Dodaj do ulubionych

jak wypowiedziec umowe neostrady

21.11.07, 10:09
Mam pytanie:jak wypowiedziec umowe na neostrade, sklada sie jakies
pismo w BOK jesli tak to jak je sformulowac, czy moze maja tam
jakies gotowe druki?
Umowa konczy mi sie 5 grudnia a przegapilem te 30 dni wypowiedzenia,
musze czekac do 5 i wypowiedziec czy moge zlozyc wypowiedzenie juz
teraz?
Obserwuj wątek
    • Gość: werty Re: jak wypowiedziec umowe neostrady IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.07, 10:15
      Możesz teraz, ale prawdopodobnie umowa zakończy się równo z tzw. okresem rozliczeniowym.
    • manhu Re: jak wypowiedziec umowe neostrady 21.11.07, 13:04
      Nie martw się umowa sama się przedłuża na czas nieokreślony:) Więc jeśli np. miałeś neostradę 1024 za 70 zł, to teraz zabulisz po ok.199 na miesiąc.

Co robić? Pędzić piorunem do Telepunktu, wtedy zapewne załapiesz się na mniej dni potwornej ceny, ewentualnie przedłużyć umowę, a wtedy pozwolą bezkarnie. A co do druków to: tak mają gotowe druki, choć chyba pisze się podanko ręcznie, ale kartkę podadzą.
    • monika_04 Re: jak wypowiedziec umowe neostrady 21.11.07, 13:37
      A to trzeba wypowiadać? Myślałam, że sie kończy z jakimś terminem i szlus. Co za
      spryciarze w tej tepsie.
      Dobrze wiedzieć na przyszłość
      • Gość: werty Re: jak wypowiedziec umowe neostrady IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.07, 15:28
        Dobrze wiedzieć, co się podpisuje. W regulaminie pisze, że jeśli nie wypowiesz na czas, umowa staje się umową na czas nieokreślony, a cena w umowie takiej - sama sprawdź.
        • monika_04 Re: jak wypowiedziec umowe neostrady 21.11.07, 19:20
          Wiem wiem.
          Konia z rzędem temu kto czyta cały regulamin napisany drobnym maczkiem. Z reguły
          ludzie nie czytają nawet umów ;)
          Ciekawi mnie inna rzecz- czy taka klauzula jest zgodna z prawem.
          • manhu Re: jak wypowiedziec umowe neostrady 22.11.07, 13:38
            Bajer polega na tym, że oni dzwonią i przypominają! Mi przypominali 2 razy! Więc nie marudźcie, trzeba było trochę wysiłku w odp. czasie.

A klauzula zgodna pewnie jest, np. ja nie muszę się fatygować do banków by przedłużać lokaty, same się przedłużają, co jest bardzo wygodne. Tu jednak przedłuża się na innych zasadach, a to już nie jest fair, to tak jakby lokata przedłużyła się na 0%.
            • Gość: px Chuck Norris. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 16:06
              Kawał: Tylko Chuck Norris potrafi wypowiedzieć umowę TPs.a. w ciągu 30 dni:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka