Gość: zobacz IP: *.ale-czat.com.pl 11.08.03, 22:05 Przyznam się że jak mam do wyboru 2 wersje to wybieram html. :) Przeważnie są szybsze i łatwiejsze w nawigacji, a flash to często sztuka dla sztuki,choć się powoli zmienia. ---- www.zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:44 Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P Gość portalu: zobacz napisał(a): > Przyznam się że jak mam do wyboru 2 wersje to wybieram html. > :) O, to ja tak samo. A jak mam do wyboru flash i flash, to też wybieram czysty html. Na jakiejś innej stronie. > Przeważnie są szybsze i łatwiejsze w nawigacji, a flash to często sztuka dla > sztuki,choć się powoli zmienia. Hmm... Tutaj trzeba powiedzieć, że flashowe efekty uzyskane w html-u działałyby póki co znacznie wolniej. To nie flash jest problemem, tylko wyżej wspomniana sztuka dla sztuki, którą próbują nas karmić autorzy stron. Flash jest tu o tyle dobry, że jego obecność na stronie jest doskonałym wyznacznikiem miernoty jej zawartości. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:46 > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P A nie, nie muszą. sorry. Walnęło mi się. Ale chyba wszystkie póki co są. Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 23:13 roar napisał: > > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P > > A nie, nie muszą. sorry. Walnęło mi się. Ale chyba wszystkie póki co są. cala fleszowa zawartosc musi byc wlozona w html-owe "zawiasy", wiec mimo wszystko html-a nie unikniesz Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 12.08.03, 09:24 yasny napisał: > > > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P > > > > A nie, nie muszą. sorry. Walnęło mi się. Ale chyba wszystkie póki co są. > cala fleszowa zawartosc musi byc wlozona w html-owe "zawiasy", wiec mimo wszyst > ko html-a nie unikniesz Właśnie też mi się wydawało, że musi, ale Operka otwiera mi bezpośrednio linki do shockwave'ów, więc chyba niekoniecznie. Już nie mówiąc o tym, że tak wygodniej, bo flash przyjmuje wymiary okienka. Odpada problem z idiotami, którzy sobie ubzdurali, że muszę mieć rozdzielczość tysiąc pięćset na sto dziewięćset, żeby obejrzeć ich piękną witrynę. To znaczy odpadłby, gdybym na strony we flashem w ogóle wchodził, czego nie robię, bo czasu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolyta Re: Jakie strony wolicie? flash / html IP: *.bct.bellsouth.net 13.08.03, 18:40 roar napisał: > Już nie mówiąc o tym, że tak wygodniej, bo flash przyjmuje wymiary okienka. Odp > ada problem z idiotami, którzy sobie ubzdurali, że muszę mieć rozdzielczość tys > iąc pięćset na sto dziewięćset, żeby obejrzeć ich piękną witrynę. A to, czy flash przybierze rozmiary okienka czy bedzie miec zafiksowana wielkosc to sa akurat parametry, ktore w html-u sie ustawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:47 roar napisał: > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P > Ja to pytanie odczytałem: czy wolicie strony z flash'em czy bez. Taka była chyba intencja zadawającego je. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
quaiem Re: Jakie strony wolicie? flash / html 12.08.03, 05:16 roar napisał: > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P > > Gość portalu: zobacz napisał(a): > > > Przyznam się że jak mam do wyboru 2 wersje to wybieram html. > > :) > > O, to ja tak samo. > A jak mam do wyboru flash i flash, to też wybieram czysty html. Na jakiejś inne > j stronie. > > > Przeważnie są szybsze i łatwiejsze w nawigacji, a flash to często sztuka d > la > > sztuki,choć się powoli zmienia. > > Hmm... Tutaj trzeba powiedzieć, że flashowe efekty uzyskane w html-u działałyby > póki co znacznie wolniej. To nie flash jest problemem, tylko wyżej wspomniana > sztuka dla sztuki, którą próbują nas karmić autorzy stron. Flash jest tu o tyle > dobry, że jego obecność na stronie jest doskonałym wyznacznikiem miernoty jej > zawartości. Czlowieku czemu napisales ze strony we flash'u musza byc w html przeciez to jest totalna bzdura, z kad Ci cos takiego do glowy przyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 12.08.03, 09:34 quaiem napisał: > Czlowieku czemu napisales ze strony we flash'u musza byc w html przeciez to > jest totalna bzdura, z kad Ci cos takiego do glowy przyszlo Doświadczenie. Do tej pory wszystkie, na które wchodziłem, były. (Większość nie wiadomo po co. Chyba po to, żeby autor oszczędził mi nerwów i używając sprytnego tagu <object> zablokował mi wyświetlanie flasha, ku obopólnemu zadowoleniu.) Wiesz, takie słońce też na przykład codzień widzę, jak krąży wokół ziemi i znika za horyzontem... A w ogóle to ziemia jest płaska... :) PS: Cytaty się tnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:45 Oczywiście HTML. Flasz jakoś nieodłącznie kojarzy mi się z bajerami i wodotryskami, które mnie tylko irytują. W sieci szuka się zazwyczaj informacji, te fajerwerki ładują się strasznie, wiele razy zrezygnowałem z wejścia na stronę która ściąga się i ściąg, i ściąga....(zaznaczam że mam stałe łącze i nie chodzi o koszty). Niestety, w HTML też trafiają się "perełki" Tego typu. Ale jak napisałeś, to początki, może wyjdą na prostą spece od flasha (flesiarze? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolyta Re: Jakie strony wolicie? flash / html IP: *.bct.bellsouth.net 13.08.03, 18:37 Moim zdaniem to jest pytanie rownie sensowne jak pytanie: co wolicie ogladac? Talk shows czy filmy akcji? Wiadomo ze do niektorych stron lepiej sie nadaje html a do innych flash, zalezy czego sie szuka. Odpowiedz Link Zgłoś