Gość: tatra IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 16:01 czy sa jakieś programy do mierzenia szybkości przesyłu w kablu bo mam pewne podejrzenia co do mojego dostawcy, niby maiało być 160 kbps ale nie wygląda pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jap Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: 195.136.36.* 08.07.03, 16:52 Są różne sposoby. Np. strona: www.numion.com/yourspeed Ale weź pod uwagę, że każdy dostawca podaje maksymalną szybkość na łączu. Jaka jest gwarantowana, to inna sprawa. Jeszcze inna - realna szybkoć w sieci, która zależy również od najsłabszych odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: frodo:* / 192.168.6.* 10.07.03, 12:20 Jest taki program nazywa się MyVital Agent8.01.Program umożliwia użytkownikom komputerów monitorowanie szybkości łącza internetowego. Dzięki MVA użytkownicy komputerów uzyskują kompleksowy wgląd w pracę sieci,a także możliwość monitorowania całej scieżki transmisji danych co pozwala na identyfikację miwjsc, gdzie powstają zatory.Ekran kontrolny programu MVA przedstawia szczegółowe informacje dotyczące bieżcej sesji internetowej, w tym szybkość połączenia,szybkokość transmisji danych i czasy transakcji. Dysponując takimi informacjami użytkownicy mogą określić, co powoduje ograniczenia wydajnośći, a także zrozumieć czynniki, które mają wpływ na funkcjonowanie internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: 195.136.36.* 10.07.03, 15:29 MyVital Agent to rzeczywiście fajny programik (sam go mam) - pozwala na bierząco śledzić szybkość. Jest jeden problem - trudno go znaleźć w sieci, bo już go Lucent nie oferuje (był zresztą gratis). Może gdzieś w jakichś archiwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: frodo:* / 192.168.6.* 11.07.03, 16:36 MyVital Agent można uzyskać na stronie internetowej phubasti.com downloads po uprzednim zarejestrowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś