa?? W takim razie <Start> (w > lewy > > m dol > > > nym > > > rogu), Ustawienia, Panel Sterowania, wybierz Ekran (to z monitorkiem) > i na > > > > > górnym pasku, są zakładki, pierwsza to tło, druga Wygaszacz ekranu, z > menu > > > > > rozwijalnego wybierz brak daj zastosuj i ...poszły konie po betonie w > szar > > ej > > > mgle ;-) > > > > No konie nie pojda po betonie bom ja jest wielkie gamonie :-( poprostu w > > Windows98 nie ma tego slowa "brak" > A może jest (None)? To by było to samo. > Ciekaw jestem tylko, jak to się skończy, bo jak już ukatrupimy ten screensaver, > > okaże się, że inne programy chodzą w tle i defragmentacja nie ma się jak zrobić > . > Każdy program, który coś na dysku chce robić będzie tę defragmentację przerywać > . > Trzeba pozamykać wszystkie okna (z wyjątkiem defrag oczywiście), a może i te, > które są zasygnalizowane małymi ikonkami na dolnej belce z prawej strony > (najlepiej prawoklik na takiej ikonce i Exit, jeśli jest). > Można też Windows wystartować w trybie awaryjnym (przy starcie trzymać F8), > wtedy startuje rzeczywiście niezbędne minimum. > Pomysł z Norton Speeddisk też dobry - jemu tak nie przeszkadzają inne programy, > > ale trzeba by mieć. Dziekuje okazalo sie ze to jest wlasnie NOne:-) Ale niestety nawet po wlaczeniue tego None i wylaczeniu Nortona i innychprogramow nadal defragmatnacja idzie od 1 do 0 i tak wkolko. Dziwne to jest, ale poprostu zaniecham defragmantacji. Dzieki jeszcze raz wszystkim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 27.06.03, 02:42 a tak z ciekawosci to jak to sie robi z tym F8? przy wlaczeniu komputera przyciska sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joel Re: defragmentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 14:48 tak a potem wybierz "tryb awaryjny". Z tym Defragiem też tak mam i próbuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: defragmentacja IP: *.saskatoonhealthregion.ca 30.06.03, 17:31 No to juz odpowiem, skoro to az tak nie idzie na tym forum. Wciskasz Ctr-Alt- Del i tam wylaczasz po kolei wszystkie aplikacje z wyjatkiem Explorer'a (bo jak i jego wylaczysz to komputer sie wylaczy). Potem mozesz sobie defragmentowac do woli i nic nie bedzie przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: defragmentacja 01.07.03, 04:19 Gość portalu: Artur napisał(a): > No to juz odpowiem, skoro to az tak nie idzie na tym forum. Wciskasz Ctr-Alt- > Del i tam wylaczasz po kolei wszystkie aplikacje z wyjatkiem Explorer'a (bo jak > > i jego wylaczysz to komputer sie wylaczy). Potem mozesz sobie defragmentowac do > > woli i nic nie bedzie przeszkadzalo. tzn tam gdzie jest add/remove programs, mam remove wszystkie programy oprocz Explorera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: defragmentacja IP: *.sasknet.sk.ca 01.07.03, 07:34 brytan napisała: > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > No to juz odpowiem, skoro to az tak nie idzie na tym forum. Wciskasz Ctr-A > lt- > > Del i tam wylaczasz po kolei wszystkie aplikacje z wyjatkiem Explorer'a (b > o > jak > > > > i jego wylaczysz to komputer sie wylaczy). Potem mozesz sobie defragmentow > ac > do > > > > woli i nic nie bedzie przeszkadzalo. > > tzn tam gdzie jest add/remove programs, mam remove wszystkie programy oprocz > Explorera? No to juz tylko oddac komputer do naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: defragmentacja IP: *.toya.net.pl 01.07.03, 04:45 No mozesz mieć program Norton System Works 2003 w nim jest narzedzie ~~Speed Dysk a Speed dysk to doskonalszy defragmentator i robi to samo i jak byś przedefrsagmentował tym speed dysk to potem nie musiał byś już tym defragmentatorem z windowsa nic robic opis nortonow w Formacie Pdf masz na www.symantec.com/region/pl/product Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: defragmentacja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.03, 05:57 rozwiazanie jest banalne, zamienic system operacyjny na taki ktory wspiera systemy plikow na ktorych nie wystepuje taka fatalna defragmentacja. ntfs, ext2/3 etc, sam wybierz ktory chcesz:) po 3ch latach moja ext2 z systemem, na ktora wrzucam tony oprogramowania ma 4% defragmentacji. Odpowiedz Link Zgłoś