Dodaj do ulubionych

XP SP3 - problemy się mnożą

• Gość: WinXP PRO XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 21:17
      problem jeden ;) brak możliwości zainstalowania: odmowa dostępu : wystąpił błąd
      : itd . czyli jednak nie wszystko jest ok :)
    • vortex21 Zainstalowalem SP3 juz na 4 maszynach... 11.05.08, 21:22
      i widze spora poprawe. Nie trzeba ladowac tych dziesiatek megabajtow
      updates, wystarczy SP3. Komputery dzilaja poprawnie. Musze tutaj
      zaznaczyc ze przed instalacja systemy zostaly sprawdzone za pomoca
      Norton System Works 2008, dyski defragmentowane i zadnych awarii
      sprzetowych. Przeprowadzono kompletny healthcheck. Nie widze
      problemu ... narazie. To samo bylo kiedys z SP2. Poczekajmy to
      zobaczymy.
    • Gość: Martin XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 21:22
      Jest jeden wielki minus. Jak się SP 3 zainstaluje to jak ktoś ma nakładkę Vista
      Inspirant 2 w tedy nie działa ta nakładka. Ja mam ta nakładkę i odinstalowałem
      SP 3 bo mi nie działała. Z ta nakładką system jest o wiele ładniejszy. Jak na
      razie Visty nie chcę, a nie jest konieczne instalowanie SP 3, tak że zostaje po
      staremu przy sp 2.
      • Gość: mm Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.backiel.com.pl 11.05.08, 22:49
        najpierw na goły system SP3 a potem graficzne nakładki i zero
        problemów (testowalem Fedora pack i Vista mizer) w odwrotnej
        kolejności faktycznie system się wiesza
    • Gość: stary XP SP3 - problemy się mnożą IP: 89.230.161.* 11.05.08, 21:46
      Teraz wiem dlaczego po instalacji Service Pack 3 mój laptop całkowicie padł.
      NIe wiem co dalej robić?
    • Gość: JohnnyD Re: XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.gprs.plus.pl 11.05.08, 22:23
      Miesiąc temu zmieniałem laptopa i wiedziałem co wybrać. Zamiast nędznej visty
      lub nędznego XP kupiłem MacBooka Pro. Można w promocji dostać po dość rozsądnych
      cenach.

Teraz śmiać mi się chce z problemów windowsa. U mnie wszystko działa i nie
      sprawia większych problemów. Owszem - w każdym systemie jakieś problemy są, w
      Leopardzie też, ale nieporównywanie mniejsze, mniej uciążliwe niż z windą.
      • unhappy Re: XP SP3 - problemy się mnożą 13.05.08, 00:13
        Gość portalu: JohnnyD napisał(a):

> Miesiąc temu zmieniałem laptopa i wiedziałem co wybrać. Zamiast nędznej visty
        > lub nędznego XP kupiłem MacBooka Pro. Można w promocji dostać po dość rozsądnyc
        > h
        > cenach.
        >
        > Teraz śmiać mi się chce z problemów windowsa. U mnie wszystko działa i nie
        > sprawia większych problemów. Owszem - w każdym systemie jakieś problemy są, w
        > Leopardzie też, ale nieporównywanie mniejsze, mniej uciążliwe niż z windą.

A ja półtora roku temu kupiłem ASUSA z Windows XP i do tej pory wszystko działa
        bezproblemowo - system robi co ja chcę i nie muszę poświęcać czasu na dłubanie w
        nim.

Tylko co to ma do rzeczy?
    • Gość: Zaku XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.elb.vectranet.pl 11.05.08, 22:26
      no a u mnie na laptopie kiepa.... powrót do sp2(czyli reinstal systemu)
      wystarczyło się zalogować do poczty i system się zawieszał....
      Eh.. lepszy jest sp2
    • Gość: Adam XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.telpol.net.pl 11.05.08, 22:34
      Zainstalowałem SP3 wczoraj tj 10.05 i do tej pory nie mam żadnych
      problemów żadnch zwisów itp. Nie wiem ska u Was te problemy :(
    • Gość: admin XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.08, 00:49
      Najpoważniejszy bład to ze ludzie którzy nic na temat nie wiedza zawwsze maja
      najwiecej do powiedzenia!

Nie ma problemów z Microsoft Windows XP service pack 3!

komputer ŚMIGA!

Również nie mazadnych problemów z Windows Vista!
      System jest wspaniały, ale nie dorównywuje Linux!
    • ivulspirit XP SP3 - Odmowa Dostępu 12.05.08, 00:49
      gdyby ktoś miał ten problem z instalacją service packa to polecam ten adres:
      support.microsoft.com/kb/949377/pl . Gdyby ktoś dojechał do metody nr 3 i
      skrypt mu nie zadziała(a raczej nie zadziała) to niech sobie zamieni w nim
      grant=administrators=f na grant=administratorzy=f
      U mnie dopiero to pomogło
      • lmblmb Wielkie dzięki, i uwaga na RealPlayer 12.05.08, 09:24
        ivulspirit napisał:

> gdyby ktoś miał ten problem z instalacją service packa to polecam
        > ten adres

Wielkie dzięki! Sprawdzałem dostępy do pliku, ale nie wpadłem na to, że to może
        być dostęp do rejestrów.

Jestem pewien, że u mnie pozmieniał prawa dostępu RealPlayer, bo nagle okazało
        się, że MediaPlayerClassic nie może zmienić komendy do uruchamiania plików w
        drzewie HKLM/..../Classes. Nagle mojemu użytkownikowi "ktoś" odebrał prawa zapisu.

Ciekawe gdzie jeszcze pozmieniali prawa dostępu...
      • Gość: A671D Re: XP SP3 - Odmowa Dostępu IP: *.sferanet.pl 08.06.08, 14:59
        Dzięki za poradę! U mnie pomogło!
    • Gość: yak Problemy się mnożą - niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 01:02
      Podaję obserwacje, oparte na doświadczeniach. Zainstalowałem SP3 (nowa wersja, poprawiona) na 2 kompach. Pierwszy - jednordzeniowy AMD, drugi - dwurdzeniowy Intel z niższej półki. Obie instalacje poprzedziłem backupem w Paragonie. Sicher ist Sicher, jak powiadają Niemcy.
      Jeśli chodzi o AMD (2800+, Sempron) - na pewno przyspieszył. Niewiele, ale zauważalnie. NET itd. Miałem inny problem. Nie mogłem zrobić zadowalającego backupa. A robię go wyśmienitym (jak dla mnie) Paragonem, kiedy wali się system wgrywa się kopię z płyty lub z innego dysku. 20 minut i po sprawie. Ale nie mogłem tej kopii wykonać. Po jakichś 2/3 zapisywania obrazu - błąd i to nie ustalony. Zatem zachowałem kopię bez SP3.
      Jeśli chodzi o dwurdzeniowca Intela - przyspieszenia nie widzę. Widzę natomiast większą stabilność systemu. Czuję się trochę tak jak to było w relacji WIN'98 - WIN NT lub WIN 2000. Prywatnie (pracuję na SP3 od tygodnia, codziennie i długo) jestem zadowolony. Kopię wykonałem bez przeszkód, wszystko działa. Nie chcę wymyślać hipotez jak się mają sterowniki lub inne draństwa dla AMD względem Intela. Widzę jak to chodzi. Pod Intelem - 2 rdzenie z niskiej półki, lekko podkręconym - chodzi bez zarzutu. Nie sądzę, abym "miał szczęście". Prawdopodobnie moje obserwacje określają pewną prawidłowość.
      Czego nie wiem? Ano nie znam odpowiedzi na pytanie czy bez SP3 nie byłoby jeszcze lepiej niż jest? Szczerze mówiąc nie chce mi się sprawdzać, bo to, co zainstalowałem jest dobre. Na dwurdzeniowcu Intela - powtarzam. Na AMD - takie sobie. Aczkolwiek założyłem, że Microsoft, chcąc sprzedać VISTĘ, może wprowadzić jakieś utrudnienia dla XP do SP3 - uważam, że jest to za poważna firma, aby mogła się bawić w prymitywno-naiwne złośliwości. Zatem jest godna zaufania. I wg moich doświadczeń, opisanych powyżej - przeczucie jest słuszne. SP3 poprawia stabilność. I o to chodzi.
      Czytających pozdrawiam!
      redaktor@az.pl
    • Gość: Prowokator Dlaczego W są lepsze od L? Bo są dobre i tanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 01:16
      Tym sposobem otworzyłem wątek linuxowych pieniaczy. Miłej zabawy :)
      Dajcie czadu, chłopaki!
    • jola_z_dywit_2006a "Zima zaskoczyla drogowcow"jest nie smiertelne 12.05.08, 06:19
      Co do Mac to tez badziewie tyle ze 2x drozsze.
    • Gość: gOSŚĆ XP SP3 - problemy się mnożą IP: 193.59.76.* 12.05.08, 07:21
      Zainstalowałem,chodzi dobrze, nie ma żadnych problemów, cos mi się
      wydaje, że problem jest z użytkownikami komputera
    • Gość: A1 każda nowe Windows będzie gorsze od tego co jest IP: *.chello.pl 12.05.08, 07:35
    • Gość: Piotr XP SP3 - nietypowe restarty IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.05.08, 08:16
      Niestety SP3 u mnie powoduje serię restartów, średnio 3-4 razy w
      ciągu godziny. Czy da się obiążyć Microsoft Polska za naprawe kompa
      i zjechany twardy dysk?????
    • Gość: lukasz XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.numeron.pl 12.05.08, 14:04
      Żadnych problemów. Testuję obecnie na czterech komputerach od
      momentu pojawienia się SP3 w MU.

Pozdrawiam.
    • Gość: dario XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.gprs.plus.pl 12.05.08, 23:54
      ja zainstalowałem bez problemu, używam tydzień i nie zauważyłem
      jakiś specjalnych problemów.

czy działa wolniej... trudno powwiedzieć ale raczej nie

z plusów to jak mi sie wydaje SP3 dodał łątwiejszą możliwość
      zarzadzania pluginami i ActiveX w przegladarce IE 6.0 którą cały
      czas używam... cos na wzor tego co ma w sobie IE 7.0

IE 7.0 nie uzywam bo od czasu jak ostatnio testowałem działał wolno
      i co chwila się wieszał...

wiec a propo SP3 jakis wiekszych problemów nie zauwazyłem w
      codziennej pracy...

a duzy plus SP3 to taki że nie trzeb instalować 100 poprawek
      dodatkowo do SP2 :)