Dodaj do ulubionych

XP SP3 - problemy się mnożą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:51
Błogosławieni są Macuserz. Spokój i pewność pracy jest nagrodą za trochę
większą cenę startową, gdy kupujemy nowego Maka.
Już Kopernik udowodnił, że tanie paskudztwo zawsze będzie wypierać droższy
produkt o lepszej jakości. Partacze w średniowieczu rozrastali się, jak
grzybnia muchomorów. Nic nowego pod słońcem. A Macuserzy pozdrawiają windziarzy.
Obserwuj wątek
    • pan_glosny XP SP3 - problemy się mnożą 11.05.08, 12:01

Wypuścili spiep...ny SP3 po to, aby ludzie przesiedli się na Vistę.
      Dla mnie było to dziwne: wypuścić SP3 na miesiąc czy pół roku przed pierwszym
      deklarowanym terminem zakończenia sprzedaży Win XP.
      Na miejscu Microsoftu do SP3 wrzuciłbym jeszcze reklamy "Czy już zakupiłeś
      nową Vistę?"
      • mageillusionist SP3 - brak problemów 11.05.08, 12:49
        Używam SP3 od kilku miesięcy, wersję 3244, a przypomnę że finalna to 5512.
        Pomimo tego że to stara beta, to działa idealnie. Błędy o których piszą w
        artykule to pewnie takie z kategorii: "jeśli masz drukarkę hp wyprodukowaną
        pomiędzy listopadem a grudniem 2003 z sterownikiem w wersji 3.4223.4214 i do
        tego używasz myszki A4techa z oprogramowaniem w wersji 7.14 z 2005 roku to nie
        uruchomi Ci się aplikacja skanująca firmy xx w wersji 6.4".
        • Gość: manhu Re: SP3 - brak problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 14:18
          Zgadza się: ja nie mam żadnych problemów. Ci co je mają, to albo mają pecha albo (w 99%) bałagan w kompie.
          • Gość: user Re: SP3 - brak problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:09
            Nie instalowałem bety zw na brak polskiej wersji... jak się pojawił oficjalny
            build od razu zainstalowałem i albo mam złudzenie albo komp trochę przyspieszył
            - raczej to 2. Używam niestandardowych sterowników (zarówno chipsetu i grafiki).
            Same pozytywne wrażenia jak na razie. Ci co zainstalowali sp3 albo mają
            konkretny bałagan na kompie albo sam nie wiem. A może piraty? ;>
            Weście czystego windowsa, zintegrujcie nlitem sp3, instalka na świeżo i dopiero
            gadajcie, że jest zwalony...
      • mike-great Error 777 - czy ktoś wie jak go zlikwidować??? 11.05.08, 18:35
        Error 777 - czy ktoś wie jak go zlikwidować???
        Dziękuję.
        • Gość: wiem Re: Error 777 - czy ktoś wie jak go zlikwidować?? IP: *.centertel.pl 11.05.08, 19:06
          kup Apple albo Linuxa
          • Gość: baburiba Re: Error 777 - czy ktoś wie jak go zlikwidować?? IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 23:59
            Najpierw likwidujesz error 666 a wtedy z errorem 111 poradzisz sobie bez trudu.
            • mike-great A coś konkretniej??? 12.05.08, 01:01
              A coś konkretniej???

Gość portalu: baburiba napisał(a):

> Najpierw likwidujesz error 666 a wtedy z errorem 111 poradzisz sobie bez trudu.
          • mike-great Wow! Teraz wszyscy pokochają Apple albo Linuxa... 12.05.08, 00:58
            Wow! Teraz wszyscy pokochają Apple albo Linuxa...

Gość portalu: wiem napisał(a):

> kup Apple albo Linuxa
            • Gość: Jasio Re: Wow! Teraz wszyscy pokochają Apple albo Linux IP: *.chello.pl 12.05.08, 01:43
              Dokładnie. Sprzedam za 50% ceny kupna stary komputer, tak samo
              oprogramowanie dorzuce ze 2-3 tysie i bede miał Maka i będę sobie
              mógł klikać ikonki, które są kolorowe i ładne i wogóle i aż mi
              będzie szkoda czasu na robienie czegokolwiek innego niż patrzenie
              się jak on się nie wiesza.
            • lmblmb Linux na poważnie 12.05.08, 09:17
              mike-great napisał:

> Wow! Teraz wszyscy pokochają Apple albo Linuxa...

Rada może mogła Ci na nerwy działać, ale ja bym też sugerował żebyś wziął pod
              uwagę przetestowanie Linuksa. Ja się przesiadam niedługo, jak tylko kupię
              laptopa. Nie mówię, że nie ma problemów, ale Linux w pracy biurowej jest dużo
              lepszy.
    • Gość: lolek System Windows... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:05
      ...to tragedia ludzkości.
      • Gość: janek-007 Piszesz bzdury... IP: 69.157.169.* 11.05.08, 12:29
        Wszyscy wieszają psy na MS ale jak kupuje się niewiadomego pochodzenia komputery
        z wątpliwej jakości komponentami to się później ma problemy. Nigdy nie mailem
        problemów z XP i SP3 a instalowałem SP3 od beta 1. Przestańcie wieszać psy na MS
        tylko i spojrzyjcie na swoje barachło które kopiliście od nie wiadomo koga, mam
        na myśli hardware.
        • Gość: Misiek Windows są kiepskie... IP: *.sds.uw.edu.pl 11.05.08, 13:15
          > Wszyscy wieszają psy na MS ale jak kupuje się niewiadomego
          > pochodzenia komputery z wątpliwej jakości komponentami to się
          > później ma problemy.
          ...
          > Przestańcie wieszać psy na MS tylko i spojrzyjcie na swoje barachło
          > które kopiliście od nie wiadomo koga, mam na myśli hardware.

Hmm, a ja mam notebooka HP za 4000zł i mam problemy z Windows...

Ubuntu chodzi mi na nim dwa razy szybciej...
          • Gość: janek-007 To ze masz problem... IP: *.dsl.bell.ca 11.05.08, 13:36
            to wcale nie musi być wina Windows. To może być wina drivers albo motherboard
            albo jeszcze jakiegoś innego komponentu. Wszyscy zwalaja wine na WinXP co wcale
            nie musi byc prawda. Ja jak mialem problemy to albo było to hardware albo
            drivers. Windows po osunięciu tych problemów zawsze pracowało OK.
            • kmxyz Re: To ze masz problem... 11.05.08, 14:32
              A ja mam problem z instalacją XP SP2. Przy próbie instalacji
              instalator nie może skopiować jakiegoś pliku, za każdym razem
              innego. Próbowałem z kieszeni CD i DVD, bez skutku. System jest
              legalny. Czy ktoś może mi powiedzieć o co tutaj chodzi?
              • Gość: marian moge Ci powiedziec IP: *.telprojekt.pl 11.05.08, 15:57
                albo masz uszkodzona plyte albo czytnik CD albo dysk skoro nie moze skopiowac

wierz mi, ze problem z kopiowaniem to raczej nie wina Windows XP - miliardy instalacji tego systemu nie mialy problemow wiec niby skad u Ciebie by sie ten problem mial pojawic
                • Gość: dynia mam ten sam problem IP: *.chello.pl 12.05.08, 05:05
                  aktualizacja via net - sciagam na wafla (thinkpad) skladniki, uaktualnienia,
                  patche, potem apdejt i co chwila wywala mi komunikat ze jakiegos pliku nie moze
                  skopiowac, wiec nie mam wyjscia jak go pominac i kontynuowac. do pupy takie
                  pakiety!
              • Gość: azerty Re: To ze masz problem... IP: *.ust.tke.pl 11.05.08, 19:02
                Odpowiedzia jest ze jestes dupa i nie potrafisz nawet windowsa zainstalowac, ale oczywiscie ubunu ci dziala znakomicie lol
                • Gość: hehehehe Re: To ze masz problem... IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 14:55
                  azerty, ciesz się tylko, że Tobie nic takiego się nie zdarzyło a nie jest to
                  wcale rzadki przypadek - tak robi zły RAM, ale też niekompatybilne sterowniki,
                  bywa że płyty głównej. Jest możliwe, że Ubuntu chodzi dobrze i wcale to nie
                  świadczy o braku umiejętności instalacji Windy. Mam płytę główną na której Windy
                  XP się nie zainstaluje i to bez względu na wersję biosu czy sterowników, ale
                  wszystko inne na niej śmiga, zainstalowany Win XP też śmiga ale pod warunkiem że
                  dokona się surowej instalacji na innym kompie, możesz mi wierzyć - rzecz nie do
                  przeskoczenia. Powodzenia w instalacjach, a na marginesie, jak z Windą nie
                  koliduje sprzęt to śmiga bez problemów, myślę że wszystkiemu winny jest jednak
                  MS, opracował Windę pod sprzęt i sterowniki kilku zaprzyjaźnionych producentów i
                  na takich komponentach winda chodzi wzorcowo z innymi komponentami bywa różnie.
              • Gość: Bzyk2000 Re: To ze masz problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:22
                Tak się czasami objawiają problemy z RAMem.
            • Gość: Przemek polska jezyk, trudna jezyk IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 14:56
              "To może być wina drivers albo motherboard"

:)

nie jestem fanem, by 'interface' zamienic na 'miedzymordzie', ale typowy
              ponglish (*) mnie bawi :D

*) czy jak sie tam nazywal slang polsko-angielski
              • Gość: tuptuś Re: polska jezyk, trudna jezyk IP: *.net-serwis.pl 11.05.08, 21:17
                :))) Fakt jednak faktem, że czasami łatwiej się skomunikowac poprzez ponglish. No bo jak tu qrna z dwumlaskiem myszki wyskoczyć. Jeszcze ktos politycznie to zinterpretuje.
          • Gość: grr Re: Windows są kiepskie... IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.08, 16:35
            tja, to samo mialem ze swoim sony vaio za $2k dopoki nie wyczyscilem go z
            preinstalowanego softu-syfu, ktorym uszczesliwiaja zwykle producenci notebookow
            (wiekszosc duzych producentow tak robi)... wyczyszczenie, miedzy innymi z
            horrendalnie spowalniajacego system nortona antivirusa, przynioslo spodziewane
            efekty. :) polecam tez zrobienie porzadku z niepotrzebnymi procesami (np. adobe)
            dzialajacymi w tle (narzedzie msconfig.exe)
            a sp3 dziala na moim vaio od paru dni i nie zauwazylem zadnych problemow...
            vivat winda xp! :)
        • Gość: kaczoland atakuje Re: Piszesz bzdury? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 11.05.08, 18:58
          Alez "janku" na firmie "Micros..t" nie trzeba "wieszac psow" - wszyscy od dawna
          wiedza, iz ow butny i bardzo pewny siebie monopolista wypuszcza na rynek wadliwe
          produkty!

P.S. Posluguje sie sprzetem firmowym (Toshiba) i - niestety - tez miewam
          problemy z "Windows"!
          • Gość: hu-ha Re: Piszesz bzdury? IP: *.ust.tke.pl 11.05.08, 19:04
            poprostu jestes ciota i masz problemy z xp z powodu braku umiejetnosci, ale lepiej powiedziec ze to system jest do bani
    • Gość: ff Ja nie mam żadnych problemów z XP SP 3 IP: *.rdm.vectranet.pl 11.05.08, 12:08
      Wszystko pięknie śmiga
    • Gość: zet XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.chello.pl 11.05.08, 12:09
      a jaki jest zysk z instalacji SP3? tzn. po co mam to instalować? bo mam SP2 i nie narzekam, system działa bez zarzutu (nie, nie jest to żadna tragedia dla ludzkości i nie jest to gorsze niż makosiks)
      • Gość: sens sens IP: *.telprojekt.pl 11.05.08, 15:58
        sens to glownie lepiej zabezpieczony komputer
    • unhappy Re: XP SP3 - problemy się mnożą 11.05.08, 12:11
      Gość portalu: Ble ble napisał(a):

> Błogosławieni są Macuserz.

Od dawna wiadomo, że użytkownicy makówek to wyznawcy nowej religii :)

> Spokój i pewność pracy jest nagrodą za trochę
      > większą cenę startową, gdy kupujemy nowego Maka.

Poczytaj sobie fora gdzie użytkownicy pomagają sobie z problemami związanymi z
      makówkami. Nie ma systemów operacyjnych wolnych od błędów.

> Już Kopernik udowodnił, że tanie paskudztwo zawsze będzie wypierać droższy
      > produkt o lepszej jakości.

Ale to nie dotyczy makówek boć to zwykłe pecety są :)

> Partacze w średniowieczu rozrastali się, jak
      > grzybnia muchomorów. Nic nowego pod słońcem. A Macuserzy pozdrawiają windziarzy

A windziarze makówkarzy. Ale zabawne, że w temacie o Windows musiałeś pochwalić
      swojego _drogiego_ maka. U lekarza też tak robisz (z wyjątkiem seksuologa bo tam
      zazwyczaj wszystko widać i protezy nie działają) :D

• Gość: wlodasek XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:13
      Moim zdaniem problemy z SP3 miały na celu zmuszenie użytkoników
      Windowsa XP na przesiadkę na Windows Vista, który ma więcej błedów
      niż korzyści.
    • Gość: pppx Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 12:13
      Pozdrawiam wszystkich użytkowników Ubuntu :)
      • hekatonchejr Re: XP SP3 - problemy się mnożą 11.05.08, 13:44
        Użytkownicy Ubuntu pozdrawiają Ciebie ;)

BTW: mamy 3 kompy w sieci domowej. Jeden WinXP, jeden WinXP/Ubuntu 8.04 i jeden
        Ubuntu 8.04. Współdzielenie plików po SMB nigdzie nie działa tak pewnie jak na
        Ubuntu :)
      • Gość: grr Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.08, 16:36
        zadowolony uzytkownik windowsa xp sp3 pozdrawia uzytkownika ubuntu :)
      • Gość: x Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.chello.pl 11.05.08, 17:06
        Podpowiedz jak na Ubuntu 8.04 zainstalować sterowniki nVidii do GeForece'a 8600, tak żeby prawidłową rozdzielczość pulpitu wykrywało. I jak zrobić, żeby był dźwięk na YouTubie. Najlepiej, żeby nie zajęło mi to dwóch dni. Dzięki.
        • Gość: happy debian user Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.acn.waw.pl 12.05.08, 00:24
          W repozytoriach są przygotowane pakiety posiadające w nazwie słowa "nvidia" i
          "kernel" lub "image". A co do dźwięku, to chodzi o wtyczkę flash do
          przeglądarki. W wyszukiwarce na pewno znajdziesz odpowiedź. :-)

pzdr!
          Happy Debian User
    • Gość: IT XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:51
      Jeśli dokonywane są większe zmiany w systemie nie ma możliwości przy tej liczbie
      konfiguracji i sprzętu, że wszystkim wszystko chodziło idealnie. To jest po
      prostu nie możliwe. Jechanie na MS z tego powodu jest przesadzone. Wiadomo, że
      zawsze będą jacyś nie zadowoleni . Ja nagrałem już SP3 na 10 kompach i na
      wszystkich jest OK :)
    • Gość: ani_happy_ani_un XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.chello.pl 11.05.08, 13:01
      Właśnie przed chwilą zainstalowałem SP3 i nic niepokojącego nie
      obserwuję
    • Gość: Mateusz U mnie system przyspieszył IP: *.ds12.agh.edu.pl 11.05.08, 13:09
      Ja nie narzekam. U mnie system wyraźnie przyspieszył - uczucie takie jakbym
      dodał ramu. Korzystam z wielu programów CAD, biurowych, graficznych i
      rozrywkowych i nie pojawiały mi się błędy.
      • Gość: LisaMona U mnie też. Do tego stopnia, IP: *.net-serwis.pl 11.05.08, 21:28
        że reszta komputera za nim nie nadąża.
    • Gość: hmmmmm XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.debica198.tnp.pl 11.05.08, 13:47
      Tylko ktoś kto nie ma co robić, a jedynym rozwiązaniem na problemy jest format,
      jest skłonny instalować wszelkie bety czy nie bety Service packa3. Normalnym
      zachowaniem raczej było by przeczekanie aż motłoch potestuje, porozwala sobie
      system po czym zaczną skomleć w sieci, że coś nie działa. Po takim etapie
      przejściowym i zweryfikowaniu SP3 przez maniaków z nadmiarem czasu można
      pomyśleć o zainstalowaniu.
    • q_vw Mam XP i mam SP3... zero problemów. 11.05.08, 14:12
      Nigdy nie miałem problemów z XP, teraz dorzuciłem SP3 i też zero stresu... nie
      wiem, z czego u niektórych to może wynikać.
      • Gość: Aq Dokładnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:57
        Używam XP i jestem z niego w pełni zadowolony, także z SP3.
        Miałem krótkie starcie z Linuxem, które skończyło się po tym, jak nie mogłem
        zainstalować modemu do najprostszego neostradowego modemu Sagema. Może i mógłbym
        zadać pytanie na jakiś temat na linuxowym forum, ale nie mam czasu ani ochoty na
        czekanie kilka dni na pomoc przy każdej instalacji nowego sprzętu.
        Dla zwykłego szarego użytkownika komputera XP zdaje się być najlepszym obecnie
        systemem.
    • Gość: Itgot windows to jeden wielki trojaner IP: 89.150.202.* 11.05.08, 14:26
    • Gość: a to może lepiej że nie moge tego g. zainstalować:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 15:52
      i wywala mi błąd gdzieś przy kopiowaniu plików. Przynajmniej potrafi się
      prawidłowo odinstalować:P. Może poczekam jakiś czas aż załatają tego service packa
    • Gość: V Problemy się mnożą? Rzetelne dziennikarstwo upada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 15:58
      "Mimo olbrzymiego nakładu środków na szeroko zakrojone testy, nie
      pojawił się chyba w historii Microsoftu service pack, który nie
      powodowałbym problemów."

Tak, tak, oczywiście - "nie pojawił się jeszcze w historii
      motoryzacji samochód, który nie powodowałby problemów". Ł. Bigo nie
      mógł chyba napisać większego banału. Zawsze - ZAWSZE - są i będą
      problemy przy instalacji dowolnych poprawek na tak ogromnej masie
      sprzętu i oprogramowania. ŻADNE, trwające dowolnie długo testy nie
      sprawią, że problemów nie będzie. Więc raporty "wściekłych
      użytkowników" będą zawsze, pozostaje tylko kwestia skali. Niech
      będzie tych "wściekłych" kilkadziesiąt tysięcy - to jest nic, w
      porównaniu z dziesiątkami milionów użytkowników XP. Ale Bigo udaje,
      że tego nie rozumie.

A dlaczego? A bo wierszówka - nieważne, że pisze bzdury, liczy się
      kasa. Smutne.
      • Gość: kulki0 Re: Problemy się mnożą? Rzetelne dziennikarstwo u IP: 204.110.227.* 11.05.08, 17:40
        Poczytajcie troche zeszlorocznych makowych forum, zobaczycie jakim
        koszmarem dla wielu byla instalacja Leoparda. Od padania aplikacji
        po "blue screen of death". Ale oczywiscie nikt tego nie naglasnial w
        gazetach, bo ludzkosci nie obchodza problemy z OS, ktorego uzywa
        kilka procent uzytkownikow. Obserwowalem mego syna (pracuje w
        branzy), jak godzinami sleczal nad Linuxowym kompem, by wszystko
        dzialalo. Nie ma systemow idealnych. Leopard dziala na niewielu
        wyselekcjonowanych skladnikach i tez sie potrafi walic. Biorac pod
        uwage, ze w PCtach zdarzaja sie elementy z tysiaca roznych zrodel,
        uwazam ze Windows jest swietnym kawalkiem technologii.
        • Gość: mastah Re: Problemy się mnożą? Rzetelne dziennikarstwo u IP: *.ust.tke.pl 11.05.08, 18:59
          bo tak jest, tyle ze redaktorek uzywa 2 dni ubuntu i wpadl w taki zachwyt...
    • krepelx XP SP3 - problemy się mnożą 11.05.08, 16:15
      ja podłączyłem starą drukarkę HP600 i XP mi się kompletnie rozsypał ?
      • Gość: szef Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 21:08
        to roczaj wina zle napianych sterownikow/oprogramowania do tej
        drukarki lub wgranie jakis przerobionych, nie pisz ze po samym
        podlaczeniu cos i sie stalo bo narazisz sie na smiesznosc
    • Gość: wildcatApollo Juz wiem, kto mi wiele godzin z zyciorysu zabra IP: *.pool.mediaWays.net 11.05.08, 17:44
      Czytajac Wasze posty zauwazam, ze u mnie jest b. zle: we wtorek rankiem po
      prostu sie komp wylaczyl i nie potrafil wystartowac - info: "blue screen" tak to
      sie chyba nazywa, wzglednie jakis problem z "instalowaniem nowego hardware" -
      nic takiego nie mialo miejsca. Tak wiec juz 4 razy instalowalem na nowo system,
      gdyz jesli sie sam z siebie komputer wylacza, system jest na tyle "uszkodzony",
      ze nie mozna uzyc opcji "back up" wzglednie "naprawa" - tylko na nowo
      instalacja, czyli 35-40 minut system + software, to co czlowiek potrzebuje: GG,
      Skype; Messenger itd.

Problemy z drukarka, po wielu bojach udalo mi sie zainstalowac sterowniki
      (Canon), ale kamera jest nadal bezuzyteczna (Creative), choc to malo potrzebne,
      mozna bez tego zyc.

Mam Windows legalny, automatyczny update i troche stresu.
      • Gość: Aq Może przejdź się z tym kompem do serwisu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 20:21
        Bo jeśli 4 razy instalowałeś system i ciągle coś się sypie to albo sprzęt jest
        walnięty, albo nie zawracasz sobie głowy aktualizacjami, antywirem itd.
    • Gość: ya Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:52
      > Błogosławieni są Macuserz. Spokój i pewność pracy jest nagrodą

Ya (macuser) pyta bleble (macusera) czy ma już system 10.5 i czy nie
      myślał nigdy ciepło o Stevie i jego drużynie? Bo Ya czasem myśli
      bardzo ciepło. Choć nijak się to nie ma do xp sp3, który zainstalowany
      na mocnym komputerze podziwiał Ya wczoraj. Najbardziej go rozśmieszyło
      zablokowanie MiSIE'a. Naprawdę trzeba być zdolnym pisarzem!
      • Gość: Ble ble Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: 195.136.143.* 12.05.08, 10:59
        Odpowiadam: na jednym 10.4, na drugim 10.5 (zastosowanie DTP) i jest
        bezproblemowo. "Sekciarstwo" okołomakowe mnie nie rusza. Czerpię
        przyjemność z bezproblemowej pracy i rozrywki. Maków używam od MacOs
        7.1. Zawsze jednak w kącie stoi jakiś blaszak. Mam więc porównanie. I
        nadziwić się nie mogę, że świat windziany jest tak popaprany. Nie mam
        zamiaru nikogo mak-ewangelizować. Jeśli ktoś wchodzi w problemy, to
        jego sprawa.
    • rmiechowicz XP SP3 - problemy się mnożą 11.05.08, 17:53
      Mnie się wyłożyło w trakcie instalacji SP3. Więc jeszcze nie przetestowałem :D
      Jako użytkownik Linuxa uważam, że XP SP2 jest relatywnie dobrym systemem.
      Zobaczymy, czy SP3 wniesie coś nowego (jak się zainstaluje oczywiście)
      • Gość: zuzi daj se spokoj z SP3 IP: *.chello.pl 12.05.08, 05:25
        to nie sa pacze dla linucha
    • zen0biusz u mnie działa... 11.05.08, 18:25
      Zainstalowany z windows update, żadnych zwiech, żadnych problemów ze sprzętem
      czy czymkolwiek. Przyspieszenia nie zauważyłem (spowolnienia też nie), ale
      chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo, a nie szybkość.
    • Gość: UFF VISTA to smiec totalny jak i Microsoft............ IP: *.centertel.pl 11.05.08, 19:03
      kiedy ta firma z torbami pojdzie?
    • Gość: sp3? dzieki-nie XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 20:49
      Z instalacja problemow zadnych nie miałem , nastepnego dnia odinstalowałem bo
      jednak spowalniał mi system, a na dodatek wieszał sie komp z nieznanych przyczyn
      podczas przegladania netu. Otwarcie wiecej niz 2 "okienek"w Firefoxie skutkowało
      zawiecha systemu, aplikacje tez spowalniał a na dodatek były problemy z usb.
      System przestał całkowicie widziec pendrajwy. Odinstalowanie przywrociło
      "normalnosc".
    • Gość: tuptuś Gałąź rozwojowa XP skonczyła się na SP2. IP: *.net-serwis.pl 11.05.08, 20:53
      SP3 to "subtelna" akcja mająca na celu wymuszenie przejścia na Vistę.
    • Gość: tnbm XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 20:59
      Ja jeszcze nie próbowałem SP3, ale może - jako cokolwiek doświadczony użytkownik
      - się wypowiem ogólnie na temat Windy. Uwaga mac/linux userzy: będą pochlebstwa.

Bo ja akurat mogę się wypowiadać - jeśli chodzi o systemy
      unixowe/unixopodobne/linuxowe to właściwie sprawdziłem kilka dość istotnych
      (Solaris, FreeBSD, Slackware, Gentoo, Fedora, Mandriva, ostatnio Ubuntu) i muszę
      przyznać, że pod względem bezproblemowości w kontakcie z hardwarem to one jednak
      Windzie ustępują. System Mikromiękkiego zdecydowanie lepiej sobie supportuje
      nowinki technologiczne i jest to zdecydowanie bardziej zautomatyzowane. Powiem
      więcej - dobrze skonfigurowany i najedzony Win XP może być naprawdę sensownym
      narzędziem. Pomijając już fakt, że Microsoftowe narzędzia developerskie chodzą
      nie gdzie indziej, jak pod oknami.

Linuxy też mają wady, też wyskakują błędy (nie napiszę, co myślę o KDE, bo
      skasują posta za niezgodność z regulaminem), a mało uważny użytkownik może tam
      sporo naszkodzić. Oczywiście łatwiej (zazwyczaj) jest zepsuć Windowsa, ale to
      też wcale nie musi być regułą (przykład: autoupgrade Ubuntu 7.10 do 8.04 LTS).
      Ogólnie Windows jest (w dobrych rękach, albo: w rękach myślącego użytkownika)
      całkiem porządnym systemem. Że są wirusy, trojany, spyware i tysiące innych
      syfów? To ja powiem, że nigdy nie miałem takich problemów pod windowsem, a jeśli
      już, to świadomie je powodowałem (w celach dydaktycznych - "a co się stanie,
      jeśli uruchomię pochodzący z niewiadomego źródła plik crack_clickme.exe? Łaaał,
      ale fajnie").

Nigdy też nie miałem jakichś bardzo poważnych problemów ze sprzętem. A tego
      posta piszę na laptopie HP, na którym defaultowo była Vista, a obecnie jest win
      xp. Wcale się z tym jakoś bardzo nie napracowałem, problemów aktualnie brak. Mam
      obok windowsa linuxa, ale ostatnio domyślnym systemem jest ten pierwszy. Ma
      ładniejsze czcionki :)

A, właśnie: wszędzie, gdzie się odwołuję do windowsa, to oczywiście do XP. Vista
      jednak ssie... I to mocno.
      • Gość: tnbm Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 21:04
        Zapomniałem o najważniejszym: oczywiście linux jest fajniejszy, ładniejszy (poza
        czcionkami :P), wcześniej miał desktop trzyD i ogólnie jest bardziej pr0. I nie
        twierdzę, że winda jest lepsza... Tylko że jest bardziej przystępna dla wielu
        użytkowników i czasem (np. jakiś szczególnie problematyczny sprzęt) jest lepszym
        wyborem. No i można pograć (też czasem) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka