Dodaj do ulubionych

Jakie strony wolicie? flash / html

IP: *.ale-czat.com.pl 11.08.03, 22:05
Przyznam się że jak mam do wyboru 2 wersje to wybieram html.
:)
Przeważnie są szybsze i łatwiejsze w nawigacji, a flash to często sztuka dla
sztuki,choć się powoli zmienia.

----
www.zobacz.glt.pl
Obserwuj wątek
    • roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:44
      Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P

Gość portalu: zobacz napisał(a):

> Przyznam się że jak mam do wyboru 2 wersje to wybieram html.
      > :)

O, to ja tak samo.
      A jak mam do wyboru flash i flash, to też wybieram czysty html. Na jakiejś innej stronie.

> Przeważnie są szybsze i łatwiejsze w nawigacji, a flash to często sztuka dla
      > sztuki,choć się powoli zmienia.

Hmm... Tutaj trzeba powiedzieć, że flashowe efekty uzyskane w html-u działałyby póki co znacznie wolniej. To nie flash jest problemem, tylko wyżej wspomniana sztuka dla sztuki, którą próbują nas karmić autorzy stron. Flash jest tu o tyle dobry, że jego obecność na stronie jest doskonałym wyznacznikiem miernoty jej zawartości.
      • roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:46
        > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P

A nie, nie muszą. sorry. Walnęło mi się. Ale chyba wszystkie póki co są.
        • yasny Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 23:13
          roar napisał:

> > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P
          >
          > A nie, nie muszą. sorry. Walnęło mi się. Ale chyba wszystkie póki co są.

cala fleszowa zawartosc musi byc wlozona w html-owe "zawiasy", wiec mimo wszystko html-a nie unikniesz
          • roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 12.08.03, 09:24
            yasny napisał:

> > > Strony we flashu też zawsze muszą być w html... :P
            > >
            > > A nie, nie muszą. sorry. Walnęło mi się. Ale chyba wszystkie póki co są.
            > cala fleszowa zawartosc musi byc wlozona w html-owe "zawiasy", wiec mimo wszyst
            > ko html-a nie unikniesz

Właśnie też mi się wydawało, że musi, ale Operka otwiera mi bezpośrednio linki do shockwave'ów, więc chyba niekoniecznie.
            Już nie mówiąc o tym, że tak wygodniej, bo flash przyjmuje wymiary okienka. Odpada problem z idiotami, którzy sobie ubzdurali, że muszę mieć rozdzielczość tysiąc pięćset na sto dziewięćset, żeby obejrzeć ich piękną witrynę. To znaczy odpadłby, gdybym na strony we flashem w ogóle wchodził, czego nie robię, bo czasu szkoda.
            • Gość: lolyta Re: Jakie strony wolicie? flash / html IP: *.bct.bellsouth.net 13.08.03, 18:40
              roar napisał:

> Już nie mówiąc o tym, że tak wygodniej, bo flash przyjmuje wymiary okienka.
              Odp
              > ada problem z idiotami, którzy sobie ubzdurali, że muszę mieć rozdzielczość
              tys
              > iąc pięćset na sto dziewięćset, żeby obejrzeć ich piękną witrynę.

A to, czy flash przybierze rozmiary okienka czy bedzie miec zafiksowana
              wielkosc to sa akurat parametry, ktore w html-u sie ustawia :)
      • koktajl_molotowa Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:47
        roar napisał:

>
        Ja to pytanie odczytałem: czy wolicie strony z flash'em czy bez. Taka była
        chyba intencja zadawającego je.
        :-)
      • quaiem Re: Jakie strony wolicie? flash / html 12.08.03, 05:16
        roar napisał:

>
        > Gość portalu: zobacz napisał(a):
        >
        > > Przyznam się że jak mam do wyboru 2 wersje to wybieram html.
        > > :)
        >
        > O, to ja tak samo.
        > A jak mam do wyboru flash i flash, to też wybieram czysty html. Na jakiejś
        inne
        > j stronie.
        >
        > > Przeważnie są szybsze i łatwiejsze w nawigacji, a flash to często sztuka d
        > la
        > > sztuki,choć się powoli zmienia.
        >
        > Hmm... Tutaj trzeba powiedzieć, że flashowe efekty uzyskane w html-u
        działałyby
        > póki co znacznie wolniej. To nie flash jest problemem, tylko wyżej
        wspomniana
        > sztuka dla sztuki, którą próbują nas karmić autorzy stron. Flash jest tu o
        tyle
        > dobry, że jego obecność na stronie jest doskonałym wyznacznikiem miernoty
        jej
        > zawartości.

Czlowieku czemu napisales ze strony we flash'u musza byc w html przeciez to
        jest totalna bzdura, z kad Ci cos takiego do glowy przyszlo

• roar Re: Jakie strony wolicie? flash / html 12.08.03, 09:34
          quaiem napisał:

> Czlowieku czemu napisales ze strony we flash'u musza byc w html przeciez to
          > jest totalna bzdura, z kad Ci cos takiego do glowy przyszlo

Doświadczenie. Do tej pory wszystkie, na które wchodziłem, były. (Większość nie wiadomo po co. Chyba po to, żeby autor oszczędził mi nerwów i używając sprytnego tagu <object> zablokował mi wyświetlanie flasha, ku obopólnemu zadowoleniu.)
          Wiesz, takie słońce też na przykład codzień widzę, jak krąży wokół ziemi i znika za horyzontem... A w ogóle to ziemia jest płaska... :)

PS: Cytaty się tnie.
    • koktajl_molotowa Re: Jakie strony wolicie? flash / html 11.08.03, 22:45
      Oczywiście HTML. Flasz jakoś nieodłącznie kojarzy mi się z bajerami i
      wodotryskami, które mnie tylko irytują. W sieci szuka się zazwyczaj informacji,
      te fajerwerki ładują się strasznie, wiele razy zrezygnowałem z wejścia na
      stronę która ściąga się i ściąg, i ściąga....(zaznaczam że mam stałe łącze i
      nie chodzi o koszty). Niestety, w HTML też trafiają się "perełki" Tego typu.
      Ale jak napisałeś, to początki, może wyjdą na prostą spece od flasha
      (flesiarze? :-)
    • Gość: lolyta Re: Jakie strony wolicie? flash / html IP: *.bct.bellsouth.net 13.08.03, 18:37
      Moim zdaniem to jest pytanie rownie sensowne jak pytanie: co wolicie ogladac?
      Talk shows czy filmy akcji? Wiadomo ze do niektorych stron lepiej sie nadaje
      html a do innych flash, zalezy czego sie szuka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka