Dodaj do ulubionych

jak zmierzyć szybkość transferu

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 16:01
czy sa jakieś programy do mierzenia szybkości przesyłu w kablu bo mam pewne
podejrzenia co do mojego dostawcy, niby maiało być 160 kbps ale nie wygląda

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: jap Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: 195.136.36.* 08.07.03, 16:52
      Są różne sposoby. Np. strona: www.numion.com/yourspeed
      Ale weź pod uwagę, że każdy dostawca podaje maksymalną szybkość na łączu.
      Jaka jest gwarantowana, to inna sprawa. Jeszcze inna - realna szybkoć w sieci,
      która zależy również od najsłabszych odcinków.
    • Gość: Czytelnik Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: frodo:* / 192.168.6.* 10.07.03, 12:20
      Jest taki program nazywa się MyVital Agent8.01.Program umożliwia użytkownikom
      komputerów monitorowanie szybkości łącza internetowego. Dzięki MVA użytkownicy
      komputerów uzyskują kompleksowy wgląd w pracę sieci,a także możliwość
      monitorowania całej scieżki transmisji danych co pozwala na identyfikację
      miwjsc, gdzie powstają zatory.Ekran kontrolny programu MVA przedstawia
      szczegółowe informacje dotyczące bieżcej sesji internetowej, w tym szybkość
      połączenia,szybkokość transmisji danych i czasy transakcji. Dysponując takimi
      informacjami użytkownicy mogą określić, co powoduje ograniczenia wydajnośći, a
      także zrozumieć czynniki, które mają wpływ na funkcjonowanie internetu.
      • Gość: jap Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: 195.136.36.* 10.07.03, 15:29
        MyVital Agent to rzeczywiście fajny programik (sam go mam) - pozwala na
        bierząco śledzić szybkość. Jest jeden problem - trudno go znaleźć w sieci, bo
        już go Lucent nie oferuje (był zresztą gratis). Może gdzieś w jakichś archiwach.
    • Gość: Czytelnik Re: jak zmierzyć szybkość transferu IP: frodo:* / 192.168.6.* 11.07.03, 16:36
      MyVital Agent można uzyskać na stronie internetowej phubasti.com downloads po
      uprzednim zarejestrowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka