Dodaj do ulubionych

Przyszłość SoftwareEngineer'a/Developera ?

18.05.08, 20:36
Czy możecie mi powiedzieć, jaka przyszłość zawodowa czeka osobę na stanowisku Software Engineer'a/Developera/Programisty w korporacji?
Już teraz widzę, że czyste siedzenie nad kodem to nie jest moje powołanie. Rozumiem, że 25-latek może klepać kod, ale co po 40-ce? Odpadają stanowiska kierownicze. Jakie są poza tym możliwości rozwoju bądź zmiany pracy? Co zrobić, żeby nie utknąć jako "koder".
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Przyszłość SoftwareEngineer'a/Developera ? 20.05.08, 04:34
      To ile latek klepiesz juz kod? Rozumiem jak komus znudzi sie po 10, ale po 2-3
      latach na pewno jest jeszcze masa rzeczy ktorych nie umiesz. Co innego chcialbys
      robic?

Szkoda, ze nie napisales wiecej (bo moglem ciebie troche zle podsumowac), ale
      jezeli nie trawisz korporacji, to moze poszukaj pracy w jakiejs
      wyspecjalizowanej, malej firmie. Od kiedy ucieklem z wielkiej, paskudnej i
      ograniczajacej korporacji (firma, ktorej bardziej zalezy na outsourcingu i
      cieciu kosztow niz nad jakoscia tego co produkuje), przeszedlem do 30 osobowej
      firmy, od tego momentu jestem duzo bardziej szczesliwy w tym co robie (bez
      lizusostwa, polityki, plotkarstwa i innych codziennych praktyk w duzych firmach
      w ktorych pierw jestes numerem, a potem osoba). Moze warto poszukac innej pracy,
      chociaz moze trzeba sie troche przemeczyc by zdobyc odpowiednie doswiadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka